Preventivno zaščitimo domače živali pred ugrizi nadležnih zajedalcev

Preventivno zaščitimo domače živali pred ugrizi nadležnih zajedalcev

Foresto ovratnica, ki omogoča praktičen način neprekinjene zaščite v obdobju 8 mesecev.  Večino ljudi bi izbralo proizvod, ki odganja in ubija klope, predno ti ugriznejo. Repelent pomeni substanco, ki odganja insekte oziroma zajedalce. 

Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedalce? Ovratnica foresto prepreči zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa ali mačke. Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo predno ugriznejo vašega ljubljenčka, s tem pa se prepreči možnost za presno bolezni. Foresto ubija in odganja (učinek preprečevanja hranjenja) klope, še predno ti začenjo sesati kri ter tako zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni, ki se širijo s prenašalci. 

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo psa ali mačko ter se hranijo z njihovo krvjo. Vbodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročajo nelagodje, srbenje in stres. Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmmanioza, babezioza, dirofilarioza, anaplazmza in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi. 

Foresto je inovativen proizvod visoke tehnologije, ki omogoči kontrolirano sproščanje aktivne učinkovine v nizkih koncentracijah skozi daljše obdobje. Aktivna učinkovina se prenese na maščobni sloj kože in dlake po celem telesu in tako ščiti žival. Neprekinjeno sproščanje nizkih koncentracij je dokazano varno za ljudi, pse, mačke in okolico. 

Najpomembnejši bolezni sta erlihioza ter babezioza. Erlihioza se razvije postopoma, lahko tudi več let po počitnicah, ki ste jih preživeli v sredozemski regiji. Pojavijo se znaki, kot so brezvoljnost, otožnost in zavračanje hrane. Krvavitve iz nosu so pogosto znak, da je bolezen napredovala. Če bolezni ne zdravimo, se lahko konča s poginom živali. Pri babeziozi (vročinska bolezen) se v rdečih krvničkah množijo enocelični patogeni in jih uničujejo. 

Ena od izjemno nevarnih bolezni, ki jih je težko zdraviti, je tudi okužba s srčno glisto- Ta je razširjena zlasti v Sredozemlju (tudi v Sloveniji). Mikroskopsko majhne ličinke glist prenašajo komarji. Ličinke srčne gliste prodrejo skozi kožo psa, ki ga piči okužen komar. Za tem pa se v 120 dneh prebijejo do glavnih arterij. V primeru hude okužbe je bolezen smrtno nevarna. 

  • S Forestom ni skrbi za mesečni nanos. Potrebno je le enkratno dajanje.
  • Ubija bolhe in odganja ter ubija klope, 
  • Zmanjšuje tveganje za presno Leišmanije, 
  • zmanjšuje tveganje za prenos vektorsko prenosljivih bolezni,
  • je vodoodporna in brez vonja, 
  • je varna za pasje mladiče od 7.tedna dalje in za mačje mladiče od 10. tedna dalje.

Foresto ovratnica se uporablja tudi za preprečevanje vektorsko prenosljivih bolezni pri mačkah. Mačke rade plezajo in raziskujejo, vendar brez skrbi - Foresto ovratnica za mačke ima dvostopenjski varnostni sistem, kar pomeni, da zaskočni mehanizem omogoča, da se ovratnica ob morebitni sili razširi. V primeru, da je sila še večja, se ovratnica samodejno prelomi. 

Živali si same ne morejo pomagati, vendar verjemite, če bi si lahko, bi zase izbrale le najboljše - zaščito brez ugriza! Naj bo njihova pomlad in za njo poletje brez srbenja in skrbi.