Novice

DRUŠTVO ZA BOJ PROTI RAKU SVETUJE JAMIESON D3
9
Aug
Laboratorij Jamieson so svetovni vodja v proizvodnji naravnega in čistega vitamina D3, pridobljenega iz lanolina, ki je koži lasten vir vitamina D. Patentiran proces, ki se imenuje Quali®-D so v ..
OMEGA 3-MAŠČOBNE KISLINE
3
Jan
Danes je  znano, da so omega 3-maščobne kisline za dobro zdravje izjemno pomembne, ki vsebujejo te življenjsko pomembne snovi. Bogat vir omega-3-maščobnih kislin so predvsem morske ribe  (np..
NASMEH
3
Jan
Vsak dan s prehranjevanjem skozi usta v telo vnašamo nujno potrebne hranilne snovi, vitamine in minerale ter vodo. Hrano v ustih z zobmi zmeljemo in prepojimo s slino, da olajšamo njeno požiranje in n..
SEČILA
3
Jan
Okužba sečil je razmeroma pogost problem ljudi vseh starosti. Najpogostejši vzrok okužbe sečil je bakterijska okužba, ki prek sečnice zajame sečni mehur. Okužbo običajno povzročajo bakterije (Escheric..
OTROK
3
Jan
Na otrokovo zdravje mislimo že v času nosečnosti. Najboljšo popotnico za življenje da mati otroku z ustrezno prehrano, primerno telesno dejavnostjo, izogibanjem okužbam in z zdravim načinom življenja ..
HOLESTEROL
30
Dec
je v človeškem telesu nepogrešljiv. Težave nastanejo le, kadar ga je preveč. Holesterol je voskasta, maščobi podobna snov, ki se nahaja v vsaki telesni celici, saj je sestavni del vseh celičnih membra..
KANDIDA
28
Dec
je ime za posebne oportunistične glivice iz vrste candida, Candida Albicans je ena izmed vrst teh glivic. Kandida neškodljiva kvasovka, iz vrst gliv, in je prisotna v vsakem človekovem organizmu, in s..
UŠI- kako se jih znebiti?
5
Oct
Naglavne ali bele uši (Pediculus humanus capitis) so majhne žuželke brez kril. Odrasla uš je dolga od 3 do 4 mm, kar je dolžina sezamovega semena. Telo od uši je prosojno, zato uši na laseh težko opaz..
NESPEČNOST
30
Sep
Nespečnost opisujemo kot motnje spanja, kot so težave na začetku spanja, prebujanje čez noč, prezgodnje zbujanje in zbujanje z občutkom nespočitosti. Gre za pogosto motnjo, saj jo vsaj enkrat v življe..
NORICE ali VODENE KOZE
29
Sep
Norice (Varicella) so zelo nalezljiva, po vsem svetu razširjena virusna bolezen. Norice so značilne predvsem kot otroška bolezen, ker 90 odstotkov bolnikov preboli norice v otroštvu, pred dopolnjenim ..
BRADAVICA
28
Sep
Bradavice so virusna okužba povrhnjice kože različnih delov telesa, ki jih povzročajo humani Papiloma virusi (HPV). Razširjene so po vsem svetu in veljajo za eno najpogostejših okužb kože. Največ o..
ALI SO PROBIOTIKI POMEMBNI ZA NAŠE ZDRAVJE?
26
Sep
Beseda probiotik izvora iz grščine, kjer »pro« pomeni »za« in »bios« »življenje« - torej za življenje.  Probiotik so mikroorganizmi, ki imajo dokazane koristne učinke za zdravje, če jih zaužije..
STARAJOČA KOŽA
22
Sep
Pri starajoči koži se njene naloge počasi zmanjšujejo. Tako lojnice kot znojnice proizvajajo manj izločkov. Zaradi tega manjkajo substance za izgradnjo hidrolipidnega zaščitnega in dovolj kislega p..
IZPADANJE LAS
22
Sep
Izpadanje las je fiziološki pojav. Normalno izpade od 60 do 90 las dnevno. Pri ženskah se na primer poveča pred in v času menstruacije ter po nosečnosti, tudi čez 100 las na dan. S staranjem se..
Stran 1 do 14 od 31 (3 Strani)