Trgovina
Vaša košarica

Dominor, kapsule

Dominor, kapsule Prehrana in dopolnila
Dominor, kapsule
Dominor, kapsule je naraven in patentiran proizvod, ki se v svetu trži pod imenom Lactium®. Glavna sestavina je beljakovina kazein, ki je pridobljena ..
Izbrano pakiranje:
30 kapsul
Proizvajalec: Carso
19.30€
Brez DDV: 17.63€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapsule
Mesto uporabeživčni sistem
Simptom/Problemstres, nespečnost, živčnost, razdražljivost, nemir, napetost
Ciljna skupinaženske, odrasli, moški, starejši
Ključne besidestres, prehransko dopolnilo, živčnost, nemir
Dominor, kapsule je naraven in patentiran proizvod, ki se v svetu trži pod imenom Lactium®. Glavna sestavina je beljakovina kazein, ki je pridobljena iz mleka. V tej beljakovini je vpet neaktivni peptid, ki se aktivira z encimom tripsin. Nastane mlečni hidrolizat z bioaktivnim dekapeptidom, ki ima znano zaporedje aminokislin ter tridimenzionalno strukturo. Zaradi te strukture lahko molekula prehaja skozi vse biološke membrane do mesta delovanja.

Proizvod je rezultat dolgoletnih (več kot 12 let) raziskav znanstvenikov iz Univerze v Franciji. Vodilo raziskovanja je izhajalo iz opazovanja novorojenčkov po dojenju. Spremljali so njihovo umirjenost in zadovoljstvo ter ugotavljali, ali to izvira zgolj iz dejstva da so siti, ali so v mleku tudi farmakološke aktivne molekule, ki varujejo dojenčka pred anksioznostjo. Ugotovili so, da je edini encim v gastrointestinalnem sistemu novorojenca  tripsin, ki hidrolizira mlečno beljakovino. V odrasli dobi je aktivnost tega encima manjša oziroma ga je bistveno manj.

Hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom in dodanim biotinom prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkem delovanju. Dominor je učinkovito prehransko dopolnilo za vse, ki jih v življenju spremljajo stres, nemir, razdraženost, mobing ter vsakodnevna napetost. 

Alergija na mleko je v osnovi alergija na mlečne beljakovine. Obstaja možnost, da boste dobili tudi alergijo na Dominor, ki pa je minimalna, saj je v Dominorju hidrolizat mlečne beljakovine – spremenjena oblika, ki nima takih alergenih lastnosti kot beljakovine v naravni obliki.
Priporočen dnevni odmerek je 1 kapsula, ki jo zaužijemo pred spanjem. V dnevih težjih psihičnih ali fizičnih obremenitev lahko odmerek povečamo na 2 kapsuli na dan. Optimalne rezultate lahko pričakujemo že po 5 oziroma 10 kapsulah. V začetnih 5 dneh priporočamo 2 kapsuli dnevno: eno zjutraj in eno zvečer. Kapsulo lahko odpremo in njeno vsebino zmešamo v vodo.

Delovanje Dominorja je varno. Deluje brez odvisnosti in ne povzroča tolerance tudi, ko ga jemljemo dalj časa. Po zaužitju ne zaznamo zaspanosti in ohlapnosti mišic.
Sestavine: 1 kapsula Dominorja vsebuje 150 mg hidrolizata mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom in 0,016 mg biotina (32% PDV/RDA). Pomožne snovi (v padajočem vrstnem redu):  mikrokristalna celuloza (polnilo), želatina (kapsula), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), barvili E171 in E124.
Nosečnicam, doječim materam in otrokom do 14. leta Dominorja ne priporočamo. Pri ljudeh, ki so alergični na mleko, obstaja možnost alergije. Dominorjeva aktivna učinkovina je bioaktivni peptid, ki je hidrolizat mlečne beljakovine. Za hidrolizate je znano, da skoraj niso alergeni. Dominor ne vsebuje laktoze (laktoza < 0.5%). Ni znanih interakcij ob sočasnem uživanju Dominorja z drugimi zdravili. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti!

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje