Trgovina
Vaša košarica

Gastal, 60 tablet

Gastal, 60 tablet Zdravila brez recepta
Gastal, 60 tablet
Gastal, 60 tablet se uporablja za zdravljenje stanj z zvečanim izločanjem želodčne kisline (hiperacidnost) z zgago ali brez nje, povezanih z razjedami..
Izbrano pakiranje:
60 tablet
Proizvajalec: Pliva
Naročite lahko le 1 izdelek.
10.58€
Brez DDV: 9.66€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe prebavila, želodec, sluznica
Simptom/Problem bolečina, zgaga, spahovanje, razjeda
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside prebavila, želodec, antacid, zgaga, spahovanje, razjeda, zdravilo
Gastal, 60 tablet se uporablja za zdravljenje stanj z zvečanim izločanjem želodčne kisline (hiperacidnost) z zgago ali brez nje, povezanih z razjedami, nastalimi zaradi kisle vsebine želodca (peptične razjede), vnetjem sluznice požiralnika zaradi vračanja vsebine želodca nazaj v požiralnik (refluksni ezofagitis), vnetjem želodca (gastritis) ali kilo, pri kateri je del želodca premaknjen v medpljučni prostor (hiatusna hernija).

Aluminijev hidroksid in magnezijev karbonat v obliki gela ter magnezijev hidroksid nevtralizirajo kislo vsebino želodca in tako lajšajo težave, ki nastanejo zaradi pretirane kislosti želodčne vsebine.

Pri jemanju zdravila Gastal natančno upoštevajte farmacevtova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odmerjanje pri odraslih: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti štiri- do šestkrat na dan (ne več kot 8 tablet v 24 urah in ne dlje kot 2 tedna) približno uro po jedi in zvečer pred spanjem (razen, če zdravnik ne  predpiše drugače). Za lajšanje zgage priporočamo enak odmerek kadarkoli, ne glede na obrok hrane.

Odmerjanje pri otrocih: Zdravilo Gastal odsvetujemo otrokom, mlajšim od šest let.

Priporočeni odmerek za otroke, stare od 6 do 12 let, je polovični odmerek za odrasle. Tablete je treba pred zaužitjem raztopiti v ustih, kar omogoči hitrejše in močnejše delovanje zdravila.
Zdravilne učinkovine so aluminijev hidroksid, magnezijev karbonat in magnezijev hidroksid.

Pomožne snovi so manitol (E421), sorbitol (E420), laktoza monohidrat, koruzni škrob, natrijev ciklamat, natrijev saharinat (E954), smukec (E553b), magnezijev stearat (E572), aroma poprove mete.

Ne jemljite zdravila Gastal
- če ste alergični (preobčutljivi) na alumiijev hidroksid, magnezijev karbonat in magnezijev hidroksid ali katerokoli drugo sestavino zdravila Gastal tablete
- če imate hudo okvaro ledvic.

Ne dajajte zdravila Gastal otrokom, mlajšim od 6 let.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Gastal
- če ga dajete otrokom
- če imate majhno telesno maso
- če imate okvaro ledvic.

Jemanje drugih zdravil
Tako kot druga zdravila proti želodčni kislini tudi zdravilo Gastal vpliva na absorpcijo nekaterih zdravil. Tako okrepi delovanje levodope (zdravila za zdravljenje Parkinsonove bolezni) in nalidiksične kisline (kemoterapevtika za zdravljenje okužb sečil), zmanjša pa absorpcijo fluorokinolonov (kemoterapevtikov za zdravljenje okužb), tetraciklinov (vrste antibiotikov), acetilsalicilne kisline (zdravila za zdravljenje vnetnih bolezni, bolezni srca in žilja ter za lajšanje bolečin), izoniazida (zdravila za zdravljenje tuberkuloze), naproksena (zdravila za lajšanje bolečin in zdravljenje vnetnih bolezni), zdravil, ki vsebujejo železo, in kardiotonični glikozidi (zdravil za zdravljenje bolezni srca in žilja), zato je treba ta zdravila vzeti vsaj dve uri po zaužitju antacidov ali uro pred tem. Ker lahko antacidi vplivajo na absorpcijo drugih zdravil, velja splošno priporočilo za uporabo antacidov, da drugih zdravil ne jemljemo hkrati z antacidi ali jih vzamemo najmanj eno uro pred njimi ali najmanj. eno uro po njih. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Gastal skupaj s hrano in pijačo
Priporočamo, da vzamete zdravilo Gastal približno uro po jedi. Za lajšanje zgage lahko vzamete zdravilo Gastal kadarkoli, ne glede na obrok hrane. Tablete je treba pred zaužitjem počasi raztopiti v ustih.

Nosečnost in dojenje
Za gel aluminijevega hidroksida in magnezijevega karbonata ter magnezijev hidroksid ni na voljo kliničnih podatkov o delovanju pri nosečnicah, ki so jemale zdravilo. Raziskave na živalih ne kažejo na neposredne ali posredne škodljive vplive na nosečnost, razvoj zarodka/plodu, porod ali na razvoj po rojstvu. Če ste noseči uporabljate zdravilo Gastal le po nasvetu zdravnika. Zdravilo Gastal nima sistemskega delovanja. Zato podatkov o izločanju z materinim mlekom ni. Doječe matere uporabljajte zdravilo Gastal samo po nasvetu zdravnika. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Gastal ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Gastal
Zdravilo vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo vsebuje sorbitol. Bolniki z redko dedno intoleranco za fruktozo ne smejo jemati tega zdravila.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje