Trgovina
Vaša košarica

Galex, Glicerinske svečke za odrasle

Galex, Glicerinske svečke za odrasle Zdravila brez recepta
Galex, Glicerinske svečke za odrasle
Galex, Glicerinske svečke za odrasle vsebujejo glicerol, ki je blago osmotsko odvajalo – v črevesu veže nase vodo in preprečuje njeno resorpcijo. S te..
Izbrano pakiranje:
10 svečk
Proizvajalec: Galex
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.18€
Brez DDV: 4.25€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasvečke
Mesto uporabeprebavila, črevesje
Simptom/Problemnosečnost, zaprtje, prebava
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideodvajalo, napenjanje, svečke, zdravilo, zaprtje
Galex, Glicerinske svečke za odrasle vsebujejo glicerol, ki je blago osmotsko odvajalo – v črevesu veže nase vodo in preprečuje njeno resorpcijo. S tem se poveča črevesna vsebina, kar spodbudi peristaltiko in izzove izpraznjenje. Blato se hkrati zmehča in njegovo odvajanje je zato olajšano. Natrijev stearat prispeva k odvajalnemu učinku, ker rahlo draži sluznico črevesa in spodbudi peristaltiko (gibanje črevesa). Obe sestavini delujeta tudi kot drsljivca in tako dodatno olajšata odvajanje blata. Odvajalni učinek nastopi hitro (v 15 do 45 minutah).

GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE uporabljamo kot odvajalo pri občasnem akutnem zaprtju, ki lahko nastopi zaradi stresa, spremembe hrane ali okolja, daljšega ležanja, sedečega dela ali zmanjšane fizične aktivnosti. Uporabljamo jih tudi pri pooperativnem zaprtju in ko je potrebno mehko,  neboleče iztrebljanje (pri hemoroidih). Svečke so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin, preparati z vlakninami ali fizično aktivnostjo. Uporabite jih šele, ko odvajanje blata izostane nekaj zaporednih dni. 
Pri uporabi zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Dvojni trak pretrgajte po zarezi in izluščite svečko ter jo vstavite v danko. Pri zaprtju vstavite 1 svečko v danko. Svečko vstavite 1-krat do 2-krat na dan. Če odvajalni učinek ne nastopi po 45 minutah, lahko vstavite v danko še eno svečko. Samo za rektalno uporabo!

Dolgotrajna neprekinjena uporaba odvajal ni priporočljiva. GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin, preparati z vlakninami ali fizično aktivnostjo. Če se zaprtje pojavlja pogosto ali traja dalj časa, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilna učinkovina je glicerol. 1 svečka zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE vsebuje 2 g brezvodnega glicerola. Pomožni snovi: natrijev stearat in prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE:
  • če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila;
  • če imate kronično zaprtje;
  • če imate bolečine v trebuhu, katerih vzrok ni znan;
  • če imate analne fisure (razpoke sluznice ali kože danke);
  • če imate ulcerozne hemoroide;
  • če imate proktitis (vnetje danke);
  • če imate ileus (izrazito ali popolno mehansko ali funkcionalno zaporo pretoka črevesne vsebine).
Posebna opozorila in previdnostni ukrepi:
GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE so namenjene odraslim in otrokom starejšim od 12 let. Dolgotrajna neprekinjena uporaba odvajal ni priporočljiva. Svečke so namenjene kratkotrajnemu in občasnemu lajšanju težav zaprtja, ki ga ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano, povečanim vnosom tekočin, preparati z vlakninami ali fizično aktivnostjo. Če se vam, kljub prehrani, bogati z vlakninami in povečanim vnosom tekočin, stanje v sedmih dneh ne izboljša, ali celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Mladostniki in otroci:
GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE niso namenjene otrokom in mladostnikom do 12 leta starosti.

Jemanje drugih zdravil:
Pri predpisani uporabi GLICERINSKIH SVEČK ZA ODRASLE ni znanega medsebojnega delovanja z drugimi zdravili. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta

Jemanje zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE skupaj s hrano in pijačo:
Ni podatkov.

Nosečnost in dojenje
GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE so blago odvajalo in se lahko uporabljajo tudi v času nosečnosti in dojenja. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi uporaba zdravila GLICERINSKE SVEČKE ZA ODRASLE vplivala na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje