Trgovina
Vaša košarica

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg Pripomočki in zaščita
Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg
Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg omogoča kombinirano varstvo pred klopi in bolhami za mačke in pse. Ena ovratnica varuje ..
Izbrano pakiranje:
1 ovratnica
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
43.02€
Brez DDV: 35.26€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika ovratnica
Mesto uporabe koža, telo, vrat
Simptom/Problem bolhe, klopi, zajedalci
Ciljna skupina za živali, psi
Ključne beside zaščita, bolhe, klopi, psi, mačke, zajedalci

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg omogoča kombinirano varstvo pred klopi in bolhami za mačke in pse. Ena ovratnica varuje žival pred bolhami in klopi do 8 mesecev. Edinstvene lastnosti ovratnice omogočajo sproščanje nadzorovanih, majhnih odmerkov dveh preskušanih učinkovin – imidakloprida in flumetrina, ki zelo učinkovito odbijata in ubijata klope ter ubijata bolhe.

Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev. Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).

Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.

Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi. Za zdravljenje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis). Zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih. Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev.

  • Psom s telesno težo nad 8 kg namestite eno ovratnico dolžine 70 cm.
  • Majhnim psom do 8 kg telesne teže namestite eno ovratnico dolžine 38 cm.
Dermalna uporaba. Za namestitev okrog vratu. Samo za zunanjo uporabo.

Nasvet o pravilni uporabi zdravila: Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm. Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko pasji mladiči hitro rastejo.
Sestavine: Ena siva 70 cm ovratnica (45 g), brez vonja, vsebuje: 4,50 g imidakloprida in 2,03 g flumetrina kot učinkovini.
Kontraindikacije:  Ne zdravite pasjih mladičev, mlajših od 7 tednov. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na učinkovini ali na katero koli pomožno snov.

Neželeni učinki: V redkih primerih se lahko pri živalih, ki niso navajene nositi ovratnice v prvih nekaj dneh po namestitvi pojavijo blage spremembe v obnašanju, ki lahko vključujejo praskanje mesta namestitve. Prepričajte se, da ovratnica ni nameščena pretesno. Na mestu namestitve se lahko redko pojavijo blage kožne reakcije kot so srbenje, rdečica, izpadanje dlak in ki običajno izginejo po 1 do 2 tednih, ne da bi morali odstraniti ovratnico. V posameznih primerih se priporoča začasna odstranitev ovratnice, dokler simptomi ne izginejo. V zelo redkih primerih se na mestu namestitve lahko pojavijo kožne reakcije kot so dermatitis, vnetje, ekcem ali poškodbe. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico. V redkih primerih se pri psih lahko pojavijo nevrološki simptomi kot so ataksija, konvulzije in tremor. V takih primerih je priporočljivo odstraniti ovratnico. Pri psih se lahko na začetku redko pojavijo blage in prehodne reakcije kot so depresija, spremembe v prehranjevanju, slinjenje, bruhanje in driska.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje