Trgovina
Vaša košarica

Canesten3 200 mg, 3 vaginalne tablete

Canesten3 200 mg, 3 vaginalne tablete Zdravila brez recepta
Canesten3 200 mg, 3 vaginalne tablete
Canesten3 200 mg, 3 vaginalne tablete spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Vaginalne tablete vsebujejo zdravilno učinkovino kl..
Izbrano pakiranje:
3 vaginalne tablete
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.21€
Brez DDV: 7.50€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gavinalete
Mesto uporabe sluznica, nožnica
Simptom/Problem glivice, vnetje, infekcija, srbečica, draženje
Ciljna skupina starejši, odrasli, ženske, otroci
Ključne beside higiena, intima, umivanje, antimikotik, glivice, vnetje, infekcija
Canesten3 200 mg, 3 vaginalne tablete spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Vaginalne tablete vsebujejo zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom. Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:
 • uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),
 • nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),
 • stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.
Zdravilo Canesten3 uporabljamo:
 • pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.
 • Okužba spolovil z glivicami iz rodu Candida ni spolno prenosljiva bolezen, zato je zdravljenje spolnega partnerja potrebno LE, če so pri njem prisotni znaki in simptomi okužbe ali če to svetuje zdravnik. 

Po natančni diagnozi, ki jo postavi zdravnik, se to zdravilo uporablja tudi:
 • za zdravljenje okužb (superinfekcij) z nekaterimi bakterijami, ki so občutljive za zdravilo Canesten3. 
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo. Med uporabo zdravila ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo ter izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma). Poleg tega je priporočljivo, da se v obdobju vaginalne okužbe izogibate spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na partnerja.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja Zdravilo Canesten3 je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici).
 • Zdravljenje nožnice: 3 večere zapored pred spanjem vstavite vaginalno tableto v nožnico tako, kot je opisano v navodilih za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 3 vaginalnih tablet). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom. Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.
Navodilo za pravilno vstavitev vaginalne tablete v nožnico:
 • Vstavitev vaginalne tablete brez aplikatorja (pri uporabi med nosečnostjo) Tri večere zapored pred spanjem vstavite po eno vaginalno tableto z umitimi rokami čim globlje v nožnico. Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami.
 • Vstavitev vaginalne tablete z aplikatorjem
  1. Najprej izvlecite bat aplikatorja, dokler se ne ustavi. Vaginalno tableto namestite v aplikator tako, da odprtino aplikatorja s prsti nekoliko stisnete. Vaginalna tableta je pravilno nameščena v aplikator, ko približno polovica zaobljenega dela tablete gleda ven.
  2. Aplikator potisnite čim globlje v nožnico (najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu).
  Bat aplikatorja previdno pritiskajte do konca, dokler tableta ni nameščena v nožnici. Aplikator odstranite.
  3. Po uporabi aplikator temeljito očistite z vročo vodo (ne vrelo). 

Opozorilo

Če je nožnica suha, se vaginalna tableta ne raztopi popolnoma. Iz nožnice se izločijo koščki tablete, ki jih lahko opazite na spodnjem perilu. Da bi se temu izognili, priporočamo, da vaginalno tableto vstavite čim globlje v nožnico. Če se vaginalna tableta v eni noči ne raztopi popolnoma, priporočamo uporabo zdravila Canesten3 20 mg/g vaginalna krema.

Otroci in mladostniki

Zdravilo Canesten3 se pri mladostnikih (od 12 let do 18 let) lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu. Varnost in učinkovitost zdravila Canesten3 pri otrocih starih do 12 let še nista bili dokazani.

Zdravilna učinkovina je klotrimazol. Ena vaginalna tableta vsebuje 200 mg klotrimazola.

Pomožne snovi so kalcijev laktat pentahidrat (E327), koruzni škrob, krospovidon, brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), mlečna kislina (E270), laktoza monohidrat, magnezijev stearat (E572), hipromeloza (E464), mikrokristalna celuloza (E460). 
Ne uporabljajte zdravila Canesten3:
 • če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Canesten3 se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Canesten3:
 • če se približuje obdobje, ko boste dobili menstruacijo. Zdravljenje z zdravilom Canesten3 naj bo zaključeno pred začetkom menstruacije.
 • če imate vročino (telesno temperaturo 38 ºC ali več), bolečino v spodnjem delu trebuha, bolečino v hrbtu, smrdeč izcedek iz nožnice, občutek siljenja na bruhanje, krvavitve iz nožnice in/ali bolečine v rami, se posvetujte z zdravnikom.
 • izogibajte se stiku zdravila z očmi. Ne pogoltnite.
Druga zdravila in zdravilo Canesten3
Če med uporabo zdravila Canesten3 jemljete takrolimus ali sirolimus (zdravili, ki se uporabljata za preprečevanje zavračanja presajenih organov), o tem takoj obvestite svojega zdravnika. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete,ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da ste noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Nosečnost: V prvem trimesečju nosečnosti se je uporabi tega zdravila bolje izogibati. Uporabe aplikatorja med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalnih tablet brez aplikatorja (glejte 3. poglavje: Vstavitev vaginalne tablete brez aplikatorja). Dojenje: Med zdravljenjem s tem zdravilom morate prenehati z dojenjem. Plodnost: Študij učinkov tega zdravila na plodnost pri ljudeh niso izvedli.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje