Novice

HERPES
7
Dec
Herpes ali herpes simpleks je virusna okužba, ki ga v sebi nosi kar 90% ljudi. Do prve okužbe pride običajno že v otroštvu. Okužimo se preko stika izločkov okužene osebe z zdravo sluznico oz. kože dru..
NAJPOMEMBNEJŠI MINERAL - CINK
3
Dec
Za rast in razvoj organizma, za celjenje ran, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcij in za normalno delovanje imunskega sistema je nujno potreben element CINK. Cink je prisoten čisto v vsakem..
MENOPAVZA – HORMONSKO NERAVNOVESJE
19
Nov
Menopavza je velika prelomnica v ženskem življenju, kar pomeni, da se menopavza prične z zmanjšano tvorbo hormonov. Hormoni imajo pomemben vpliv na žensko telo. Posledično se spremenijo trajanje, pogo..
NAGLAVNE UŠI
5
Nov
V starih časih so bile naglavne uši spremljevalke slabih higienskih navad, dandanes pa se pojavljajo brez pravila, lahko jih dobi kdorkoli. Najpogosteje se naglavne uši širijo pri šolskih otrocih ali ..
IZGORELOST
15
Oct
Kam je šla vsa naša energija, se začnemo spraševati, ko smo popolnoma izčrpani, kar nakazuje na izgorelost našega telesa. Obstaja več definicij izgorelosti. Beseda izgorelost izhaja iz angleščine (to ..
USTREZNA ZAŠČITA PRED ŠKODLJIVIMI UV ŽARKI
19
Jul
Sončni žarki nas že nekaj časa prijetno grejejo. Kolesarjenje, sprehodi in različne športne aktivnosti v lepem vremenu spodbudno vplivajo na naše počutje in razpoloženje ter spodbujajo nastajanje vita..
URINSKA INKONTINENCA
12
Jul
Urinska inkontinenca je pogost pojav, ki pomembno vpliva na zdravje, funkcionalnost in kakovost življenja odraslih, pri čemer to ni bolezen, ampak je splet drugih simptomov in stanj. Za posameznika pr..
HIALURONSKA KISLINA - CELJENJE RAN
16
May
Rana je odprta poškodba kože in globljega tkiva ali sluznic zaradi fizičnih dejavnikov. Akutne rane so običajno posledica poškodb in se zacelijo najkasneje v osmih tednih. Najpogostejše akutne rane so..
POMEMBNI VITAMINI SKUPINE B IN PODPORA ENERGIJI
4
May
Kaj so vitamini skupine B?Vitamine skupine B sestavlja osem posameznih vitaminov B. Čeprav je vsak od teh vitaminov kemično drugačen, se pogosto združi pod izrazom "B kompleks", ker skupaj delujejo..
Alergijski rinitis
25
Apr
Alergijski rinitis je alergijsko vnetje nosne sluznice. Pojavnost narašča tako pri otrocih kot pri odraslih. Bolezen pomembno vpliva na kakovost življenja, saj moti spanec, vpliva na preživljanje pros..
Preventivno zaščitimo domače živali pred ugrizi nadležnih zajedalcev
24
Apr
Foresto ovratnica, ki omogoča praktičen način neprekinjene zaščite v obdobju 8 mesecev.  Večino ljudi bi izbralo proizvod, ki odganja in ubija klope, predno ti ugriznejo. Repelent pomeni substanc..
NESPEČNOST PRI ODRASLIH
3
Apr
Spanje je pomemben fiziološki proces in biološka nuja, saj vpliva na duševno, telesno in čustveno zdravje. Raziskave kažejo, da na kakovost življenja in naše normalno delovanje vpliva količina, š..
Kako očistiti zobe, ko je ščetkanje oteženo?
20
Mar
Pri skrbi za zdravje zob in obzobnih tkiv je najpomembnejše učinkovito mehansko obvladovanje zobnih oblog, pri čemer zadostuje ustrezna uporaba zobne ščetke in pripomočkov za čiščenje medzobnih prosto..
ATOPIJSKI DERMATITIS
15
Mar
Atopijski dermatitis je pogosta kožna bolezen otrok. Ni nalezljiva, niti ni nevarna in jo lahko uspešno zdravimo. Zdravljenje je največkrat dolgotrajno in zato neprijetno ne samo za otroka, ampak tudi..
Stran 1 do 14 od 49 (4 Strani)