Trgovina
Vaša košarica

Dehinel plus, 2 tableti

Dehinel plus, 2 tableti Za živali
Dehinel plus, 2 tableti
Dehinel plus, 2 tableti je antiparazitik za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih.     ..
Izbrano pakiranje:
2 tableti
Proizvajalec: Krka
2.06€
Brez DDV: 1.89€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Ciljna skupina živali
Ključne beside veterina
Dehinel plus, 2 tableti je antiparazitik za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih.
 
 
1 tableta vsebuje:
  • Febantel                      150 mg
  • Pirantelijev embonat   144 mg
  • Prazikvantel                50 mg
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, navedenega na ovojnini. Posebna opozorila za vsako živalsko vrsto: Mladiči se ne invadirajo s trakuljami pred tretjim tednom starosti. V primeru ko s parazitološko preiskavo iztrebkov ugotovimo mešano invazijo, živali zdravimo po tretjem tednu starosti. Pri invaziji mladičev z askaridi priporočamo ponovno zdravljenje pri 6. in 12. tednu starosti. Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo: Pred zdravljenjem mladičem in odraslim živalim ni treba dajati dietne hrane. Po dajanju tablet si umijemo roke. Iztrebke zdravljenih živali neškodljivo odstranimo tako, da jih poberemo v vrečko in odvržemo v smetnjak. Brejost: Zdravilo lahko varno dajemo psicam v zadnji tretjini brejosti. Laktacija: Zdravilo lahko varno dajemo psicam v laktaciji. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili in druge oblike interakcij: Zdravila ne dajemo skupaj z drugimi holinergiki (npr. levamizolom) in učinkovinami, ki delujejo na acetilholinesterazo (npr. organofosforne spojine). Ne dajemo ga tudi sočasno z zdravili, ki vsebujejo piperazin, ker v občutljivih zajedavcih povzročajo nevromuskulaturno paralizo.
 
 
Priporočeni odmerek na kg telesne mase je 15 mg febantela, 14,4 mg pirantelijevega embonata in 5 mg prazikvantela, kar pomeni 1 tableto na 10 kg telesne mase.
 
Tablete odmerimo glede na telesno maso živali po naslednji shemi:
 
Mladiči in majhni psi:    do 5 kg telesne mase – ½ tablete
do 10 kg telesne mase – 1 tableta
Srednje veliki psi:          do 15 kg telesne mase – 1 in ½ tablete
do 20 kg telesne mase – 2 tableti
do 30 kg telesne mase – 3 tablete
Veliki psi:                      do 40 kg telesne mase - 4 tablete
do 50 kg telesne mase – 5 tablet
do 60 kg telesne mase – 6 tablet
 
Tablete damo živalim na koren jezika ali jih skrijemo v košček mesa, klobase ali sira. Zadostuje enkratni odmerek zdravila. Za učinkovito preprečevanje parazitoz priporočamo dajanje tri do štirikrat na leto. Pri diagnosticirani parazitozi žival takoj dehelmintiziramo. V primeru lažje invadiranosti lahko dajanje ponovimo po dveh tednih.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje