Trgovina
Vaša košarica

Coliprev, peroralne kapljice

Coliprev, peroralne kapljice
Coliprev, peroralne kapljice
Coliprev, peroralne kapljice so prehransko dopolnilo z encimom laktaza. Občutljivost na laktozo je spremenljiva in lahko tudi v celoti izzveni. Težave..
Izbrano pakiranje:
15 ml
Proizvajalec: Celsis
13.17€
Brez DDV: 12.03€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapljice
Mesto uporabe prebavila, trebuh
Simptom/Problem prebava, krči
Ciljna skupina otroci, dojenček
Ključne beside dopolnilo

Coliprev, peroralne kapljice so prehransko dopolnilo z encimom laktaza. Občutljivost na laktozo je spremenljiva in lahko tudi v celoti izzveni. Težave zaradi prebave laktoze se kažejo na različne načine.  O vlogi laktoze v prehrani in težavah pri prebavi laktoze se pogovorite s strokovnjakom.

Laktoza je glavna vrsta sladkorja v vseh vrstah mleka. Sestavljata jo dve molekuli: glukoza in galaktoza. Da se lahko obe molekuli absorbirata iz črevesja, ju mora ločiti (hidrolizirati) encim laktaza, ki ga tvorijo črevesne resice. Ob odsotnosti ali nezadostni tvorbi tega encima, se laktoza ne hidrolizira, kar se kaže kot laktozna intoleranca. Težave pri prebavi laktoze se kažejo na različne načine. Intoleranca na laktozo je pri dojenčkih pogosta in običajno le prehodna težava, ki je posledica nezadostne tvorbe laktaze v prvih nekaj mesecih življenja. Z razvojem, dojenčka začne njegov organizem običajno tvoriti zadostno količino laktaze. To se običajno zgodi pri 3 - 4 mesecih starosti. Nezadostna tvorba laktaze v prvih tednih življenja lahko povzroči neprebavljivost laktoze, črevesne bakterije pa sprožijo fermentacijo in s tem nastajanje plinov. To lahko povzroči flatulenco in s tem nastajanje plinov, kar opazimo kot zelo napet trebuh. Prekomerna fermentacijska aktivnost lahko v črevesju povzroči motnje peristaltičnega gibanja. Pri nedonošenčkih in novorojenčkih z nizko težo ob rojstvu je verjetnost za pojav te vrste večja in lahko traja dalj časa, saj je pojav v veliki meri odvisen od razvoja črevesja in črevesne flore.

ColiPrev kapljice so primerne za uporabo tako ob dojenju, kot pri hranjenju z otroškimi mlečnimi formulami. ColiPrev uporabljajte ob vsakem hranjenju dojenčka v prvih 3 - 4 mesecih starosti, to je dokler ne začne sam tvoriti encima laktaze v zadostni meri za razgradnjo vse zaužite laktoze.

Kako jemati ColiPrev?

Z materinim mlekom:

 • Ob upoštevanju dojenčkove starosti in števila kapljic na obrok v tabeli z odmerki nakapajte ustrezno število kapljic v predhodno sterilizirano žlico in jo dajte dojenčku naravnost v usta.
 • Nadaljujte z dojenjem kot običajno.

Z mlečno formulo za dojenčke in vnaprej pripravljeno tekočo formulo:

 • Mlečno formulo pazljivo pripravite v skladu z navodili proizvajalca.
 • Kapljice ColiPrev dodajte mlačnemu mleku v skladu s preglednico za odmerjanje.

Če se odločite vnaprej pripraviti obrok za dojenčka dodajte mleku 4 kapljice prehranskega dopolnila ColiPrev ter ga hranite v hladilniku do 4 ure.

Upoštevajte preglednico za odmerjanje.

V izjemnih primerih, ko dojenček čuti močno neugodje, lahko odmerek postopoma povečate po kapljicah na največ 12 kapljic na hranjenje.

Priporočeni vnos mleka na obrok

Starost

Količina mleka na hranjenje

Število kapljic na obrok

Količina laktaze na obrok

0 do 2 tedna

60 do 90 ml

5 kapljic

750 ALU

3 do 4 tedne

120 ml

6 kapljic

900 ALU

1 do 2 meseca

150 ml

8 kapljic

1200 ALU

3 do 4 mesece

180 ml

9 kapljic

1350 ALU

1 ALU = 0.333 µL

Po obdobju štirih mesecev otrokove starosti morate postopoma prenehati z uporabo prehranskega dopolnila ColiPrev. Priporočamo, da predvideni odmerek na obrok najprej zmanjšate na polovico, nato na vsak drugi obrok, dokler ColiPrev ne zmanjšate na enkrat dnevno, preden ga povsem ne prenehate uporabljati. Če je med obdobjem, preden ukinete ColiPrev iz prehrane dojenčka, neugodje še vedno prisotno ali se znova pojavi, priporočamo, da ponovno sledite začetni shemi uporabe.

 

Sestava:  encim laktaza 56,9%, voda, želirno sredstvo: glicerol, stabilizator: kalijev klorid.
 • Kapljice ColiPrev vsebujejo encim, ki je občutljiv na toploto.
 • Priporočamo, da ColiPrev dodate mlačnemu mleku ali mleku s sobno temperaturo.
 • ColiPrev shranjujte na suhem mestu v originalnem pakiranju pri temperaturi do 25° C.
 • Izogibajte se izpostavljanju izdelka svetlobi ali toploti.
 • Neporabljen izdelek zavrzite v 3 tednih po odprtju.
 • Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, navedenem na ovojnini.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje