Trgovina
Vaša košarica

Canespor, krema

Canespor, krema Zdravila brez recepta
Canespor, krema
Canespor, krema se uporablja za zdravljenje kožnih mikoz, bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice (npr. Malassezia f..
Izbrano pakiranje:
15 g
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.22€
Brez DDV: 6.59€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika krema
Mesto uporabe koža, stopala, nohti,
Simptom/Problem glivice, srbečica, vnetje kože
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside glivice, bakterija, vnetje, koža, nohti, srbečica
Canespor, krema se uporablja za zdravljenje kožnih mikoz, bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice (npr. Malassezia furfur) ter okužbe z bakterijo Corynebacterium minutissimum: tinea pedum (mikoze na stopalih), tinea manuum (mikoze na rokah), tinea corporis, tinea inguinalis (mikoze na koži telesa in udov ter mikoze kožnih gub), pityriasis versicolor (okužba rožene plasti kože), površinske kandidoze in eritrazma (blago, kronično, površinsko vnetje kože).

Bifonazol, derivat imidazola, je antimikotik (sredstvo za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo glivice) s širokim spektrom delovanja. Deluje na dermatofite, kvasovke, plesni in druge glivice, npr. Malassezio furfur. Deluje tudi na bakterijo Corynebacterium minutissimum. Bifonazol zavira biosintezo ergosterola v celični membrani glivic na dveh različnih ravneh. Zaradi tega se razlikuje od drugih azolnih derivatov in antimikotikov, ki učinkujejo samo na eni ravni. Z zaviranjem sinteze ergosterola povzroča strukturno in funkcionalno okvaro citoplazemske membrane.
Pri uporabi zdravila Canespor natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kremo Canespor uporabljajte enkrat na dan, najbolje zvečer pred spanjem. Na prizadeto kožo nanesite tanko plast zdravila in ga vtrite v kožo.  Učinek je trajnejši, če kremo Canespor uporabljate pravilno in dovolj dolgo.

Običajno traja zdravljenje:
  • mikoz na stopalu in med prsti   (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis) 3 tedne
  • mikoz po telesu, rokah in v kožnih gubah  (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis) 2 - 3 tedne
  • okužb rožene plasti kože, blagih, kroničnih, površinskih okužb (pityriasis versicolor, eritrazma) 2 tedna
  • površinskih kandidoz kože 2 - 4 tedne
Za površino v velikosti dlani zadostuje večinoma že majhna količina kreme.

Uporaba pri otrocih
Pri otrocih niso bile opravljene poglobljene raziskave. Pregled kliničnih podatkov kaže, da uporaba Canespor kreme pri otrocih ne povzroča škodljivih učinkov. Kljub temu kremo Canespor uporabljajte pri dojenčkih le pod zdravniškim nadzorom. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe?
Preden nanesete kremo na prizadeto področje, kožo najprej umijte, da s tem odstranite ostanke prejšnjega zdravljenja. Nato kožo temeljito osušite, posebno na manj dostopnih mestih (npr. med prsti na nogah). Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, zamenjajte vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Zdravilna učinkovina je bifonazol. 1 g kreme vsebuje 10 mg bifonazola. Pomožne snovi so benzilalkohol, cetil in stearilalkohol, cetilpalmitat, oktildodekanol, polisorbat 60, prečiščena voda, sorbitan stearat.

Ne uporabljajte zdravila Canespor:

  • če ste alergični na (preobčutljivi za) bifonazol, cetil in stearilalkohol ali katerokoli sestavino zdravila Canespor
  • Če ste preobčutljivi za cetil in stearilalkohol, je priporočljivo, da namesto kreme Canespor uporabljate raztopino Canespor.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Canespor

Bolniki z anamnezo preobčutljivostnih reakcij na druge imidazolske antimikotike (npr. ekonazol, klotrimazol, mikonazol) morajo previdno uporabljati zdravila, ki vsebujejo bifonazol. Pazite, da zdravilo ne pride v stik z očmi.

Uporaba drugih zdravil

Ni podatkov o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Ni poročil o škodljivih učinkih uporabe kreme Canespor za mater in otroka med nosečnostjo. Prve 3 mesece nosečnosti smejo ženske bifonazol uporabiti šele potem, ko zdravnik oceni razmerje koristi in tveganja. Ni znano, ali se bifonazol pri človeku izloča v materinem mleku. Izločanje bifonazola v mleku je raziskano pri živalih. Doječe matere smejo bifonazol uporabiti šele potem, ko zdravnik oceni razmerje koristi in tveganja. Med obdobjem dojenja ženska bifonazola ne sme uporabljati v predelu prsi.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo Canespor vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Canespor

Krema Canespor vsebuje cetil in stearilalkohol, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis)

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje