Dramina 50 mg, 10 tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Jadran Galenski Laboratorij
Oblika tablete
Mesto uporabe želodec , živčevje
Simptom/Problem slabost , bruhanje
Ciljna skupina odrasli , otroci
Ključne beside potovanje

6.63 €6.63
Redna cena €7.49 Prihranek €0.85

Tablete Dramina se uporabljajo kot zdravilo za preprečevanje slabosti, bruhanja in vrtoglavice, ki se pojavlja pri potovalni bolezni. Zdravilo Dramina tablete vsebujejo zdravilno učinkovino dimenhidrinat, ki je antihistaminik H1.
Dimenhidrinat v zdravilu Dramina tablete deluje tako, da zavira delovanje acetilholina, to delovanje pa je pomembno za zavoro vestibularne stimulacije in zmanjševanje delovanja labirinta, predvsem tako, da deluje na kamenčke v srednjem ušesu, v večjih odmerkih pa na polkrožne kanalčke, ki so odgovorni za ohranjanje ravnotežja. Preprečevanje slabosti in bruhanja pri potovalni bolezni pa je tudi posledica delovanja na kemoreceptorje v podaljšani hrbtenjači.
Dimenhidrinat zavira aktivacijo labirinta in tako preprečuje in odpravlja slabost, bruhanje in vrtoglavico. Učinek zdravila Dramina tablete lahko traja tudi do tri ure.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
1 pakiranje vsebuje 10 tablet.
Zdravilna učinkovina v zdravilu Dramina tablete je dimenhidrinat.
1 tableta vsebuje 50 mg dimenhidrinata.
Pomožne snovi: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, laktoza monohidrat, povidon, krospovidon.
Zdravila Dramina tablete ne smete jemati, če ste preobčutljivi na zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snov.
Tablet ne dajajte otrokom, starim manj kot 2 leti.
Dimenhidrinat je treba uporabljati previdno pri bolnikih s konvulzijami in pri tistih, pri katerih bi lahko antiholinergične lastnosti zdravila poslabšale osnovno bolezen (glavkom zaprtega zakotja, hipertrofija prostate, bronhialna astma). Pri bolnikih z jetrno okvaro so potrebni previdnostni ukrepi. Zdravilo lahko prikrije simptome ototoksičnosti, zato je pri sočasni uporabi z ototoksičnimi zdravili potrebna previdnost. Pri daljši uporabi dimenhidrinata lahko izvidi pokažejo lažno visoke vrednosti teofilina v serumu.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Zdravilo vsebuje laktozo. Če imate intoleranco na nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.
Odsvetujemo uporabo zdravila Dramina tablete v času nosečnosti, saj ni zadostnih kliničnih podatkov o varnosti zdravila in učinkih na plod. V času nosečnosti se lahko zdravilo Dramina uporablja samo v primeru, kadar potencialne koristi lahko upravičijo potencialno tveganje. Obvezno je posvetovanje z zdravnikom. Ker se zdravilna učinkovina dimenhidrinat izloča v materino mleko, zato v času dojenja ne uporabljajte zdravila Dramina tablete, razen če vam je tako svetoval zdravnik.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Uporabo zdravila Dramina tablete za priporočamo:
  • preprečevanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, ki se pojavljajo pri potovalni bolezni;
  • za simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni;
  • za simptomatsko zdravljenje pri drugih vestibularnih boleznih.
Odmerjanje:
  • Odrasli: priporočeni začetni odmerek je 1 tableta, nato 1 do 2 tableti trikrat na dan. Farmacevt odsvetuje jemanje več kot 400 mg dimenhidrinata dnevno (8 tablet).
  • Otroci od 2 do 5 let: četrtino tablete do pol tablete, trikrat na dan. Torej največ ¾ tablete do 1 ½ tablete.
  • Otroci od 6 do 12 let: pol tablete do 1 tableta, trikrat na dan. Torej največ 1 ½ tablete do 3 tablete dnevno.
Zdravljenje naj bo čim krajše, traja naj le tisti čas, ko želite preprečevati slabost, bruhanje in vrtoglavico zaradi potovalne bolezni.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki