Trgovina
Vaša košarica

Dermatix ultra gel - 6 g

Dermatix ultra gel - 6 g Kozmetika
Dermatix ultra gel - 6 g
Dermatix ultra gel - 6 g  je napreden silikonski gel za zunanjo uporabo, ki se uporablja za preventivno zdravljenje brazgotin pri sveže zaceljenih ..
Izbrano pakiranje:
6 g
Proizvajalec: Dermatix
25.85€
Brez DDV: 21.18€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe obraz, telo
Simptom/Problem brazgotina, poškodba, opeklina
Ciljna skupina starejši, otroci, odrasli, moški, ženska
Ključne beside poškodba, nega, brazgotina, gel, neguje, vlaži, celi, telo, obraz

Dermatix ultra gel - 6 g  je napreden silikonski gel za zunanjo uporabo, ki se uporablja za preventivno zdravljenje brazgotin pri sveže zaceljenih ranah, kot tudi za zmanjšanje že obstoječih, starih brazgotin. Je klinično testiran in dokazano zmanjšuje, zmehča in izravna brazgotine, blaži srbenje in neprijeten občutek, ki sta pogosta spremljevalna pojava brazgotin. Zmanjšuje depigmentacijo kože.

Dermatix Ultra predstavlja proizvod, ki klinično dokazano dramatično izboljša videz brazgotin. Učinkovito se ga uporablja za preprečevanje in zdravljenje hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Prav tako se uspešno uporablja za zdravljenje brazgotin, ki so posledica poškodb, opeklin, aken in kirurških posegov. Dermatix Ultra poleg visoke vsebnosti silikona (99,95) vsebuje tudi ester vitamina C (0,05%). Vitamin C je edini antioksidant, ki pospešuje sintezo kolagena v tkivu in dodatno pripomore k zgladitvi brazgotin. Dermatix Ultra gel se hitro suši in na koži naredi nevidni film, preko katerega se lahko nanašajo kozmetični preparati ali ličila. Dermatix Ultra je silkonski gel za lokalno uporabo z edinstvenimi prednostmi v primerjavi z ostalimi silikonskimi proizvodi. Patentirano formulacijo silikonskega gela je FDA odobrila kot ekvivalent silikonskim ploščicam oziroma obližem.
 
Na področju Evropske Unije Dermatix Ultra nosi oznako CE, medicinskega pripomočka razreda 1.
 
Kje se priporoča uporaba gela Dermatix® Ultra:
 • Pri manjših brazgotinah , <10 cm
 • Na obrazu, vratu in na izpostavljenih delih telesa
 • Pri pooperativnih linearnih brazgotinah
 • Po operacijah prsi
 • Po liposukcijah
 • V plastični kirurgiji
 • Po operacijah kožnih tumorjev
 • Po manjših operacijah, kot tudi biopsiji kože
 • Pod ličili, s katerim skrivate brazgotine
Prednosti silikonskega gela Dermatix® Ultra :
 •  Se hitro suši, je primeren in enostaven za uporabo
 • Je prozoren in diskreten
 • Indiciran je za uporabo pri otrocih in bolnikih z večjimi brazgotinami ali pri tistih bolnikih, ki so prestali presaditev kože ali opekline, ter pri bolnikih z visokim tveganjem za nastanek nenormalnih brazgotin.Vzdržuje ravnovesje vlažnosti kože.
 • Koži nudi elastično zaščito
 • Je idealen za večino predelov kože, vključno z obrazom in sklepi
 • Preko gela Dermatix Ultra lahko nanesemo ličila za prekritje brazgotine
 • Ne povzroča maceracije
*Maceracija: bleda, vlažna in nagubana koža, kot na primer pod obližem, ki je predolgo na koži.

 

Dermatix Ultra gel se zelo enostavno nanese. Uporabljamo ga vsaj dvakrat dnevno: 

1. Mesto zdravljenja umijte z blagim milom in vodo ter dobro osušite.

2. Odrežite vrh tube. Nanesite zelo tanek sloj Dermatix Ultra gela in ga vtrite na mesto brazgotine, takoj ko je rana zaceljena. 

3. Pustite da se nanešena plast gela suši 4-5 minut. Če se plast gela ne posuši, obrišite preostanek gela in pustite da se sušenje nadaljuje. 

2x dnevno zjutraj in zvečer (enkrat dnevno, če predel prekrijete z okuzivnim povojem) najmanj dva meseca.. 

Ko je vreme toplo, lahko dosežemo krajši čas sušenja Dermatix Ultra gela tako, da ga pred aplikacijo hranimo v hladilniku. Ko pa je vreme hladno, lahko skrajšamo čas sušenja z uporabo sušilca za lase (pri nizkih do srednjih temperaturah). Brazgotino lahko prekrijete z nanosom ličil preko Dermatix Ultra gela. Terapija naj traja minimalno 3 mesece. Dermatix Ultra uporabljajte, dokler je moč opaziti izboljšanje.

Dermatix se ne sme nanašati na odprte ali sveže rane, prav tako ne sme priti v stik s sluznico kože, niti preblizu oči. Dermatix se ne sme nanašati preko antibiotičnih preparatov ali drugih zdravil za kožo, niti preko drugih izdelkov za nego kože. Dermatix je potrebno nanašati samo na čisto in suho kožo. V primeru pojava rdečice, bolečine ali srbečice na mestu uporabe proizvoda Dermatix, opustite njegovo uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek shranjujte izven dosega otrok. Samo za zunanjo uporabo.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje