Novice

KROM
12
Aug
Krom je oligoelement, ki je nujen za presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin ter ima vlogo pri vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja. Ko ga primanjkuje, se rado pojavi poželenje po s..
BELILNE ZOBNE PASTE
28
May
Beljenje zob je ena najbolj priljubljenih metod za lep nasmeh. Uporaba belilnih zobnih past pa ne zahteva obiska strokovnjaka za ustno higieno saj lahko to opravimo sami doma in je cenovno ugodnejša. ..
ZAPRTJE
24
May
Zaprtje je pogosta motnja delovanja gastrointestinalnega trakta. Za mnoge pomeni to neredno odvajanje blata, za druge odvajanje majhnih količin blata, napetost v trebuhu in občutek, da se črevo ni i..
PREGLED UPORABE ZDRAVIL V VAŠI LEKARNI
23
May
Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko ob posvetu svojih zdravil in drugih izdelkih za varovanje zdravja, z magistrom farmacije individualno posvetujete. S ..
SLADKORNA BOLEZEN
21
May
Sladkorna bolezen, pogosto imenovana tudi diabetes je kronično stanje, pri katerem celice trebušne slinavke (pankreasa) ne proizvajajo dovolj inzulina oz. pri katerem telo proizvedenega inzulina ..
CELULIT
16
May
Celulit je pogosta estetska težava, zanj je značilen videz kože, ki je kot videz pomaranče lupine ali skute. Celulit je pogostejši pri ženskah kot pri moških zaradi razlik v načinu razdeljevanja maščo..
GLIVIČNA OKUŽBA NOŽNICE
14
May
Glivična okužba nožnice se pojavi, če je vaš imunski sistem oslabljen ali če dobre bakterije v nožnici ne morejo obvladovati glivic (Candida albicans). Gre za eno najpogosteje obravnavanih okužb, obol..
ZAŠČITA PRED SONCEM
10
May
Čas počitnic, dopustov, izpostavljanje na obali in ob bazenu. Sončnemu sevanju nismo izpostavljeni le na obali, bazenu, ampak tudi pri vsakodnevnih opravilih, pri hoji, kolesarjenu, pri rekreaciji in ..
POTENJE
8
May
Potenje je normalna telesna funkcija. Potenje je naraven način uravnavanja temperature telesa. Ko termoregulacijski center v možganih zazna, da se telo pregeva, ga s povečanim znojenjem uspešno ohladi..
ZAŠČITITE SVOJE ŽIVALI PRED ZAJEDALCI
6
May
Sezona klopov in žuželk je v polnem razmahu in je prav, da se kot lastniki psov zavedate nevarnosti, ki jo ti predstavljajo za vaše ljubljenčke. Klope, bolhe in druge žuželke niso zgolj nadloga, ampak..
SUHO OKO
29
Apr
Začetek pomladi in začetek suhega očesa. Imate občutek, kot da bi vas rezalo v oči, peklo in zbadalo ter da imate v očesu neviden tujek, ki ga ni mogoče odstraniti? To pomeni, da imate suhe oči, ki pa..
ANTISEPTIKI IN RAZKUŽILA
17
Apr
Antiseptiki in razkužila so biocidne spojine s širokim spektrom delovanja, ki uničijo mikroorganizme na koži ali sluznici in neživih površinah. Preučevanje njihovega mehanizma delovanja je zelo pomemb..
HIPERPIGMENTACIJA
9
Apr
Izpostavljenost UV žarkom, debelost, hormonsko neravnovesje, kajenje, onesnaženost zraka, neustrezni kozmetični izdelki pospešijo proces staranja. Pojav gub ter nastanek temnih madežev (Hiperpigmentac..
UPORABA NAVADNE KONOPLJIKE
12
Mar
Bolezni ženskega reproduktivnega sistema so eden velikih izzivov sodobne medicine. Predmenstrualni sindrom prizadene do 40 % žensk. Prenehanje menstrualne krvavitve je ena najpogostejših ginekoloških ..
Stran 1 do 14 od 66 (5 Strani)