Trgovina
Vaša košarica

Daleron za otroke, peroralna suspenzija

Daleron za otroke, peroralna suspenzija Zdravila brez recepta
Daleron za otroke, peroralna suspenzija
Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivr..
Izbrano pakiranje:
100 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
4.37€
Brez DDV: 3.99€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika sirup
Mesto uporabe ušesa, grlo
Simptom/Problem zobobol, glavobol, prehlad, poškodbe, vročina, bolečina, vnetje, gripa
Ciljna skupina otroci
Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke. Suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.
Priporočeni odmerek za otroke je 10 do 15 mg paracetamola na kilogram telesne mase. Za natančno odmerjanje zdravila je priložena brizga za peroralno dajanje. Z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in ga tako dajete otroku. Pred uporabo steklenico dobro pretresite. Po uporabi steklenico takoj dobro zaprite. Po uporabi brizgo sperite z vodo.
 
Otrokom, mlajšim od 2 let dajemo suspenzijo le po zdravnikovem nasvetu. Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4- do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan. Največji dnevni odmerek paracetamola je 50 mg do 75 mg na kilogram telesne mase. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Trajanje samozdravljenja je pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.
 
Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic: 
- Zdravilo dajemo previdno otrokom z zmanjšanim delovanjem ledvic. Otroci s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.
 
Bolniki z okvaro jeter: 
- Zdravilo dajemo previdno otrokom z motnjami v delovanju jeter. Otroci s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.
 
Če menite, da je učinek zdravila Daleron za otroke premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Zdravilna učinkovina je paracetamol. 5 ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120 mg paracetamola. 1 ml peroralne suspenzije vsebuje 24 mg paracetamola.
 
Pomožne snovi so sorbitol (E420), glicerol (E422), ksantanski gumi (E415), maltitol (E965), mikrokristalna celuloza (E460), natrijev karmelozat (E466), natrijev benzoat (E211), citronska kislina (E330) za uravnavanje pH, aroma ananasa, riboflavin (E101) in prečiščena voda.
Ne uporabljajte zdravila Daleron za otroke
- če je otrok alergičen (preobčutljiv) na paracetamol ali katerokoli sestavino zdravila Daleron za otroke,
- če ima otrok hudo jetrno ali ledvično okvaro,
- če ima otrok vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) in
- če ima otrok prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah.
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Daleron za otroke
- če ima otrok blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje, ker mu smete dajati zdravilo le pod zdravnikovim nadzorom,
- če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 3 dni in se posvetujte z zdravnikom,
- pri otrocih, mlajših od 2 let, ker jim smete dajati zdravilo le po zdravnikovem nasvetu,
 
Zdravilo ne vsebuje saharoze, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki s sladkorno boleznijo. Zaradi vsebnosti sorbitola in maltitola lahko veliki odmerki suspenzije Daleron za otroke povzročijo prebavne motnje (drisko).
 
Nosečnost in dojenje:
- Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Predklinične raziskave pri živalih niso pokazale neželenih učinkov na nosečnost in razvoj plodu. Kljub temu tveganja ni mogoče povsem izključiti. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje