Trgovina
Vaša košarica

Fypryst Combo, kožni nanos za majhne pse (2-10 kg) - 3 pipete

Fypryst Combo, kožni nanos za majhne pse (2-10 kg) - 3 pipete Za živali
Fypryst Combo, kožni nanos za majhne pse (2-10 kg) - 3 pipete
Fypryst Combo, kožni nanos za majhne pse (2-10 kg) - 3 pipete je odmerek določen na podlagi razvrstitve psov v skupine po telesni masi: Za zatiranje b..
Izbrano pakiranje:
3 pipete
Proizvajalec: Krka
18.87€
Brez DDV: 15.47€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapipeta
Mesto uporabekoža
Simptom/Problembolhe, klopi, uši
Ciljna skupinaživali, psi
Ključne besidebolhe, klopi, uši, zdravljenje, zatiranje

Fypryst Combo, kožni nanos za majhne pse (2-10 kg) - 3 pipete je odmerek določen na podlagi razvrstitve psov v skupine po telesni masi: 

  • Za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti in ušivosti.
  • Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 8 tednov. Zdravilo osem tednov po nanosu preprečuje razmnoţevanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izleţejo odrasle bolhe.
  • Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 4 tedne.
  • Zdravljenje ušivosti (Trichodectes canis). Zdravilo se lahko uporablja v sklopu zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzroča bolhavost, kadar je diagnozo potrdil veterinar.

Pot uporabe in odmerek: Samo za zunanjo uporabo. Nanesite na kožo po navodilih o odmerjanju na podlagi telesne mase v preglednici:

To ustreza najmanjšima priporočenima odmerku 6,7 mg/kg fipronila in 6 mg/kg (S)- metoprena pri topikalni uporabi na koži.

Način uporabe:1. Pipeto vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite s pipete.2. Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na pipeto. Potisnite ga na pipeto in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s pipete.3. Živali razmaknite dlake med lopaticama, da postane koža vidna. Konico pipete nastavite na kožo in pipeto stiskajte, da izpraznite njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži. 

Psi

Število pipet

Volumen pipete

Jakost (fipronil + (S)-metopren

Nad 2 kg in do 10 kg

1 pipeta

0,67 ml

67 mg + 60,3 mg

Nad 10 kg in do 20 kg

1 pipeta

1,34 ml

134 mg + 120,6 mg

Nad 20 kg in do 40 kg

1 pipeta

2,68 ml

268 mg + 241,2 mg

Nad 40 kg

1 pipeta

4,02 ml

402 mg + 361,8 mg

Ena pipeta po 0,67 ml vsebuje:

Zdravilne učinkovine: fipronil 67 mg, (S)-metopren 60,30 mg

Pomožne snovi: butilhidroksianizol (E320) 0,134 mg, butilhidroksitoluen (E321) 0,067 mg


Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi do 30 C. Shranjujte v originalni ovojnini, da se zaščiti pred svetlobo in vlago. 

Posebna opozorila: 

Kopanje in namakanje živali dva dni po nanosu zdravila ter kopanje živali pogosteje kot enkrat tedensko ni priporočljivo, ker vpliv kopanja na učinkovitost zdravila ni bil raziskan. Blažilni šampon se lahko uporabi pred nanosom zdravila, vendar se pri tedenski uporabi šampona trajanje zaščitnega učinka zdravila proti bolham skrajša na približno 5 tednov. Tedensko kopanje z medicinskim šamponom, ki je vseboval 2-odstotni klorheksidin, v obdobju 6-tedenske raziskave ni vplivalo na učinkovitost zdravila proti bolham. Psi ne smejo plavati v vodotokih še 2 dni po nanašanju zdravila. Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ni mogoče povsem izključiti prenosa kužnih bolezni. Bolhe z domačih živali se pogosto naselijo v košarah živali, blazinah in na mestih, kjer živali pogosto ležijo, kot so preproge in oblazinjeno pohištvo, zato je treba pri masivni okužbi in pred ukrepi za zatiranje okuženosti s primernim insekticidom obdelati tudi ta mesta in jih redno sesati.

Paziti je treba, da zdravilo ne pride živali v oči. Paziti je treba, da zdravila ne bi nanesli na predel, kjer ga žival lahko poliže, in da živali po nanašanju zdravila ne bodo druga druge lizale. Lahko se uporablja v obdobju brejosti in laktacije. V raziskavah o varnosti pri ciljni živalski vrsti, v katerih so zdravilo preskušali pri 8 tednov starih pasjih mladičih, psih v obdobju rasti in psih s telesno maso približno 2 kg, po enkratnem odmerku, ki je bil petkrat večji od priporočenega odmerka, niso ugotovili neželenih učinkov zdravila. Ker pa se nevarnost pojava neželenih učinkov  pri uporabi prevelikega odmerka poveča, je treba vedno uporabiti pipeto ustrezne velikosti glede na telesno maso živali.

Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo: Zdravilo ima lahko dražeč učinek na sluznicah, koži in očeh, zato je treba paziti, da ne bi prišlo v stik z usti, kožo ali očmi. Osebe z znano preobčutljivostjo za insekticide ali alkohol naj se izogibajo stika z zdravilom. Pazite, da vsebina pipete ne bi prišla v stik s prsti. Če se to zgodi, si roke umijte z milom in vodo. Če zdravilo zanesete v oko, oko previdno sperite s čisto vodo. Po uporabi si umijte roke. Med nanašanjem zdravila ne kadite, pijte ali jejte. Živali po nanašanju zdravila ne prijemajte, dokler se mesto nanašanja ne posuši, in ne dovolite otrokom, da bi se z njimi igrali, dokler se mesto nanašanja ne posuši. Zato priporočajo, naj zdravila ne bi nanašali čez dan, temveč zgodaj zvečer, živali z nedavno nanesenim zdravilom pa ne smejo spati pri lastnikih, še zlasti otrocih. 

Neželeni učinki: 

Poročali so o zelo redkih, domnevnih neželenih reakcijah, kot so prehodne kožne reakcije na mestu uporabe (obarvanje kože, lokalno izpadanje dlake, srbenje, pordelost) in generalizirano srbenje ali izpadanje dlake. Opazili so še preveliko slinjenje, reverzibilne nevrološke znake (povečano občutljivost za dražljaje, depresijo, druge nevrološke znake), bruhanje ali respiratorne simptome. Če živali po nanosu zdravila ližejo mesto nanosa, se lahko za krajši čas pojavi prekomerno slinjenje, ki je večinoma posledica narave nosilca. Ne uporabite prevelikega odmerka. Če opazite kakršne koli resne stranske učinke ali druge učinke, ki niso omenjeni v teh navodilih za uporabo, obvestite svojega veterinarja.

Kontraindikacije: 
Zdravila za pse s telesno maso 2 do 10 kg ne smete uporabiti pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov in/ali lažji od 2 kilogramov, zdravila za pse s telesno maso 10 do 20 kg, 20 do 40 kg in več kot 40 kg pa ne smete uporabiti pri mladičih, ki so mlajši od 8 tednov, ker o uporabi pri njih ni podatkov. Ne uporabite pri bolnih živalih (npr. s sistemskimi boleznimi, vročino) ali živalih, ki okrevajo po bolezni. Ne uporabite pri kuncih, ker lahko pride do pojava neželenih reakcij ali celo smrti. Uporabe zdravila pri ne-ciljnih živalskih vrstah ne priporočajo, ker pri njih niso izvajali študij. Zdravilo je bilo posebej razvito za uporabo pri psih. Zaradi nevarnosti prevelikega odmerjanja ga ne uporabljajte pri mačkah in dihurjih.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje