Trgovina
Vaša košarica

Canespor, pršilo

Canespor, pršilo Zdravila brez recepta
Canespor, pršilo
Canespor, pršilo je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino bifonazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti neka..
Izbrano pakiranje:
25 ml
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
13.45€
Brez DDV: 12.28€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabekoža, stopala, nohti, roke, noge
Simptom/Problemglivice
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidenega, antimikotik, koža, nohti, glivice, nega, zdravilo

Canespor, pršilo je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino bifonazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Zdravilo Canespor uporabljamo za zdravljenje:

glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina;

glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;

glivične okužbe kože, imenovane pityriasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;

površinske okužbe kože z glivicami iz rodu Candida, ki se kaže kot srbenje, pordelost, oteklina; blago površinsko vnetje kože pa je lahko dolgotrajno (kronično);

bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.

Odmerjanje: Zdravilo Canespor uporabljajte 1-krat na dan, najbolje zvečer pred spanjem. Na prizadeto kožo nanesite tanko plast zdravila in ga vtrite v kožo. Za površino v velikosti dlani zadostuje večinoma en ali dva pritiska na pršilni ventil. Učinek je trajnejši, če zdravilo Canespor uporabljate pravilno in dovolj dolgo.

Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe. Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:

• glivične okužbe stopal in kože med prsti 3 tedne

• glivične okužbe kože na trupu, rokah, v kožnih gubah 2 - 3 tedne

• okužbe, imenovane eritrazma ter okužbe, imenovane pityriasis versicolor 2 tedna

• površinske kandidoze kože 2 - 4 tedne

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe? Preden nanesete raztopino na prizadeto področje, kožo najprej umijte, da s tem odstranite ostanke prejšnjega zdravljenja. Nato kožo temeljito osušite, posebno na manj dostopnih mestih (npr. med prsti na nogah). Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, zamenjajte vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih

Pri otrocih niso bile opravljene poglobljene raziskave. Pregled kliničnih podatkov kaže, da uporaba zdravila Canespor pri otrocih ne povzroča škodljivih učinkov. Kljub temu zdraviloCanespor uporabljajte pri dojenčkih le pod zdravniškim nadzorom.

Zdravilna učinkovina je bifonazol. 1 ml raztopine vsebuje 10 mg bifonazola.

Pomožni snovi sta 96 odstotni etanol in izopropilmiristat.

Ne uporabljajte zdravila Canespor:

• če ste alergični na bifonazol ali katero koli sestavino tega zdravila

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe zdravila Canespor se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Canespor:

• če se vam je kdaj po uporabi drugih podobnih zdravil (imidazolskih antimikotikov, npr. ekonazola, klotrimazola, mikonazola) pojavila preobčutljivostna reakcija.

• izogibajte se stiku zdravila z očmi.

Druga zdravila in zdravilo Canespor

Študij medsebojnega delovanja z drugimi zdravili niso izvedli. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Nosečnost: Ni poročil o škodljivih učinkih uporabe zdravila Canespor za mater in otroka med nosečnostjo. V prvem trimesečju nosečnosti se izogibajte uporabi tega zdravila, razen če vam je zdravnik svetoval drugače. Dojenje: V obdobju dojenja se izogibajte uporabi tega zdravila, razen če vam je zdravnik svetoval drugače. Ni znano, ali se bifonazol pri človeku izloča v materino mleko. V obdobju dojenja tega zdravila ne smete uporabljati v predelu prsi.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Canespor nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje