Trgovina
Vaša košarica

Claritine S 10 mg, tablete

Claritine S 10 mg, tablete Zdravila brez recepta
Claritine S 10 mg, tablete
Claritine S 10 mg, tablete  je zdravilo iz skupine antihistaminikov. Pri alergijski reakciji se sproščajo različne snovi, zaradi katerih se pojavijo s..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Proizvajalec: Schering-Plough
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.90€
Brez DDV: 6.31€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem kihanje, alergija, srbečica, nahod, koprivnica
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside sonce, potovanje, alergija, srbečica, koprivnica, antihistaminik, potovanje
Claritine S 10 mg, tablete  je zdravilo iz skupine antihistaminikov. Pri alergijski reakciji se sproščajo različne snovi, zaradi katerih se pojavijo simptomi alergijske reakcije. Najpomembnejši je histamin. Zdravilo Claritine S zavre delovanje histamina in deluje protialergijsko.

Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje v nosu ter pečenje ali srbenje v očeh. Zdravilo Claritine S se lahko uporablja tudi za zdravljenje urtikarije (koprivnice), ki je alergijska kožna motnja.
Zdravilo jemljite natančno v skladu z navodili zdravnika ali farmacevta. Ne jemljite več zdravila Claritine S kot je priporočeno na ovojnini, in ne jemljite ga pogosteje, kot je priporočeno.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Ena tableta zdravila Claritine S enkrat na dan. Tableto vzamete s kozarcem vode neodvisno od obroka.

Otroci, stari 2 do 12 let – odmerjanje glede na telesno težo:
Telesna teža več kot 30 kg: Ena tableta zdravila Claritine S enkrat na dan.
Telesna teža 30 kg in manj: Claritine S 10 mg tableta ni primerna za otroke, ki tehtajo manj kot 30 kg.

Učinkovitosti in varnosti zdravila Claritine S tablete še niso ugotovili pri otrocih, mlajših od 2 let. Bolnikom s hudo jetrno okvaro morate dati manjši začetni odmerek, ker imajo lahko zmanjšan očistek loratadina. Priporočeni začetni odmerek za odrasle in otroke, ki so težji od 30 kg. je 10 mg vsak drugi dan. 

Zdravilna učinkovina je loratadin. Ena tablete vsebuje 10 mg loratadina.

Pomožne snovi so: laktoza monohidrat,, koruzni škrob, magnezijev stearat.

Ne jemljite zdravila Claritine S
- če ste alergični (preobčutljivi) na loratadin ali katerokoli sestavino zdravila Claritine S.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Claritine S
- če imate motnje v delovanju jeter
- Bolniki, ki morate opraviti preiskave kožne preobčutljivosti, priporočamo, da zdravilo prenehate jemati vsaj dva dneva prej, ker lahko zdravilo Claritine S prekrije znake preobčutljivosti.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Claritine S skupaj s hrano in pijačo
Loratadin ne zveča učinkov alkohola. Tableto lahko vzamete neodvisno od obroka.

Nosečnost in dojenje 
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom , preden vzamete katerokoli zdravilo. Varnosti uporabe loratadina med nosečnostjo niso ugotovili. Med nosečnostjo ne svetujemo uporabe zdravila Claritine tablete. Uporabo zdravila Claritine tablete ne svetujemo med dojenjem, ker se loratadin izloča v mleko doječih mater.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Loratadin v priporočenih odmerkih ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Če pa postanete zaspani, se izogibajte vožnji ali upravljanju s stroji, dokler zaspanost ne mine. Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Claritine S

Zdravilo Claritine S vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje