Trgovina
Vaša košarica

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg Pripomočki in zaščita
Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg
Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kgKlopi običajno odmrejo in odpadejo z gostitelja v 24 do 48 urah po okužbi, ne da bi prej ..
Izbrano pakiranje:
1 ovratnica
Proizvajalec Bayer
39.65€
Brez DDV: 32.50€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaovratnica
Mesto uporabekoža, telo
Simptom/Problembolhe, klopi
Ciljna skupinaza živali, psi
Ključne besidezaščita, bolhe, klopi, psi, zajedalci

Foresto, insekticidna ovratnica za mačke in pse - nad 8 kg

Klopi običajno odmrejo in odpadejo z gostitelja v 24 do 48 urah po okužbi, ne da bi prej sesali kri. Prisesanja posameznih klopov po zdravljenju ni mogoče izključiti. Iz tega razloga ni mogoče popolnoma izključiti prenosa nalezljivih bolezni, ki jih prenašajo klopi, v primeru neugodnih pogojev. Kot pri vseh dolgotrajnih izdelkih za lokalno uporabo lahko daljša obdobja nadpovprečnega sezonskega izpadanja dlak začasno zmanjšajo učinkovitost zdravila zaradi izgube zdravilnih učinkovin na izpadlih dlakah. Ovratnica zagotavlja takojšnjo obnovitev in popolna učinkovitost je vzpostavljena, ne da bi morali poskrbeti za dodatno zdravljenje ali zamenjavo ovratnice. Za optimalni nadzor nad uničevanjem bolh v močno infestirani okolici, priporočamo dodatno uporabo primernega insekticidnega sredstva. Izdelek je vodoodporen; učinkovit je tudi, če je žival mokra. Kljub temu pa ni priporočljiva dolgotrajna intenzivna izpostavljenost vodi ali prekomerno šamponiranje, saj lahko to skrajša obdobje mesečnega obdobja delovanja za klope, medtem ko se učinkovitost izdelka proti bolham postopno zmanjšuje od 5. meseca.
 
Z laboratorijskimi študijami s flumetrinom ali imidaklopridom pri podganah in zajcih niso bili dokazani niti vplivi na plodnost ali reprodukcijo niti teratogeni ali fetotoksični učinki na mater. Varnost veterinarskega zdravila pa ni bila preučena v času brejosti in laktacije, zato zaradi
pomanjkanja podatkov izdelek ni priporočen za uporabo na brejih in doječih mačkah. Zaradi načina delovanja ovratnice preveliko odmerjanje ni verjetno, zato se tudi znaki prevelikega odmerjanja najbrž ne bodo pojavili. Preveliko odmerjanje so preučevali tako, da so odraslim mačkam namestili 5 ovratnic okrog vratu za obdobje 8 mesecev in 10 tednov starim mačjim mladičem za obdobje 6 mesecev, pri čemer niso ugotovili nobenih neželenih učinkov razen blagega izpadanja dlak in blagih kožnih reakcij zaradi mehanskega draženja ovratnice. Če bi žival pojedla ovratnico, kar je malo verjetno, se lahko pojavijo blagi simptomi težav prebavnega trakta (npr. driska).
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Psom s telesno težo nad 8 kg namestite eno ovratnico Foresto dolžine 70 cm. Majhnim psom do 8 kg telesne teže namestite eno ovratnico Foresto dolžine 38 cm. Dermalna uporaba. Za namestitev okrog vratu. Samo za zunanjo uporabo.
 
Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm. Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, saj nekateri mačji mladiči hitro rastejo. Ovratnica je oblikovana tako, da ima varnostno – zapiralni mehanizem. V primeru maloverjetne nezgode, kjer bi se mačka ujela, je mačja lastna moč zadostna, da razširi ovratnico in omogoči rešitev.
Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil, je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Izdelek ne sme priti v vodotoke, ker je lahko nevaren za ribe in druge vodne organizme. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil.Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na ovojnini in zunanji ovojnini. 

Za osebe, ki nameščajo Foresto živalim: Vrečko z ovratnico hranite v zunanji ovojnini do uporabe. Kot velja za vsa zdravila za uporabo v veterinarski medicini, ne dovolite otrokom, da se igrajo z ovratnico ali jo dajejo v usta. Živali, ki nosijo ovratnico, ne smejo spati v isti postelji kot njihovi lastniki, še zlasti ne z otroci. Ljudje, ki so preobčutljivi na sestavine ovratnice, naj se izogibajo stiku z njo. Vsakršne ostanke ali dele ovratnice takoj zavrzite (glejte poglavje »nasvet o pravilni uporabi zdravila«). Po namestitvi ovratnice si roke operite s hladno vodo.

Indikacija (e): Za uničevanje in zatiranje bolh (Ctenocephalides felis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 10 tednov.

Foresto se lahko uporablja kot del zdravljenja in preprečevanja alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD). Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (zatiranje Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus) v obdobju 8 mesecev. Učinkovito zatira ličinke, nimfe in odrasle klope. Klopi, ki so na mački ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili 48 ur po namestitvi ovratnice,zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da pred namestitvijo ovratnice odstranite klope, ki so že na mački. Ovratnica zagotavlja zaščito pred okužbo z novimi klopi 2 dni po namestitvi. Idealna je namestitev ovratnice pred začetkom sezone bolh in klopov.
 
Kontraindikacije: Ne zdravite mačjih mladičev, mlajših od 10 tednov. Ne uporabljajte v primeru znane preobčutljivosti na zdravilne učinkovine ali na katerekoli pomožne snovi.
 
Neželeni učinki: Občasno se lahko pri živalih, ki niso navajene nositi ovratnice v prvih nekaj dneh po namestitvi pojavi blage spremembe v obnašanju, ki lahko vključujejo praskanje mesta namestitve. Prepričajte se, da ovratnica ni nameščena pretesno. Na mestu namestitve se lahko pojavijo blage kožne reakcije kot so srbenje, rdečica, izpadanje dlak, ki običajno izginejo po 1 do 2 tednih, ne da bi morali odstraniti ovratnico. V posameznih primerih se priporoča začasna odstranitev ovratnice, dokler simptomi ne izginejo. V redkih primerih na mestu namestitve lahko pojavijo kožne reakcije kot so dermatitis,vnetje, ekcem ali poškodbe. V takih primerih je potrebno odstraniti ovratnico. V redkih primerih lahko zdravilo na začetku povzroči prehodne spremembe kot so otožnost, spremembe v prehranjevanju, slinjenje, bruhanje in driska. Tako kot pri drugih topikalnih nanosih, se lahko pri preobčutljivih živalih pojavi alergični kontaktni dermatitis. 
 
Ena siva 70 cm ovratnica (45 g), brez vonja, vsebuje: 4,50 g imidakloprida in 2,03 g flumetrina kot zdravilni učinkovini.

Pomožne snovi: titanov dioksid (E 171), železov oksid, črn (E 172), dibutiladipat, propilenglikol dikaprilat dikaprinat, epoksidirano sojino olje, stearinska kislina, polivinilklorid.