Trgovina
Vaša košarica

Canesten, krema

Canesten, krema Zdravila brez recepta
Canesten, krema
Canesten, krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nek..
Izbrano pakiranje:
20 g
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.21€
Brez DDV: 5.67€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakrema
Mesto uporabekoža, noge, nohti, roke, stopala, nožnica
Simptom/Problemglivice, srbenje, dermatitis,
Ciljna skupinaodrasli, moški, ženske, starejši, otroci
Ključne besideglivice, koža, nohti, srbečica, dermatitis, nohti, intimna nega, nega
Canesten, krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Zdravilo Canesten krema uporabljamo za zdravljenje:
 • glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kotpojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina;
 • glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;
 • glivične okužbe kože, imenovane pitryasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;
 • okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda;
 • bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.

Zdravilo Canesten krema je namenjeno samo za uporabo na koži (za dermalno uporabo). Prizadeto mesto pred nanosom kreme umijte in posušite.
Odmerjanje: 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na prizadete dele kože in jo previdno vtrite. Večinoma zadostuje že majhna količina kreme (½ cm) za površino, veliko kot dlan. Za zagotovitev popolne ozdravitve je treba zdravljenje nadaljevati glede na okužbe, ki so navedene spodaj (glejte Trajanje zdravljenja), čeprav simptomi izginejo.

Trajanje zdravljenja: Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe. Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:
 • glivične okužbe rok, nog, kože na trupu, pregibov 3 do 4 tedne
 • okužbe, imenovane eritrazma 2 do 4 tedne
 • okužbe, imenovane pityriasis versicolor 1 do 3 tedne
 • glivične okužbe spolovil 1 do 2 tedna

Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe? Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.


Zdravilna učinkovina je klotrimazol. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.

Pomožne snovi so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.
Ne uporabljajte zdravila Canesten:
 • če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Canesten krema se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Canesten:
 • če ste alergični na pomožni snovi zdravila Canesten krema - cetil in stearil alkohol,
 • Če zdravilo uporabljate za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil in hkrati uporabljate kontracepcijska sredstva iz lateksa (npr. diafragmo ali kondom), lahko zdravilo Canesten krema zmanjša učinkovitost zaščite teh izdelkov. Ta učinek po koncu zdravljenja izgine.
 • izogibajte se stiku zdravila z očmi. Zdravila ne pogoltnite

Druga zdravila in zdravilo Canesten
Ni znano, ali bi lahko prišlo do medsebojnega delovanja med zdravilom Canesten krema in drugimi zdravili. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. 

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da ste noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Nosečnost V prvim trimesečju nosečnosti se je uporabi tega zdravila bolje izogibati.

Dojenje Med zdravljenjem s tem zdravilom morate prenehati z dojenjem.

Plodnost Študij učinkov tega zdravila na plodnost pri ljudeh niso izvedli.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Canesten vsebuje cetil in stearilalkohol, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje