Trgovina
Vaša košarica

Glukozamin Pharma Nord, kapsule

Glukozamin Pharma Nord, kapsule Zdravila brez recepta
Glukozamin Pharma Nord, kapsule
Glukozamin Pharma Nord, kapsule  spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo druga protivnetna in protirevmatična zdravila, nesteroidna zdravila. Zdravi..
Izbrano pakiranje:
90 kapsul
Proizvajalec: Pharma Nord
Naročite lahko le 3 izdelke.
19.78€
Brez DDV: 18.06€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapsule
Mesto uporabe kolena, sklepi
Simptom/Problem osteoartroza, bolečina, poškodba
Ciljna skupina ženske, odrasli, starejši, moški
Ključne beside glukozamin, starost, starejši, šport, zdravilo
Glukozamin Pharma Nord, kapsule  spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo druga protivnetna in protirevmatična zdravila, nesteroidna zdravila. Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« ublaži simptome pri blagi ali zmerni osteoartrozi kolena.

Glukozamin je naravna spojina, ki jo telo tvori kot surovino za obnavljanje sklepnega hrustanca.  V kasnejših letih se zmanjša tvorba glukozamina, zato posledično nastaja manj hrustanca. Uživanje dodatnega glukozamina, ki se učinkovito vsrkava, vzpodbuja tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo razgradnjo, s čimer zavremo napredovanje osteoartroze.

Pri jemanju zdravila Glukozamin »Pharma Nord« natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli: Običajen odmerek je 3-krat po 1 kapsula na dan (kar ustreza 1200 mg glukozamina). Vse tri kapsule lahko zaužijete tudi v enem samem odmerku. Kapsulo(e) pogoltnite skupaj s polnim kozarcem vode ali drugo primerno tekočino. Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Za starejše bolnike, bolnike z ledvično in/ali jetrno okvaro ni posebnih priporočil za odmerjanje. Glukozamin ni indiciran za zdravljenje akutnih bolečinskih simptomov. Ublažitev simptomov (posebej ublažitev bolečin) praviloma nastopi po nekajtedenskem zdravljenju, včasih traja celo dalj časa. Če ublažitve simptomov ni po 2-3 mesecih, je potrebno nadaljnje zdravljenje z glukozaminom ponovno ovrednotiti.
Zdravilna učinkovina je glukozamin. Ena kapsula vsebuje 676 mg glukozaminovega hemisulfata-kalijevega klorida (1:1), kar ustreza 509 mg glukozaminovega hemisulfata oz. 400 mg glukozamina.  Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid (E 171).

 
 
Ne uporabljajte zdravila Glukozamin »PharmaNord«
  • če ste alergični (preobčutljivi) na glukozamin ali katerokoli sestavino zdravila Glukozamin »Pharma Nord«
  • če ste alergični (preobčutljivi) na lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Glukozamin »Pharma Nord«

  • če trpite zaradi okvarjene tolerance za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracij glukoze v krvi;
  • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje. Zaradi pomanjkanja študij pri takšnih bolnikih ni posebnih priporočil za odmerjanje;
  • če imate znan dejavnik tveganja za srčno-žilno bolezen, ker je bila pri nekaj bolnikih, ki so se zdravili z glukozaminom, opažena hiperholesterolemija;
  • če imate astmo. Morate se zavedati, da se simptomi lahko poslabšajo ob pričetku zdravljenja.

Jemanje drugih zdravil

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila Glukozamina »Pharma Nord« z drugimi zdravili, še posebej z varfarinom in tetraciklini. Prosimo, da se v zvezi s tem posvetujete z zdravnikom.

Jemanje zdravila Glukozamin »Pharma Nord« skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo lahko zaužijete skupaj s hrano ali brez nje.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Glukozamin »Pharma Nord« se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba zdravila Glukozamin »Pharma Nord« med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Ne upravljajte vozil ali strojev, če po zaužitju kapsul občutite vrtoglavico ali zaspanost.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Glukozamin »Pharma Nord«
Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« vsebuje 2,2 mmol (87 mg) kalija v eni kapsuli, kar ustreza 6,6 mmol (262 mg) kalija dnevno v treh kapsulah. To morajo upoštevati bolniki, ki imajo zmanjšano funkcijo ledvic ali bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom kalija.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Zdravila Glukozamin »Pharma Nord« ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini, poleg oznake »Uporabno do:«. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25°C. Vsebnik shranjujte tesno zaprt za zagotovitev zaščite pred vlago. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu
odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje