Trgovina
Vaša košarica

Clearblue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti

Clearblue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti Pripomočki in zaščita
Clearblue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti
Clearblue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti ki spreminja barvo. Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete..
Izbrano pakiranje:
1 test
Proizvajalec: Clearblue
6.37€
Brez DDV: 5.81€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatest
Mesto uporabeurin
Simptom/Problemizostanek menstruacije
Ciljna skupinastarejši, odrasli, ženske, otroci
Ključne besidetest, nosečnost, menstruacija, diagnostika, urin
Clearblue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti ki spreminja barvo. Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete menstruacijo. Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete menstruacijo.

Telo med nosečnostjo proizvaja nosečniški hormon hCG (humani horionski gonadotropin). Količina hCG v telesu se poveča v zgodnjem obdobju nosečnosti. Clearblue lahko zazna majhne količine tega hormona v urinu od dne, ko pričakujete menstruacijo (občutljivost tega testa je 25 mIU/ml).

Test opravite 5 dni preden zamuja menstruacija je 4 dni pred pričakovano menstruacijo. Če test izvajate dan pred pričakovano menstruacijo in dobite rezultat »Ni nosečnosti«, še vedno obstaja možnost, da ste noseči. 
  •  Opravljanje testa

  Če opravljate test od dne pričakovane menstruacije, ga lahko opravite kadarkoli v dnevu. Če opravljate test pred dnevom, ko pričakujete menstruacijo, uporabite prvi urin tega dne. Ko ste pripravljeni na testiranje, vzemite testno paličico iz ovoja iz folije in snemite modri pokrovček. Testno paličico uporabite takoj.

  - Testiranje v urinu

  Test lahko opravite neposredno pod curkom urina ali z vzorcem urina, ki ga odvzamete v čisto in suho posodico. Paličico obrnite s konico, ki spreminja barvo, navzdol in jo pridržite pod curkom urina ali v odvzetem vzorcu urina, kakor je prikazano, za samo 5 sekund. Konica paličice, ki spreminja barvo, se hitro obarva rožnato, kar pomeni, da se urin absorbira. Konico paličice, ki spreminja barvo, morate držati v urinu celih 5 sekund. Držite konico, ki spreminja barvo, navzdol ali pa položite paličico na ravno podlago, dokler se v kontrolnem okencu ne prikaže črtica. Če želite, ponovno zaprite pokrovček. 

  • Počakajte dve minuti

  Modra črtica v kontrolnem okencu prikazuje, da je test deloval. Rezultat lahko preverite po 2 minutah. Ne preberite rezultata, dokler se ne prikaže ta modra črtica. 

  • Odčitavanje rezultatov

  Zdaj lahko preberete rezultat v okencu z rezultatom.  Rezultat odčitajte v 2–10 minutah po testiranju. Morebitnih sprememb rezultata po tem času ne upoštevajte. 

  • Pred testiranjem vedno preberite proizvajalčeva navodila za uporabo za vsa zdravila, ki jih jemljete.
  • Zdravila za plodnost, ki vsebujejo hCG, lahko povzročijo lažen rezultat (ta zdravila za plodnost se navadno dajejo v obliki injekcij in testiranje prezgodaj po injekciji lahko pokaže lažen rezultat »Nosečnost«).
  • Druga zdravila za plodnost (npr. klomifenijev citrat), sredstva proti bolečinam in hormonska kontracepcija (npr. kontracepcijske tablete) ne bi smeli vplivati na rezultat.
  • Če ste pred kratkim nehali uporabljati hormonsko kontracepcijo ali če se zdravite zaradi neplodnosti, npr. s klomifenijev citratom, imate morda neredne menstruacije, kar je lahko razlog za prezgodnje opravljanje testa nosečnosti.
  • Če ste bili pred kratkim noseči (četudi otroka niste donosili), je posledica lahko lažen rezultat »Nosečnost«.
  • Vzrok za lažen rezultat so lahko tudi zunajmaternična nosečnost, ciste na jajčnikih, menopavza in nekatere zelo redke bolezni.
  • Če je rezultat »Nosečnost«, boste morda pozneje ugotovili, da niste noseči. Vzrok je v naravni prekinitvi nosečnosti, ki je mogoča v zgodnjem obdobju.
  • Če dobite nepričakovan rezultat, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

  Pripomoček je namenjen za domačo uporabo. Shranjujte pri sobni temperaturi. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Samo za in vitro diagnosticno uporabo. Zavrzite med običajne gospodinjske odpadke. Testa ne uporabljajte, če je ovoj iz folije poškodovan. Ne uporabljajte testne paličice, ki ji je potekel rok uporabe.

  Napišite mnenje

  Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje