Novice

ANTISEPTIKI IN RAZKUŽILA
17
Apr
Antiseptiki in razkužila so biocidne spojine s širokim spektrom delovanja, ki uničijo mikroorganizme na koži ali sluznici in neživih površinah. Preučevanje njihovega mehanizma delovanja je zelo pomemb..
HIPERPIGMENTACIJA
9
Apr
Izpostavljenost UV žarkom, debelost, hormonsko neravnovesje, kajenje, onesnaženost zraka, neustrezni kozmetični izdelki pospešijo proces staranja. Pojav gub ter nastanek temnih madežev (Hiperpigmentac..
UPORABA NAVADNE KONOPLJIKE
12
Mar
Bolezni ženskega reproduktivnega sistema so eden velikih izzivov sodobne medicine. Predmenstrualni sindrom prizadene do 40 % žensk. Prenehanje menstrualne krvavitve je ena najpogostejših ginekoloških ..
Tinea unguium (onycginyxisus)
1
Feb
Izraz tinea unguium uporabljamo za glivične okužbe nohtov, ki jih povzročajo dermatofiti. Onihomikoza je širši pojem, ki pomeni glivično okužbo nohtov ne glede na povzročitelje (dermatofite, kvasovke,..
KOPRIVNICA (URTIKARIJA)
21
Jan
Kronična spontana urtikarija (KSU) je opredeljena kot srbeč, izbočen izpuščaj na koži, ki se nenadno pojavi in traja vsaj šest tednov. Včasih ga lahko spremlja oteklina v globih plasteh kože, čemur se..
MAGNEZIJ - MINERAL ZA ZDRAVO TELO
7
Jan
Magnezij je esencialni mineral, dobimo ga v obliki anorganskih soli kot so oksid, klorid ali karbonat ter organskih soli kot magnezijev citrat. Magnezij je nujno potreben za pravilno delovanje celic, ..
ZGAGA - KAKO SE SOOČITI Z NJO?
21
Dec
Najpogostejša težava človeka je zgaga, ki nas omejuje pri kakovostnih vsakodnevnih dejavnostih. Ker je zgaga zelo pogosta, veliko ljudi meni, da je nekaj povsem normalnega.  Zgago spremlja pekoč ..
HERPES
7
Dec
Herpes ali herpes simpleks je virusna okužba, ki ga v sebi nosi kar 90% ljudi. Do prve okužbe pride običajno že v otroštvu. Okužimo se preko stika izločkov okužene osebe z zdravo sluznico oz. kože dru..
NAJPOMEMBNEJŠI MINERAL - CINK
3
Dec
Za rast in razvoj organizma, za celjenje ran, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcij in za normalno delovanje imunskega sistema je nujno potreben element CINK. Cink je prisoten čisto v vsakem..
MENOPAVZA – HORMONSKO NERAVNOVESJE
19
Nov
Menopavza je velika prelomnica v ženskem življenju, kar pomeni, da se menopavza prične z zmanjšano tvorbo hormonov. Hormoni imajo pomemben vpliv na žensko telo. Posledično se spremenijo trajanje, pogo..
NAGLAVNE UŠI
5
Nov
V starih časih so bile naglavne uši spremljevalke slabih higienskih navad, dandanes pa se pojavljajo brez pravila, lahko jih dobi kdorkoli. Najpogosteje se naglavne uši širijo pri šolskih otrocih ali ..
IZGORELOST
15
Oct
Kam je šla vsa naša energija, se začnemo spraševati, ko smo popolnoma izčrpani, kar nakazuje na izgorelost našega telesa. Obstaja več definicij izgorelosti. Beseda izgorelost izhaja iz angleščine (to ..
USTREZNA ZAŠČITA PRED ŠKODLJIVIMI UV ŽARKI
19
Jul
Sončni žarki nas že nekaj časa prijetno grejejo. Kolesarjenje, sprehodi in različne športne aktivnosti v lepem vremenu spodbudno vplivajo na naše počutje in razpoloženje ter spodbujajo nastajanje vita..
URINSKA INKONTINENCA
12
Jul
Urinska inkontinenca je pogost pojav, ki pomembno vpliva na zdravje, funkcionalnost in kakovost življenja odraslih, pri čemer to ni bolezen, ampak je splet drugih simptomov in stanj. Za posameznika pr..
Stran 1 do 14 od 55 (4 Strani)