Trgovina
Vaša košarica

Exoderil, krema

Exoderil, krema Zdravila brez recepta
Exoderil, krema
Exoderil, krema vsebuje zdravilno učinkovino naftifin in je namenjeno zunanji uporabi. Uporabljamo ga za zdravljenje glivičnih okužb kože, ki jih povz..
Izbrano pakiranje:
15 g
Proizvajalec: Lek
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.95€
Brez DDV: 8.17€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika krema
Mesto uporabe koža, nohti, noge, stopala
Simptom/Problem glivice, dermatitis, srbečica
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside nega, glivice, koža, nohti, zdravilo, dermatitis

Exoderil, krema vsebuje zdravilno učinkovino naftifin in je namenjeno zunanji uporabi. Uporabljamo ga za zdravljenje glivičnih okužb kože, ki jih povzročajo določene glivice. Zdravilo Exoderil se uporablja za zdravljenje naslednjih glivičnih okužb kože in kožnih gub, ki se kažejo kot draženje, pordelost in luščenje kože, lahko tudi srbenje, oteklost ali mehurčki:

  • glivičnih okužb neporaščene kože na različnih predelih telesa (tinea corporis)
  • in okužb dimelj (tinea cruris),
  • glivičnih okužb stopal med prsti in na podplatu oziroma atletskega stopala (tinea pedis).

Če se znaki bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom.


Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Način uporabe : Zdravilo Exoderil je namenjeno za uporabo na koži (samo za dermalno uporabo).

Pred nanosom kreme temeljito umijte in posušite prizadeto mesto. Dela kože, na katerega ste nanesli kremo, ne smete poviti ali kako drugače prekriti, razen če vam je tako svetoval zdravnik. Krema ne sme priti v stik z očmi in sluznicami. Po vsaki uporabi zdravila si temeljito umijte roke. Da bi čim hitreje pozdravili glivične okužbe in preprečili okužbe drugih delov telesa in drugih ljudi, upoštevajte naslednje:

1. Glivice, ki povzročijo okužbo, se lahko pritrdijo na posteljnino in dele oblačil, ki pridejo v stik s prizadetim mestom. Zato morate posteljnino, perilo in oblačila, ki so bila v stiku s prizadetim mestom, zamenjati vsak dan in jih oprati pri 60 do 95 ºC. Pri glivični okužbi stopal redno razkužujte tudi obutev.

2. Suha površina kože je najboljša zaščita pred glivičnimi okužbami. Na mestu okužbe se zato izogibajte nošenju tesno oprijemajočih se in slabo zračnih oblačil (npr. nogavic iz sintetičnih vlaken v tesnih čevljih). Po umivanju dobro osušite prizadeta mesta na koži.

3. Če imate glivično okužbo stopal, ne hodite bosi po stanovanju ali v bazenih (npr. v hotelu). S tem boste preprečili širjenje okužbe na druge ljudi, predvsem pa boste preprečili, da bi se sami ponovno okužili.

4. Dokler se okužba popolnoma ne pozdravi, ne obiskujte savn ali parnih kopeli.

Odmerjanje: Nanesite tanek sloj kreme enkrat na dan na prizadete dele kože in okolico ter jo nežno vtrite.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let: Varnosti in učinkovitosti naftifina pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, niso proučevali, zato se o uporabi zdravila pri tej starostni skupini posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri bolnikih z okvaro ledvic ali jeter ter pri starejših:  Prilagoditev odmerka ni potrebna.

Pri glivičnih okužbah kože (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris): 2 do 4 tedne. Pri glivičnih okužbah stopal med prsti in na podplatu oziroma atletskega stopala (tinea pedis): 4 do 6 tednov. Običajno nastopi izboljšanje v prvih sedmih dneh uporabe zdravila. Tudi če bodo znaki okužbe (kot npr. srbenje, pekoč občutek) po uporabi zdravila hitro izginili, je pomembno, da nadaljujete zdravljenje še dva tedna po tem, ko izginejo vsi bolezenski znaki. S tem boste preprečili ponovitev okužbe. Če se znaki bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je naftifin. 1 g kreme vsebuje 10 mg naftifinijevega klorida, kar ustreza 8,9 mg naftifina.

Pomožne snovi so benzilalkohol (E1519), natrijev hidroksid (E524), sorbitan stearat (E491), cetilpalmitat, cetilalkohol, stearilalkohol, polisorbat 60 (E435), izopropilmiristat, prečiščena voda.


Ne uporabljajte zdravila Exoderil

  • če ste alergični na naftifin ali katero koli sestavino tega zdravila 

Opozorila in previdnostni ukrepi

Zdravilo Exoderil je samo za zunanjo uporabo. Pazite, da krema ne pride v stik z očmi in sluznico (npr. nos, usta). Če pride krema v stik z očmi, jih temeljito sperite s tekočo vodo.

Druga zdravila in zdravilo Exoderil

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Medsebojno delovanje naftifina z drugimi zdravili ni znano. Kljub temu svetujemo, da ne nanašate drugih zdravil na prizadeti del kože, razen če tako svetuje zdravnik.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Če se zdravilo uporablja pravilno, ni pričakovati škodljivih vplivov na nosečnost in dojenje. Kljub temu se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom, ki bo ocenil, ali so pričakovane koristi zdravljenja večje od morebitnega tveganja.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Vpliv zdravila Exoderil na sposobnost upravljanja vozil in strojev ni znan.

Zdravilo Exoderil vsebuje cetil- in stearilalkohol

Cetil- in stearilalkohol lahko povzročita lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis). 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje