Trgovina
Vaša košarica

Dona 1178 mg, prašek za peroralno raztopino

Dona 1178 mg, prašek za peroralno raztopino Zdravila brez recepta
Dona 1178 mg, prašek za peroralno raztopino
Dona 1178 mg, prašek za peroralno raztopino je zdravilo, ki vsebuje glukozamin. Glukozamin spada v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičn..
Izbrano pakiranje:
20 vrečk
Proizvajalec: ROTTAPHARM
Naročite lahko le 3 izdelke.
12.84€
Brez DDV: 11.73€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaprašek, vrečke
Mesto uporabekoleno
Simptom/Problemosteoartroza kolena, bolečina
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezdravilo, glukozamin, osteoartroza kolena, starostniki, poškodba, bolečina

Dona 1178 mg, prašek za peroralno raztopino je zdravilo, ki vsebuje glukozamin. Glukozamin spada v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil. Zdravilo DONA se uporablja za lajšanje simptomov pri blagi in zmerni osteoartrozi kolena.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek zdravila DONA je ena vrečica na dan (1178 mg glukozamina). Vsebino ene vrečice stresite v kozarec vode in popijte, najbolje med jedjo. Glukozamin ni indiciran za zdravljenje akutnih bolečinskih simptomov. Zdravljenje lahko traja nekaj tednov, v nekaterih primerih celo dlje, preden nastopi olajšanje bolečine. Če olajšanje bolečine ne nastopi po 2-3 mesecih zdravljenja ali se stanje poslabša, se posvetujte z vašim zdravnikom.

Zdravila DONA se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let. Za starejše bolnike, bolnike z ledvično in/ali jetrno okvaro ni posebnih priporočil za odmerjanje.


Zdravilna učinkovina je glukozamin.

Ena vrečica s praškom za peroralno raztopino vsebuje 1884 mg glukozaminijevega sulfata – natrijevega klorida, kar ustreza 1500 mg glukozaminijevega sulfata in 384 mg natrijevega klorida oziroma 1178 mg glukozamina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: aspartam (E951), sorbitol (E420), makrogol 4000 in brezvodna citronska kislina.

Ne uporabljajte zdravila DONA

  • če ste alergični (preobčutljivi) na glukozamin ali katero koli sestavino tega zdravila
  • če ste alergični (preobčutljivi za) za lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev.
  • če imate fenilketonurijo.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pri jemanju zdravila DONA bodite posebno pozorni:

  • če imate okvarjeno toleranco za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracije glukoze v krvi. če ste na dieti s kontroliranim vnosom natrija.
  • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje, ker pri teh bolnikih niso opravili posebnih raziskav.
  • če imate astmo, ker obstaja večja možnost za razvoj alergične reakcije na glukozamin z možnim poslabšanjem simptomov astme.
  • če imate znan dejavnik tveganja za srčno-žilno bolezen, ker je bila pri nekaj bolnikih, ki so se zdravili z glukozaminom, opažena hiperholesterolemija.
  • če ste mlajši od 18 let. Pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, učinkovitost in varnost uporabe glukozamina nista bili dokazani, zato otroci in mladostniki, mlajši od 18 let, ne smejo uporabljati zdravila DONA.

Druga zdravila in zdravilo DONA

Obvestite zdravnika, ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila DONA z drugimi zdravili, posebej še z antikoagulanti (varfarin, acenokumarol) in tetraciklini. Nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID) se lahko uporablja hkrati z glukozaminijevim sulfatom.

Zdravilo DONA skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo vzemite med obrokom.

Nosečnost in dojenje

Zdravilo DONA se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba glukozamina med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Pomembni učinki na centralni živčni sistem ali gibalni sistem, ki bi lahko zmanjšali sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji, niso znani. Kljub temu je potrebna previdnost, če se pojavijo glavobol, zaspanost, utrujenost, omotičnost ali motnje vida.

Zdravilo DONA vsebuje aspartam (E951), ki je izvor fenilalanina. Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo. Zdravilo DONA vsebuje sorbitol (E420). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje 6,6 mmol (151 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje