Trgovina
Vaša košarica

Dehinel Plus Flavour, tablete

Dehinel Plus Flavour, tablete Za živali
Dehinel Plus Flavour, tablete
Dehinel Plus Flavour, tablete so antihelmintiki za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih. Zdravljenje mešanih invazij ..
Izbrano pakiranje:
4 tablete
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.40€
Brez DDV: 8.58€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemzajedalci
Ciljna skupinaživali, psi
Ključne besidezajedavci, gliste, trakulje, preprečevanje, zdravljenje

Dehinel Plus Flavour, tablete so antihelmintiki za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih. Zdravljenje mešanih invazij z naslednjimi vrstami glist in trakulj pri odraslih psih in mladičih:

  • Gliste:Toxocara canis, Toxascaris leonina (pozne razvojne in odrasle oblike), Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (odrasli)
  • Trakulje: Taenia spp., Dipylidium caninum
Za peroralno  uporabo. Odmerjanje:  Priporočeni odmerek je 15 mg febantela na kg telesne mase, 14,4 mg/kg pirantela in 5 mg/kg prazikvantela, kar ustreza 1 tableti na 10 kg telesne mase. Za lajše natančno odmerjanje tablete lahko prepolovimo/razdelimo na četrtine. Tableto/tablete damo živali neposredno ali jo/jih skrijemo v hrano. Pred oz. po dajanju zdravila živali ni potrebno omejevati dostopa do hrane.
 
Za zagotovitev dajanja ustreznega odmerka je potrebno čim natančneje določiti telesno maso živali. Zdravilo lahko uporabimo za razglistenje mladičev od starosti 2 tednov naprej in odmerek ponovimo vsaka 2 tedna do starosti 12 tednov. Po tem času živali tretiramo vsake 3 mesece. Svetujemo sočasno tretiranje psice in mladičev. Za nadzor Toxocara-e je treba doječim psicam dati zdravilo 2 tedna po kotitvi in nato v 2-tedenskih presledkih do odstavitve. Pri rutinskem nadzoru se priporoča dajanje enkratnega odmerka vsake 3 mesece. V primeru hude invadiranosti z glistami je treba odmerek ponoviti po 14 dneh.
1 tableta vsebuje:
  • Prazikvantel                                 50 mg
  • Pirantelembonat                         144 mg
  • Febantel                                     150 mg
Okrogle, rumene, neobložene tablete z vidnimi temnejšimi lisami in prirezanimi robovi ter razdelilno črto na eni strani. Tablete lahko razpolovimo ali razdelimo na četrtine.
 

 

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Za shranjevanje ni posebnih navodil.Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na škatli.
 
Posebna opozorila za vsako ciljno živalsko vrsto: Bolhe so vmesnik gostitelj pogoste oblike trakulje, Dipylidium caninum-a. Invazije trakulj se bodo zagotovo ponovile, če ne nadzorujemo prisotnosti vmesnih gostiteljev, kot so bolhe, miši, itd.
 
Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih:  Vsako delno porabljeno tableto zavržemo. Ne uporabite za zdravljenje psov mlajših od 2 tednov starosti in/ali ki tehtajo manj kot 2 kg.
 
Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:  Oseba, ki živali daje zdravilo neposredno ali zdravilo vmeša v hrano živali, mora upoštevati splošna higienska načela in si po dajanju umiti roke. V primeru nenamernega zaužitja se takoj posvetujte z zdravnikom in mu pokažite navodila za uporabo ali ovojnino.
 
Uporaba v obdobju brejosti, laktacije in nesnosti: Pred tretiranjem brejih živali zaradi glist, se posvetujte z veterinarjem. Zdravilo se lahko uporablja v obdobju laktacije. Ne uporabite za zdravljenje brejih psic v prvih dveh tretjinah brejosti.
 
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili in druge oblike interakcij:  Zdravila ne uporabljamo sočasno s piperazinom, ker lahko pride do antagonizma antihelmintičnih učinkov pirantela in piperazina (slednji se nahaja v številnih zdravilih za razglistenje psov). Sočasna uporaba drugih holinergičnih spojin lahko povzroči toksičnost.
 
Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi) (če je potrebno): Benzimidazoli imajo široko varnostno področje. Pirantel se v nikakršni meri ne absorbira sistemsko. Tudi prazikvantel ima široko varnostno področje, ki sega do petkratnega priporočenega odmerka.
 

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Newsletter

* E-mail: