Trgovina
Vaša košarica

Fenistil, gel - 30 g

Fenistil, gel - 30 g Zdravila brez recepta
Fenistil, gel - 30 g
Fenistil, gel - 30 g vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatoza..
Izbrano pakiranje:
30 g
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
10.90€
Brez DDV: 9.96€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem piki, alergija, draženje, opekline, srbenje
Ciljna skupina starejši, otroci, moški, ženske, diabetiki
Ključne beside potovanje, žuželke, alergija, opeklina, večer, otroci, piki

Fenistil, gel - 30 g vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah. Zdravilo Fenistil ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo izloča pri alergijskih reakcijah. Gel dobro prodira v kožo. Srbenje in draženje mineta v nekaj minutah. Ima tudi lokalno anestetičen učinek.


Pri uporabi zdravila Fenistil natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Na prizadeto območje nanesite gel 2- do 4-krat dnevno. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je dimetindenijev maleat. 1 g gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata.

Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, dinatrijev edetat, karbomer, propilenglikol, natrijev hidroksid (E524), prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Fenistil
- če ste alergični (preobčutljivi) na dimetindenijev maleat ali katerokoli sestavino zdravila Fenistil. Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Če kaj od navedenega velja za vas, zdravila Fenistil ne uporabljajte.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Fenistil
- Večjih zdravljenih površin ne izpostavljajte soncu za daljši čas.
- Zdravniku povejte, če vas hudo srbi ali imate obsežno poškodbo.

Če imate kakršnakoli vprašanja, se pred uporabo zdravila Fenistil posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci
Zdravila pri dojenčkih in majhnih otrocih ne smete uporabljati na večjih površinah kože, zlasti če je koža prizadeta ali vneta.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Med nosečnostjo in dojenjem ne nanašajte zdravila Fenistil na večjo površino kože, zlasti če je le-ta prizadeta ali vneta. Če dojite, ne nanašajte gela na prsni bradavici.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Uporaba zdravila Fenistil na koži ne vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Fenistil
Zdravilo Fenistil vsebuje pomožni snovi benzalkonijev klorid, ki je dražeča snov in lahko povzroči kožne reakcije, in propilenglikol, ki lahko povzroči draženje kože

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje