Claritine S 10 mg, tablete

Kratek opis
Blagovna znamka Schering-Plough
Oblika tablete
Mesto uporabe nos
Simptom/Problem kihanje , alergija , srbečica , nahod
Ključne beside sonce , potovanje

€6.20
Redna cena €7.00 Prihranek €0.80

Zdravilo Claritine S vsebuje kot zdravilno učinkovino loratadin, ki spada med antihistaminike. Pri alergijski reakciji se sproščajo različne snovi, zaradi katerih se pojavijo simptomi alergijske reakcije. Najpomembnejši je histamin. Zdravilo Claritine S zavre delovanje histamina in deluje protialergijsko.
Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje v nosu ter pečenje ali srbenje v očeh. Zdravilo Claritine S se lahko uporablja tudi za zdravljenje urtikarije (koprivnice), ki je alergijska kožna motnja ter za preprečevanje in zdravljenje alergije na sonce.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Claritine S tablete je namenjeno za peroralno uporabo.
Odmerjanje:
  • odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 tableta zdravila Claritine S enkrat na dan;
  • otroci, stari 2 do 12 let – odmerjanje glede na telesno maso - telesna masa več kot 30 kg: 1 tableta zdravila Claritine S enkrat na dan;
  • otroci s telesno maso manj kot 30 kg – zdravilo Claritine S tablete ni primerno za njih. Učinkovitosti in varnosti zdravila Claritine S tablete še niso ugotovili pri otrocih, mlajših od 2 let.;
Bolnikom s hudo jetrno okvaro morate dati manjši začetni odmerek, ker imajo lahko zmanjšan očistek loratadina. Priporočeni začetni odmerek za odrasle in otroke, ki so težji od 30 kg, je 10 mg vsak drugi dan.
Tableto vzamete s kozarcem vode neodvisno od obroka.
Ne uporabljajte zdravila Claritine S tablete, če ste preobčutljivi za loratadin ali katerokoli drugo učinkovino zdravila.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Claritine S tablete:
  • če imate motnje v delovanju jeter;
  • bolniki, ki morate opraviti preiskave kožne preobčutljivosti, priporočamo, da zdravilo prenehate jemati vsaj dva dneva prej, ker lahko zdravilo Claritine S prekrije znake preobčutljivosti.
Varnosti uporabe loratadina med nosečnostjo niso ugotovili. Med nosečnostjo ne svetujemo uporabe zdravila Claritine tablete.
Uporabo zdravila Claritine tablete ne svetujemo med dojenjem, ker se loratadin izloča v mleko doječih mater..
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki