Trgovina
Vaša košarica

Goldi, duda naravne oblike - L

Goldi, duda naravne oblike - L Za Mamice in Nosečnice
Goldi, duda naravne oblike - L
Goldi, duda naravne oblike - od 12 mesecev dalje, je naravno mehka. Visoka kakovost naravnega kavčka daje dojenčkom občutek bližine kože in deluje n..
Izbrano pakiranje:
1 duda
Proizvajalec: Burts bees
5.72€
Brez DDV: 5.23€
  • Zaloga: Na zalogi

Goldi, duda naravne oblike - od 12 mesecev dalje, je naravno mehka. Visoka kakovost naravnega kavčka daje dojenčkom občutek bližine kože in deluje nanje pomirjajoče. Pri izbiri dudic se moramo zavedati, da imajo le-te še posebej intenziven stik z občutljivo, pronicljivo sluznico v ustih dojenčka. Zato so zahteve pri dudah še posebej visoke: njihova varnost, da so brez škodljivih strupenih snovi in alergenov, njihove fiziološke oblike in higiena.

Naravni kavčuk je odlična podlaga za higieno, saj na njem ne morejo nastajati in rasti bakterije in mikrobi. Posebej priporočljiv je naravni kavčuk za dojenčke, ki jim že rastejo ali že imajo zobe. Le-ti dudice radi grizljajo in tako velikokrat pogoltnejo silikonske umetne dele preostalih dud, kar je zelo škodljivo. Dudice Goldi pa so v celoti izdelane iz naravne gume in ne ogrožajo otrokovega zdravja.

Zakaj je pomembna ravna oblika držala cuclja?
Naravna oblika držala cuclja igra pomembno pri svobodi gibanja ustnic in obraznih mišic. Imejte v mislih, da priljubljene dizajnerske dudice, ki imajo ukrivljeno, togo držalo, preprečuje naravno gibanje ustnic in obraznih mišic. To povzroči, da postanejo te mišice mlahave in toge in da imajo negativen vpliv na učenje dihanja skozi usta, kar je zelo pomembno v kasnejšem obdobju, ko so otroci npr. prehlajeni ali imajo težave s sinusi.
 
Prednosti dudic Goldi: 
- 100% naraven kavčuk - nežen do otroškega obraza in ne pušča otišancev na koži.
- Higienična - iz enega kosa, nobenih razpok, kjer bi se lahko nabirale bakterije.
- Mehek in naraven material preprečuje nastajanje vakuuma okoli ust.
- Ergonomična oblika zagotavlja dovolj prostora za nosek in bradico.
- Ne vsebuje PVCja, BPAja, umetnih barvil, kemikalij, parabenov ali umetnih sestavin za mehčanje.
- izdelana je v skladu z evropskim varnostnim standardom – EN1400.
 
Katera oblika cuclja je prava?
Dudice Goldi so v veliko pomoč pri zadovoljitvi fizične potrebe sesanja in preprečevanju slabega razvoja zob, neba in čeljusti zaradi sesanja palca. Pri izbiri dudic morajo imeti prednost dudice z naravno simetrično obliko, saj so imitacije materine bradavičke in tako skrbijo za naraven razvoj otroka in pomagajo pri preprečevanju zmede pri sesanju. Poševnica na koncu cuclja (oblika čeljusti) povzroča, da zdrsne jezik pod njo, kar povzroči pritisk naprej in slabo vpliva na sesanje pri dojenju. Približno 80 % otrok imajo navado, da dudo v ustih obrnejo in jo napačno uporabljajo. Vse te ugotovitve pa so vplivale na to, da babice in pediatri mamicam priporočajo uporabo dud z ravnim držalom in pa z naravno obliko, ki je lahko okrogla ali ovalna, saj imajo tudi mamice različne oblike bradavic. Goldi ima za vsako starost pravo velikost in obliko dude oz. cuclja.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje