Trgovina
Vaša košarica

Dramina 50 mg, 10 tablet

Dramina 50 mg, 10 tablet Zdravila brez recepta
Dramina 50 mg, 10 tablet
Dramina 50 mg, 10 tablet vsebuje zdravilno učinkovino dimenhidrinat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih antihistaminiki.Zdravilo Dramina se uporab..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Naročite lahko le 1 izdelek.
7.11€
Brez DDV: 6.49€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe želodec, živčevje
Simptom/Problem slabost, bruhanje
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside potovanje, antihistaminik, bruhanje, želodec, živčevje, slabost
Dramina 50 mg, 10 tablet vsebuje zdravilno učinkovino dimenhidrinat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih antihistaminiki.

Zdravilo Dramina se uporablja za:
- preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo.
- simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih težav z notranjim ušesom .
Pri jemanju zdravila Dramina natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in otroci nad 12 let: Začetni odmerek je 1 tableta (50 mg), potem 1 do 2 tableti (50 do 100 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 8 tablet (400 mg) na dan. Za preprečevanje potovalne bolezni morate zdravilo vzeti 30 minut pred začetkom gibanja.

Otroci od 6 do 12 let: ½ - 1 tableta (25 do 50 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 3 tablete (150 mg) na dan.

Starejši: Pri starostnikih je treba zdravilo uporabljati v najnižjem priporočenem odmerku za odrasle, ker so občutljivi na antiholinergične učinke zdravila. Zdravljenje naj bo čimbolj kratko. Ne prekoračite priporočenih odmerkov
Zdravilna učinkovina je dimenhidrinat. Ena tableta vsebuje 50 mg dimenhidrinata.

Pomožne snovi so: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, laktoza monohidrat, povidon, krospovidon
Ne uporabljajte zdravila Dramina
- če ste alergični (preobčutljivi) na dimenhidrinat ali katerokoli drugo sestavino zdravila Dramina.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Dramina
Zdravilo Dramina je treba uporabljati previdno pri bolnikih s konvulzijami (epileptični krči) in pritistih, pri katerih bi lahko antiholinergične lastnosti zdravila (tovrstna zdravila med drugim povzročijo razširjenje zenice, zadrževanje urina, suha usta in grlo) poslabšale osnovno bolezen (glavkom zaprtega zakotja (bolezen očesa s povečanim tlakom v očesu), povečana prostata, bronhialna astma). Pri bolnikih z jetrno okvaro so potrebni previdnostni ukrepi. Zdravilo Dramina lahko prikrije simptome ototoksičnosti (poškodba ušesa), zato je pri sočasni uporabi z zdravili, ki lahko povzročijo poškodbo ušesa, potrebna previdnost. Pri daljši uporabi zdravila Dramina lahko laboratorijski izvidi pokažejo lažno visoke vrednosti teofilina v serumu. Obvestite svojega zdravnika, če v času jemanja zdravila Dramina, opravljate katere koli laboratorijske teste.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To zdravilo lahko okrepi učinek depresorjev (snovi, ki zmanjšajo delovanje) osrednjega živčevja, kot so alkohol, sedativi, hipnotiki, antipsihotiki in opioidni analgetiki. Lahko tudi  okrepi delovanje drugih antiholinergičnih zdravil (ki se uporabljajo za zdravljenje povečane prostate, intestinalne obstrukcije, glavkoma, bronhialne astme, Parkinsonove bolezni ali depresije). Ob sočasni uporabi z aminoglikozidnimi antibiotiki lahko prikrije zgodnje znake poškodbe ušesa.

Jemanje zdravila skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Dramina lahko jemljete s hrano ali brez nje. Med jemanjem zdravila Dramina se izogibajte pitju alkoholnih pijač, ker lahko alkohol okrepi učinek zdravila.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Dramina se lahko uporablja med nosečnostjo le, če je to nujno potrebno. Če ste noseči ali ste zanosili medtem, ko ste jemali to zdravilo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval kaj je za vas najboljše. Dimenhidrinat prehaja v materino mleko in lahko škoduje dojenčku. Če dojite svojega otroka, ne jemljite zdravila, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom. Dojenje v času jemanja tega zdravila ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Dramina uporabljajte previdno med vožnjo, upravljanjem s stroji ali opravljenjem drugih dejavnosti. Zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost, zamegljen vid ter zmanjša sposobnost presoje in koordinacije. Če postanete omotični, zaspani ali imate zamegljen vid, se izogibajte tem dejavnostim. Dokler ne veste, kako zdravilo deluje na vas, ne vozite vozil in ne upravljajte s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Dramina
Zdravilo Dramina vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje