Jetra potrebujejo zaščito

Jetra potrebujejo zaščito

Razstrupljanje telesa je v današnjem času, polnem strupov iz hrane, vode in okolja, že skoraj obvezen del vsakdanjega življenja. Razstrupljanje je pravzaprav pomoč telesu pri odstranjevanju nakopičenih škodljivih snovi iz telesa, Jetra so baterija telesa, saj shranjujejo hranilne snovi in jih postopno sproščajo v krvni obtok. 

Sintetična zdravila nam pomagajo lajšati in zdraviti marsikatero zdravstveno težavo. Čeprav smo se nanje toliko privadili, da jih uživamo tudi takrat, ko to ne bi bilo potrebno, je dejstvo, da včasih brez njih ne gre. A čeprav nam pomagajo, ob tem ne smemo prezreti njihovih neželenih stranskih učinkov, ki so lahko pogubni predvsem za jetra, pa tudi za srce in druge organe. Rešitev takrat ni opustitev zdravil, s čimer tvegamo zdravstvene zaplete, temveč razstrupitev jeter.

Količino škodljivih substanc, ki so prisotne v človeškem telesu, označujemo z izrazom telesna obremenitev. Mnogo škodljivih substanc se iz telesa izloča po naravnih poteh, vendar se nekatere odstranjujejo počasi ali v premajhnem obsegu. Vsi presežki toksinov v telesu povzročajo številne negativne učinke. 

Ne samo zdravila, jetra obremenjuje še marsikaj drugega. Prazniki so za nas morda le še oddaljen spomin, naša jetra pa še vedno delujejo nadure zaradi obilice hrane in pijače, ki smo jo takrat zaužili. Med glavnimi povzročitelji zamaščenosti jeter so še vedno nepravilna prehrana, sladkor, tudi sladke, gazirane pijače, alkohol, nikotin. Če se nekaterim zdravilom ne moremo odpovedati, pa se tem slabim prehranskim navadam vsekakor lahko. Vsaj med trimesečno kuro, ki je edini način, da iz jeter odplaknemo strupe in jih zaščitimo pred nadaljnjimi negativnimi vplivi. 

Ker jetra ne bolijo, moramo biti še posebej pozorni na simptome, ki nakazujejo, da z njimi nekaj ni v redu. Največkrat se pojavijo blagi simptomi, kost sta utrujenost in pomanjkanje energije. Zelo pogost kazalnik, da so jetra v težavah, je tudi srbeča koža. Srbenje se pojavlja po vsem telesu, čeprav je koža morda videti zdrava. Ignorirati ne smemo niti otekanja nog in gležnjev. Kadar jetra ne morejo opravljati svoje naloge, se lahko voda zadržuje v nogah, kar povzroča otekanje. Rumenkaste oči ali koža pa so sploh očiten klic jeter na pomoč. Tudi temen urin in svetlo blato sta lahko znak zlatenice. Vendar so pri večini ljudi znaki preobremenjenih jeter precej manj očitni. Lahko se pojavijo celo kot bolečine v sklepih, podobne artritisu. 

Edino zdravilo za obremenjena jetra je narava. To pomeni tako več gibanja v naravi kot prehranjevanje s primerno naravno in ekološko hrano.  V naravi pa najdemo tudi najboljšega pomočnika jeter, to je pegasti badelj. Ta lahko ob rednem nekajmesečnem jemanju spravi jetra nazaj v red, vendar le , če ga zaužijemo v pravi obliki. Zato pitje čaja iz pegastega badlja, kot zmotno menijo mnogi, žal ni dovolj. Aktivna snov v plodovih pegastega badlja je slabo topna v vodi, zato je s čajem ne moremo učinkovito vnesti v telo. 

Da smo v telo zagotovo vnesli dovolj silimarina, pa smo lahko z gotovostjo prepričani, če se odločimo za naravna prehranska dopolnila, ki vsebujejo natančno določeno količino silimarina in drugih naravnih koristnih snovi za jetra. S trimesečnim razstrupljanjem bodo vaša jetra vitalna in pripravljena na nove izzive.