Trgovina
Vaša košarica

FidiFlex, prašek za peroralno raztopino, 30 vrečk

FidiFlex, prašek za peroralno raztopino, 30 vrečk Zdravila brez recepta
FidiFlex, prašek za peroralno raztopino, 30 vrečk
FidiFlex, prašek za peroralno raztopino, 30 vrečk je zdravilo v obliki praška za peroralno raztopino. Vsaka vrečica vsebuje en odmerek. Spada v skupin..
Izbrano pakiranje:
30 vrečk
Proizvajalec: Fidimed
Naročite lahko le 3 izdelke.
20.55€
Brez DDV: 18.77€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika zrnca
Mesto uporabe koleno, sklepi, komolci
Simptom/Problem poškodba, bolečina, osteoartroza kolena
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside naravno zdravilo, naraven izdelek, preventiva, šport,poškodba, bolečina, osteoartroza kolena
FidiFlex, prašek za peroralno raztopino, 30 vrečk je zdravilo v obliki praška za peroralno raztopino. Vsaka vrečica vsebuje en odmerek. Spada v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil. FIDIFLEX se uporablja za ublažitev simptomov pri blagi in zmerni osteoartrozi kolena. 
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek zdravila FIDIFLEX je ena vrečica na dan (1178 mg glukozamina) za obdobje 3 mesecev, ki mu lahko sledi dvomesečna prekinitev. Nato z zdravljenjem ponovno začnemo in ciklus se ponovi. Pri bolnikih, ki so zdravilo jemali brez prekinitev daljši čas (več mesecev ali let), se je zdravljenje z glukozaminom pokazalo enako varno kakor intervalno zdravljenje. Glukozamin ni indiciran za zdravljenje akutnih bolečinskih simptomov. Zdravljenje lahko traja nekaj tednov, v nekaterih primerih celo dlje, preden nastopi olajšanje bolečine in drugih simptomov. Če olajšanje bolečine ne nastopi po 2–3 mesecih zdravljenja ali se stanje poslabša, se posvetujte z vašim zdravnikom. Vsebino ene vrečice stresite v pol kozarca vode; mešajte, dokler se ne raztopi, in takoj izpijte. 
Zdravilna učinkovina je glukozamin. Ena vrečica vsebuje 1884 mg glukozaminijevega sulfata-natrijevega klorida, kar ustreza 1500 mg glukozaminijevega sulfata oziroma 1178 mg glukozamina. Druge sestavine zdravila so sukraloza (E955), sorbitol (E420), makrogol 4000, brezvodna citronska kislina (E330) in aroma limone. 
Ne jemljite zdravila FIDIFLEX
  • če ste alergični na glukozamin ali katerokoli sestavino tega zdravila 
  • če ste alergični na lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev.
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila FIDIFLEX se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila FIDIFLEX:
  • če trpite zaradi motene tolerance za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracije glukoze v krvi.
  • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje. Zaradi pomanjkanja študij pri takšnih bolnikih ni posebnih priporočil za odmerjanje.
  • če pri vas obstaja tveganje za srčnožilne bolezni, saj obstaja verjetnost povišanja vrednosti holesterola in trigliceridov v krvi, zato je priporočljivo, da med zdravljenjem z zdravilom FIDIFLEX večkrat preverite vrednost teh parametrov v vaši krvi.
  • če trpite za astmo. Morate se zavedati, da se simptomi lahko poslabšajo ob začetku zdravljenja.

Druga zdravila in zdravilo FIDIFLEX

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo. Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila FIDIFLEX z drugimi zdravili, še posebej z varfarinom, tetraciklini, penicilini in kloramfenikolom. Prosimo, da se v zvezi s tem posvetujete z zdravnikom.

Zdravilo FIDIFLEX skupaj s hrano

Zdravilo lahko zaužijete skupaj s hrano ali brez nje.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravila FIDIFLEX se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba glukozamina med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Ne uporabljajte vozil ali strojev, če po zaužitju zdravila FIDIFLEX občutite vrtoglavico ali zaspanost.

Zdravilo FIDIFLEX vsebuje sorbitol (E420) in natrij.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje 6 mmol (ali 141 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so nadieti z nadzorovanim vnosom natrija. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje