Trgovina
Vaša košarica

Fypryst Combo, kožni nanos za mačke in dihurje - 10 pipet

Fypryst Combo, kožni nanos za mačke in dihurje - 10 pipet Za živali
Fypryst Combo, kožni nanos za mačke in dihurje - 10 pipet
Fypryst Combo, kožni nanos za mačke in dihurje - 10 pipet za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti in ušivosti:Zdravljenje bolhavos..
Izbrano pakiranje:
10 pipet
Proizvajalec: Krka
68.46€
Brez DDV: 56.11€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapipeta
Mesto uporabekoža
Simptom/Problembolhe, klopi
Ciljna skupinaživali, mački, dihurji
Ključne besidebolhe , klopi , zdravljenje , koža , zajedalci

Fypryst Combo, kožni nanos za mačke in dihurje - 10 pipet za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti in ušivosti:

 • Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 4 tedne. Zdravilo šest tednov po nanosu preprečuje razmnoţevanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izleţejo odrasle bolhe.
 • Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 2 tedna (eksperimentalni podatki).
 • Zdravljenje ušivosti (Felicola subrostratus).

Zdravilo se lahko uporablja v sklopu zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzroča bolhavost, kadar je diagnozo potrdil veterinar.

Dihurji: Za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti:

 • Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 4 tedne. Preprečevanje razmnoţevanja bolh z zaviranjem razvoja jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izleţejo odrasle bolhe.
 • Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 4 tedne (eksperimentalni podatki).

Ena pipeta po 0,5 ml za eno mačko, kar ustreza minimalnemu priporočenemu odmerku 5 mg/kg fipronila in 6 mg/kg (S)-metoprena, topikalno na koţo. Ena pipeta po 0,5 ml za enega dihurja, kar ustreza minimalnemu priporočenemu odmerku 50 mg fipronila in 60 mg (S)-metoprena, topikalno na koţo.

Način uporabe:

 • Pipeto vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite s pipete.
 • Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na pipeto. Potisnite ga na pipeto in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s pipete.
 • Živali razmaknite dlake med lopaticama, da postane koža vidna. Konico pipete nastavite na kožo in pipeto stiskajte, da izpraznite njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži. 

Ena pipeta po 0,5 ml vsebuje:

 • Zdravilne učinkovine: Fipronil 50 mg (S)-metopren 60 mg
 • Pomožne snovi: butilhidroksianizol (E320) 0,1 mg, butilhidroksitoluen (E321) 0.05 mg

Bistra rumena raztopina.

Indikacije: Zdravila ne smete uporabiti pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov in/ali lažji od 1 kilograma, ker o uporabi pri njih ni podatkov. Zdravila ne smete uporabiti pri dihurjih, ki so mlajši od 6 mesecev. Ne uporabite pri bolnih živalih (npr. s sistemskimi boleznimi, vročino) ali živalih, ki okrevajo po bolezni. Ne uporabite pri kuncih, ker lahko pride do pojava neželenih reakcij ali celo smrti. Uporabe zdravila pri ne-ciljnih živalskih vrstah ne priporočajo, ker pri njih niso izvajali študij.

Neželeni učinki: Ne uporabite prevelikega odmerka.

Mačke: Poročali so o zelo redkih, domnevnih neželenih reakcijah, kot so prehodne kožne reakcije na mestu uporabe (luščenje kože, lokalno izpadanje dlake, srbenje, pordelost) in generalizirano srbenje ali izpadanje dlake. Opazili so še preveliko slinjenje, reverzibilne nevrološke znake (povečano občutljivost za dražljaje, depresijo, druge nevrološke znake) in bruhanje. Če živali po nanosu zdravila ližejo mesto nanosa, se lahko za krajši čas pojavi prekomerno slinjenje, ki je večinoma posledica narave nosilca. Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje