Trgovina
Vaša košarica

Gengigel, raztopina za spiranje ust

Gengigel, raztopina za spiranje ust Pripomočki in zaščita
Gengigel, raztopina za spiranje ust
Gengigel, raztopina za spiranje ust je medicinski pripomoček, ki vsebuje hialuronsko kislino visoke molekulske mase (HMW) v obliki natrijevega hial..
Izbrano pakiranje:
150 ml
Proizvajalec: Ricerfarma
12.57€
Brez DDV: 11.48€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaraztopina, tekočina
Mesto uporabedlesni, sluznica, ustna votlina
Simptom/Problemafte, paradontoza, draženje, razjede, rane
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidehigiena, ustna votlina, afte, tekočina, izpiranje, grgranje

Gengigel, raztopina za spiranje ust je medicinski pripomoček, ki vsebuje hialuronsko kislino visoke molekulske mase (HMW) v obliki natrijevega hialuronata. Substanca se proizvaja po biotehnološkem postopku, ki zagotavlja visoko stopnjo čistosti. Hialuronska kislina je naravna snov, ki predstavlja fiziološki sestavni del vezivnega tkiva, še posebno dlesni, in tako omogoča regeneracijo tkiv in lajšanje oteklin ter deluje protivnetno. V normalnih razmerah se hialuronska kislina razporedi izredno selektivno, koncentrira se predvsem v zunanjih celičnih slojih dlesni, s čimer ustvari neke vrste pregrado na dlesni in s tem ščiti in pomaga vzdrževati trdnost zob. Pri obolenjih dlesni in obzobnih tkiv (vnetna stanja, žepki v dlesnih, rane itd.) se potreba po hialuronski kislini (kar do 200 % v primerjavi z normalnimi vrednostmi) bistveno poveča, kar kaže na njeno specifično funkcijo pri regeneraciji ustnega tkiva.

 
Pomanjkanje hialuronske kisline:
• Preprečuje vzpostavitev normalnega ravnovesja proste vode v dlesnih in ustni sluznici. Zato nastanejo otekline in pritisk, ki povzročajo bolečine.
• Preprečuje aktivacijo migracije fibrocitov (celice, ki prispevajo k celjenju tkiva), kar posledično podaljša čas celjenja. 
 
Gengigel je inovativen izdelek, ki vsebuje dolgodelujočo, z biotehnološkim procesom proizvedeno hialuronsko kislino. Nanos hialuronske kisline pomaga vzpostaviti normalno tekočinsko ravnovesje, pospešuje celjenje dlesni in obzobnih tkiv, obenem pa ojača učinke naravno prisotne hialuronske kisline. Hialuronska kislina nima na sluznico nobenih lokalnih ali sistemskih farmakoloških učinkov. Gengigel zagotavlja optimalno vezavo in obstanek hialuronske kisline (ki bi se sicer odstranila zaradi slinjenja) na tkivu. Gengigel nima kontraindikacij ali neželenih učinkov. Brez omejitve se ga sme uporabljati tudi pri otrocih, nosečnicah ali starejših osebah. Pomemben je zlasti takrat, kadar so druga protivnetna sredstva kontraindicirana. Zaradi ugodnih lastnosti naravnega sladila ksilitola, ki ne povzroča kariesa in ne vpliva na količino sladkorja v krvi, je Gengigel primeren tudi za sladkorne bolnike. Medsebojno delovanje z zdravili ni znano, zato ga lahko uporabljamo tudi pri specifičnih terapijah, na primer med zdravljenjem z antibiotiki. 
 
Kdaj uporabljati Gengigel?
Vnetna stanja (gingivitis, krvavitev, retrakcija dlesni, žepki v dlesnih), travmatična stanja (še posebej ustne razjede, rane, povzročene z odstranljivimi protezami in ortodontskimi pripomočki, čiščenje, abrazija, puljenje zob, po kirurških posegih itd.) in bolezenska stanja, kjer ustna sluznica potrebuje zvišano koncentracijo hialuronske kisline. 
 

 

Po temeljiti ustni higieni (čiščenje oziroma spiranje zob po glavnih obrokih) nanesite Gengigel na prizadeta mesta, tri do petkrat na dan. Priporoča se neprekinjena uporaba tri do štiri tedne, dokler ne izginejo vsi bolezenski znaki. Priporočljivo je, da 30 minut po nanosu ne jeste ali pijete. 

Raztopino odmerite v priložen lonček (10 ml) in spirajte usta 1 do 2 minuti. Raztopina je pripravljena za takojšnjo uporabo in je ne razredčujte! 

Sestava: Hialuronska kislina, ksilitol, alkohol in pomožne snovi.
Pri dokazani preobčutljivosti na sestavine Gengigel uporaba ni priporočljiva. Če se bolezenski znaki ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Shranjujte pri temperaturi od 5 do 40 °C! 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje