Trgovina
Vaša košarica

Coldrex, 12 tablet

Coldrex, 12 tablet Zdravila brez recepta
Coldrex, 12 tablet
Coldrex, 12 tablet je zdravilo, ki vsebuje naslednje učinkovine: paracetamol, kofein, fenilefrinijev klorid, terpin hidrat in askorbinsko kislino (vit..
Izbrano pakiranje:
12 tablet
Proizvajalec: Omega Pharma
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.16€
Brez DDV: 5.63€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe glava, grlo, mišice, nos, sluznica
Simptom/Problem bolečina, vnetje, prehlad, gripa, vročina, glavobol, kašelj, kihanje,
Ciljna skupina ženske, moški, odrasli, starejši, otroci
Ključne beside bolečina, vnetje, prehlad, gripa, vročina, glavobol, kašelj, kihanje,
Coldrex, 12 tablet je zdravilo, ki vsebuje naslednje učinkovine: paracetamol, kofein, fenilefrinijev klorid, terpin hidrat in askorbinsko kislino (vitamin C).  Paracetamol je analgetik (blaži bolečine) in antipiretik (znižuje povišano telesno temperaturo).  Kofein spodbuja osrednje živčevje.  Fenilefrinijev klorid je dekongestiv, saj odpira zamašene nosne prehode in sinuse ter tako omogoči lažje dihanje. Terpin hidrat uporabljamo kot ekspektorans (pospešuje izkašljevanje). Askorbinska kislina (vitamin C) je običajna sestavina zdravil proti prehladu in gripi. Nadomesti pomanjkanje vitamina C, ki se pojavi na začetku virusne okužbe. 

Zdravilo Coldrex uporabljamo za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z glavobolom, bolečinami v žrelu, bolečinami v mišicah, oteklostjo nosne sluznice, vnetjem sinusov in bolečino zaradi vnetja sinusov ter akutnim vnetjem nosne sluznice. To navodilo ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali s farmacevtom.

Pri jemanju zdravila Coldrex natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let Vzemite 1 do 2 tableti vsakih 4 do 6 ur. Zdravila Coldrex ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Posamezni odmerek ne sme biti večji kot 2 tableti. V 24 urah lahko vzamete največ 8 tablet. 
Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let Zdravila Coldrex se ne uporablja pri otrocih, mlajših od 12 let, razen če je tako svetoval zdravnik. 

Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine, npr. s kozarcem vode, čaja ali sadnega soka. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati s svojim zdravnikom. Prav tako se posvetujte, če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak.

Zdravilne učinkovine so paracetamol, kofein, fenilefrinijev klorid, terpin hidrat in askorbinska kislina. Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola, 25 mg kofeina, 5 mg fenilefrinijevega klorida, 20 mg terpin hidrata in 30 mg askorbinske kisline.  Pomožne snovi so koruzni škrob, predgelirani škrob, smukec (E553b), stearinska kislina, povidon, kalijev sorbat (E202), natrijev lavrilsulfat in sončno rumeno FCF (E110).

Ne jemljite zdravila Coldrex 
- če ste alergični (preobčutljivi) na paracetamol, kofein, fenilefrinijev klorid, terpin hidrat, askorbinsko kislino ali katerokoli sestavino zdravila Coldrex,
- če imate okvaro jeter ali hudo okvaro ledvic,
 - če imate visok krvni tlak ali srčno bolezen, 
- če imate povečano delovanje ščitnice, 
- če imate sladkorno bolezen, 
- če jemljete določena zdravila za zdravljenje depresije (triciklične antidepresive) ali določena zdravila za zdravljenje povišanega krvnega tlaka (antagoniste adrenergičnih receptorjev beta), 
- če jemljete ali ste se v zadnjih 2 tednih vzeli določeno zdravilo za zdravljenje depresije (zaviralec monoaminooksidaz),
 - če ste noseči (glejte poglavje »Nosečnost in dojenje«). 

Ne jemljite tega zdravila sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol, z drugimi zdravili proti gripi ali prehladu ali če uporabljate druge dekongestive.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Coldrex 
Preden začnete jemati zdravilo Coldrex, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom: 
- če jemljete katero od zdravil, naštetih v poglavju 'Jemanje drugih zdravil', tudi če ste ga dobili brez recepta, 
- če imate okvaro jeter ali ledvic, 
- če imate necirotično alkoholno bolezen jeter,
 - če imate srčno-žilno bolezen, 
- če imate zvišan tlak v očesu (glavkom),
 - če imate tumor v bližini ledvic (feokromocitom), 
- če imate težave s prostato, 
- če imate bolezen krvnih žil, kot je npr. bolečina v prstih rok ali nog v povezavi s stresom ali mrazom (imenovana Raynaudov fenomen),
 - če dojite. 

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
 Zdravilo Coldrex se ne uporablja pri otrocih, mlajših od 12 let, razen če je tako svetoval zdravnik. 

Jemanje drugih zdravil 
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To zdravilo lahko vpliva na delovanje nekaterih drugih zdravil oziroma nekatera druga zdravila lahko vplivajo na delovanje zdravila Coldrex. Zato je pomembno, da se pred začetkom jemanja zdravila Coldrex posvetujete z zdravnikom, še zlasti, če jemljete: 
- antikoagulantna zdravila (zdravila proti strjevanju krvi, npr. varfarin), saj redna dnevna uporaba paracetamola v daljšem časovnem obdobju lahko stopnjuje antikoagulantni učinek in s tem je tveganje za pojav krvavitev večje. Pri kratkotrajni uporabi priporočenih odmerkov zdravila Coldrex tovrstno tveganje ni pričakovati; 
- barbiturate (zdravila za pomiritev in uspavanje), 
- fenitoin, fenobarbital, karbamazepin (zdravila za zdravljenje epilepsije), 
- holestiramin (zdravilo za zmanjševanje velike koncentracije holesterola v krvi), 
- metoklopramid, domperidon (zdravili za preprečevanje siljenja na bruhanje in bruhanja), 
- rifampicin (zdravilo za zdravljenje tuberkuloze),
 - srčne glikozide (zdravila za zdravljenje bolezni srca), 
- simpatomimetike (zdravila, ki se lahko npr. uporabljajo kot zaviralci apetita ali pa pri prehladih kot dekongestivi). 

Jemanje zdravila Coldrex skupaj s hrano in pijačo 
Zdravilo Coldrex lahko jemljete skupaj s hrano ali brez nje. Uživanje velikih količin kave in čaja v času jemanja zdravila Coldrex lahko poveča razdražljivost, napetost, nespečnost, nemir ali povzroči glavobole, motnje v prebavnem traktu in hitro ali močno utripanje srca. 

Nosečnost in dojenje 
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči, mislite da ste noseči ali nameravate zanositi, ne jemljite zdravila Coldrex. Če dojite, se pred začetkom jemanja zdravila Coldrex posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Zdravilo lahko jemljete v času dojenja samo po navodilih zdravnika. 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Coldrex lahko povzroči omotico. Če se vam pojavi omotica, ne vozite ali upravljajte s stroji. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Coldrex 
Zdravilo Coldrex vsebuje barvilo oranžno FCF (E110), ki lahko povzroči alergijske reakcije. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 C. Zdravila Coldrex ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje