Novice

POMANJKANJE SPANJA
29
Oct
Pomanjkanje spanja je posledica slabega spanca, zaradi česar imamo lahko težavi tudi podnevi in nam zaradi dolgih delovnikih, prekratnih vikendih, vsakodnevnih pritiskih povzroča še dodaten stres..
ČIŠČENJE NOSA
24
Sep
Nos je vohalni organ, hkrati pa je tudi glavna pot zračnega toka v pljuča in iz njih. Ima pomembno vlogo v boju z okužbami. Za normalno dihanje je potrebno zdravo stanje nosne sluznice. Nosna votlin..
IMUNSKI SISTEM
17
Sep
Ali vaš imunski sistem ne deluje dobro in se zavedate da bi morali poskrbeti za krepitev? Tako kot obstajajo številni povzročitelji bolezni, tako so lahko tudi simptomi padca odpornosti različni in&nb..
Migrena
27
Aug
Migrena je ena najpogostejših oblik glavobola, ki prizadenejo odraslo populacijo in je pogostejša pri ženskah, zaradi hormonskih vplivov. Pojavijo se že v otroštvu ali pri mladih odraslih in lahko moč..
MOŽGANSKA KAP
19
Aug
Možganska kap vsako leto prizadene vsaj 0,2 % populacije in več kot 1 % ljudi, starejših od 65 let. Bolezen je usodna za eno tretjino zbolelih, tretjina je popolnoma odvisna od tuje pomoči in le ena t..
KROM
12
Aug
Krom je oligoelement, ki je nujen za presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin ter ima vlogo pri vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja. Ko ga primanjkuje, se rado pojavi poželenje po s..
BELILNE ZOBNE PASTE
28
May
Beljenje zob je ena najbolj priljubljenih metod za lep nasmeh. Uporaba belilnih zobnih past pa ne zahteva obiska strokovnjaka za ustno higieno saj lahko to opravimo sami doma in je cenovno ugodnejša. ..
ZAPRTJE
24
May
Zaprtje je pogosta motnja delovanja gastrointestinalnega trakta. Za mnoge pomeni to neredno odvajanje blata, za druge odvajanje majhnih količin blata, napetost v trebuhu in občutek, da se črevo ni i..
PREGLED UPORABE ZDRAVIL V VAŠI LEKARNI
23
May
Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko ob posvetu svojih zdravil in drugih izdelkih za varovanje zdravja, z magistrom farmacije individualno posvetujete. S ..
SLADKORNA BOLEZEN
21
May
Sladkorna bolezen, pogosto imenovana tudi diabetes je kronično stanje, pri katerem celice trebušne slinavke (pankreasa) ne proizvajajo dovolj inzulina oz. pri katerem telo proizvedenega inzulina ..
CELULIT
16
May
Celulit je pogosta estetska težava, zanj je značilen videz kože, ki je kot videz pomaranče lupine ali skute. Celulit je pogostejši pri ženskah kot pri moških zaradi razlik v načinu razdeljevanja maščo..
GLIVIČNA OKUŽBA NOŽNICE
14
May
Glivična okužba nožnice se pojavi, če je vaš imunski sistem oslabljen ali če dobre bakterije v nožnici ne morejo obvladovati glivic (Candida albicans). Gre za eno najpogosteje obravnavanih okužb, obol..
ZAŠČITA PRED SONCEM
10
May
Čas počitnic, dopustov, izpostavljanje na obali in ob bazenu. Sončnemu sevanju nismo izpostavljeni le na obali, bazenu, ampak tudi pri vsakodnevnih opravilih, pri hoji, kolesarjenu, pri rekreaciji in ..
POTENJE
8
May
Potenje je normalna telesna funkcija. Potenje je naraven način uravnavanja temperature telesa. Ko termoregulacijski center v možganih zazna, da se telo pregeva, ga s povečanim znojenjem uspešno ohladi..
Stran 1 do 14 od 71 (6 Strani)