Trgovina
Vaša košarica

Calcium Calvive, šumeče tablete

Calcium Calvive, šumeče tablete Zdravila brez recepta
Calcium Calvive, šumeče tablete
Calcium Calvive, šumeče tablete je zdravilo ki je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti. Zdravilo Calcium..
Izbrano pakiranje:
20 šumečih tablet
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.21€
Brez DDV: 8.41€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabekosti, živčevje, sklepi
Simptom/Problemprehlad, menopavza, bolečina, osteoporoza, nosečnost, alergija
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidekri, minerali, mišice, prehlad, menopavza, bolečina, osteoporoza, nosečnost, alergija
Calcium Calvive, šumeče tablete je zdravilo ki je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti. Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti).
 
Skupaj z vitaminom D3 se Calcium Calvive uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa (mehke kosti v obdobju rasti pri otrocih) in osteomalacije (mehke kosti pri odraslih). Kalcij iz črevesja prehaja v kri, s katero se porazdeljuje po telesu. Ima pomembno vlogo pri mnogih telesnih funkcijah. Nujen je za delovanje živcev, mišic in srca ter za strjevanje krvi. Poleg tega ima pomembno vlogo pri delovanju mnogih hormonov. Da lahko kalcij opravlja vse svoje naloge, mora biti na voljo v ustreznih tkivih v primernih koncentracijah.
Zdravilni učinkovini sta kalcijev laktat glukonat in kalcijev karbonat.
 
Ena šumeča tableta zdravila Calcium Calvive vsebuje 1132 mg kalcijevega laktata glukonata in 875 mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 500 mg kalcija). Pomožne snovi so brezvodna citronska kislina, prašek z aromo pomaranče (vsebuje: eterična olja pomaranče, maltodekstrin, arabski gumi, sorbitol (E 420), dekstrozo), aspartam (E951), makrogol 6000 in natrijev hidrogenkarbonat.
Ne jemljite zdravila Calcium Calvive: 
- če ste alergični na kalcij in katerokoli sestavino zdravila,
- če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemija);
- če v preveliki meri izločate kalcij s sečem (hiperkalciurija);
- če imate težave z ledvicami, vključno z ledvičnimi kamni (nefrolitiaza) in odlaganjem kalcija v ledvičnem tkivu (nefrokalcinoza).
 
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Calcium Calvive:
- Če imate ledvično obolenje, lahko jemljete zdravilo Calcium Calvive le po posvetu z zdravnikom, še posebno če jemljete zdravila, ki vsebujejo aluminij. Ne jemljite pripravkov z vitaminom D skupaj z zdravilom Calcium Calvive ne da bi se prej posvetovali z zdravnikom.
 
Uporaba drugih zdravil: 
- Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, ker lahko kalcij in določena druga zdravila ob sočasnem jemanju medsebojno učinkujejo.  Če jemljete ali ste pred kratkim jemali kardiotonične glikozide, tiazidne diuretike ali kortikosteroide, morate natančno upoštevati zdravnikova navodila.
- Če jemljete peroralne bifosfonate ali natrijev fluorid, vzemite zdravilo Calcium Calvive vsaj 3 ure po jemanju teh zdravil. Če jemljete katerega od antibiotikov iz skupine tetraciklinov, vzemite zdravilo Calcium Calvive saj 2 uri po ali 4 do 6 ur pred jemanjem tetraciklinov.
 
Nosečnost in dojenje
- Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete zdravilo Calcium Calvive. Zdravilo Calcium Calvive lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem v primeru pomanjkanja kalcija. V splošnem je ustrezen dnevni vnos (vključno s hrano in dodatki) za nosečnice in doječe matere 1000 – 1300 mg kalcija. Celotni dnevni vnos kalcija med nosečnostjo in dojenjem ne sme preseči 1500 mg.
- Kalcij prehaja v materino mleko, vendar to nima negativnega vpliva na dojenčka.
 
Kot pri vseh ostalih zdravilih tudi v primeru Calcium Calvive natančno upoštevajte vsa navodila, da bo zdravilo učinkovito.
- Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 - 1000 mg kalcija).
- Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 - 1500 mg kalcija).
 
Navodilo za uporabo Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete
- Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte. Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite. Zdravilo Calcium Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje