Trgovina
Vaša košarica

Canifug, dermalno pršilo

Canifug, dermalno pršilo Zdravila brez recepta
Canifug, dermalno pršilo
Canifug, dermalno pršilo  vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih ..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: Dr wolff
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.99€
Brez DDV: 5.47€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pršilo, raztopina
Mesto uporabe noge, koža, stopala, roke
Simptom/Problem glivice, srbečica
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside nega, glivice, srbečica, raztopina, pršilo, antimikotik

Canifug, dermalno pršilo  vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur. Te okužbe se pojavijo kot glivične okužbe na stopalih in v kožnih pregibih, kot površinske okužbe kože s kvasovkami, kot pitryasis versicolor (stanje kože, kjer se pojavijo ostro omejene lise, ki se drobno luščijo. Najpogosteje so rjavkaste na svetli koži in belkaste na porjaveli koži.), Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.


Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na prizadeta območja kože 2–3 krat dnevno razpršite tanko plast zdravila Canifug. To naredite tako, da razpršilno šobo pritisnite 1–2 krat. Zaradi izjemne učinkovitosti zdravila Canifug je enkraten nanos dovolj tudi na večjih obolelih površinah. Pred uporabo zdravila Canifug nekajkrat pritisnite na razpršilno šobo, da zagotovite enakomeren odmerek. Zdravilo Canifug je zatem pripravljeno za takojšnjo uporabo. Zdravilo Canifug razpršite na prizadete dele kože in jo s prsti nežno vtrite. Zdravilo Canifug razpršite na kožo z razdalje 10–30 cm.

Trajanje zdravljenja

Za uspešno zdravljenje je pomembna redna uporaba skozi dovolj dolgo obdobje. Začetek delovanja se pokaže v 2 do 3 dneh, učinkovina pa deluje na koži do12 ur. Trajanje zdravljenja je odvisno od obsega in mesta okužbe. Za popolno ozdravitev je potrebno zdravljenje nadaljevati tudi ko znaki okužbe izginejo. Zdravljenje mora potekati vsaj 4 tedne. Pitryasis versicolor se večinoma pozdravi v 1 do 3 tednih. Pri glivičnih obolenjih stopal je kljub hitremu subjektivnemu izboljšanju potrebno nadaljevati zdravljenje vsaj 2 tedna zatem, ko izginejo vsi zunanji znaki okužbe. Tako preprečimo ponoven pojav bolezenskih znakov. Predvsem pa pazite, da po vsakem umivanju nog, predele med prsti temeljito osušite. Omenjeni ukrep na splošno preprečuje glivične okužbe stopal. 

Zdravilna učinkovina je klotrimazol. 1 ml raztopine vsebuje 10 mg klotrimazola. Z enim odmerkom prejmete 0,9 mg klotrimazola.  Druge sestavine zdravila so: izopropilalkohol, propilenglikol(E 1520), makrogol 400.

Ne uporabljajte zdravila Canifug:

- če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila(navedeno v poglavju 6).

- na prsih med dojenjem

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe zdravila Canifug se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Pri uporabi zdravila Canifug pazite, da zdravilo ne pride v stik s sluznico ali v oči. Zdravilo ni primerno za zdravljenje glivičnih okužb na genitalijah (kandidoznega vaginitisa ali balanitisa)

Druga zdravila in zdravilo Canifug

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilna učinkovina klotrimazol zmanjšuje učinkovitost nekaterih zdravil za zdravljenje glivičnih okužb (amfotericina, nistatina, natamicina). 

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite , da bilahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Pri predpisovanju zdravila nosečnicam je potrebna previdnost, saj zdravila v zgodnji nosečnosti (prvi trije meseci) ne smete uporabljati, ker obstaja možnost povečane verjetnosti spontanega splava pri nosečnicah, ki so vaginalno uporabljale zdravila, ki vsebujejo klotrimazol. Da bi dojenčku med dojenjem preprečili zaužitje nizkih odmerkov učinkovine, se med dojenjem zdravilo Canifug ne sme uporabljati na prsih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Canifug nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Canifug vsebuje propilenglikol.

Lahko povzroči draženje kože.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje