PREGLED UPORABE ZDRAVIL V VAŠI LEKARNI

PREGLED UPORABE ZDRAVIL V VAŠI LEKARNI

Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko ob posvetu svojih zdravil in drugih izdelkih za varovanje zdravja, z magistrom farmacije individualno posvetujete. S storitvijo ki se imenuje pregled uporabe zdravil, vam bodo ob strokovnem pogovoru magistri farmacije svetovali o pravilni uporabi zdravil in odgovorili na vaša vprašanja. Cilj storitve pregled uporabe zdravil je izboljšati pacientovo sodelovanje pri zdravljenju z zdravili, seznanjenost z zdravili in način uporabe zdravil, ter odpraviti morebitne težave pri zdravljenju z zdravili, ki jih pri tem lahko odkrijemo.

Pregled uporabe zdravil je priporočljiv za vsakogar, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke. Še posebej je priporočljiv za vse, ki uporabljajo 5 ali več zdravil sočasno in/ali več odmerkov zdravil na dan. 

Pregled uporabe zdravil poteka kot individualen pogovor med pacientom in magistrom farmacije, kjer magister farmacije poskuša s koristnimi nasveti zagotoviti, da bolje spozna svoja zdravila in jih pravilno ter ustrezno uporablja. Magister farmacije pacientu svetuje in odgovori na vsa vprašanja, povezana z uporabo prehranskih dopolnil, zeliščnih pripravkov, zdravil brez recepta ter pojasni, kako na delovanje zdravil vplivajo prehrana, navade in življenjski slog.

Ob zaključku pogovora in pregleda, magister farmacije za pacienta pripravi tudi seznam zdravil in ga zapiše na OSEBNO KARTICO ZDRAVIL ki je namenjena boljšemu pregledu jemanja zdravil priporočljivo pa jo je zdravniku predložiti tudi pri zdravniških pregledih. 

Osebna kartica zdravil je lahko koristen pripomoček za svojce, ki sodelujejo pri zdravljenju z zdravil, saj so na seznamu tudi dodatne informacije, pomembne za uporabo zdravil. Vpliv hrane na delovanje zdravil, ali se tablete lahko drobijo, ali se kapsula zdravila lahko odpre, kako shranjevati zdravila, ali zdravilo vpliva na sposobnost pri vožnji in delu s stroji. 

Za storitev se se je potrebno predhodno dogovoriti med osebnim obiskom v lekarni ali na telefonsko številko 01/549 26 41. Izvedba storitve, ki traja 30 minut, je cenovno enakovredno ovrednotena na nacionalni ravni – v vrednosti 27,59€. Pregled uporabe zdravil se izvede v prostoru, ki zagotavlja zaupnost. Pomembno je, da se zavedate, da lahko storitev pregled uporabe zdravil koristijo čez vse leto.