Trgovina
Vaša košarica

HemaGel Procto, rektalna svečka

HemaGel Procto, rektalna svečka Pripomočki in zaščita
HemaGel Procto, rektalna svečka
HemaGel Procto, rektalna svečka je bela svečka v obliki torpeda, ki vsebuje navzkrižno vezane kopolimere 2-hidroksietilmetakrilat z polimerno vezjo in..
Izbrano pakiranje:
5 svečk
Proizvajalec: WAKE PHARMA
8.56€
Brez DDV: 7.82€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika svečke
Mesto uporabe zadnjik
Simptom/Problem rana, razpoke, hemeroidi, zaprtje, krvavitve
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside zaščita, celjenje, rana, razpoke, hemeroidi, zaprtje, krvavitve

HemaGel Procto, rektalna svečka je bela svečka v obliki torpeda, ki vsebuje navzkrižno vezane kopolimere 2-hidroksietilmetakrilat z polimerno vezjo in sterilno zaščitene amino skupine. Razvili so ga na Inštitutu za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki. Zmanjšuje bolečino povzročeno zaradi analnih fisur, blaži bolečino med odvajanjem blata in pospešuje celjenje. HemaGel® PROCTO nudi edinstveno rešitev za pospešeno celjenje akutnih in kroničnih ran ter analnih kožnih poškodb.

Svečke HemaGel® PROCTO se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne ragade). Uporaba medicinskega pripomočka HemaGel® PROCTO je pokazala, da je popolnoma varen, med klinično preiskavo ni prišlo do neželenih dogodkov, niti ni povzročilo nobenih stranskih učinkov. Zaradi svoje makromolekulske strukture, HemaGel® PROCTO ne prodre v organizem. Zato lahko svečke uporabljajo vse starostne skupine, tudi nosečnice in doječe matere.

 • ENOSTAVNA UPORABA ENKRAT NA DAN
 • NEBOLEČA UPORABA
 • DOBER OPRIJEM NA PODLAGI
 • NE DRAŽI PREDELA OKOLI UPORABE
 • NIMA STRANSKIH UČINKOV
 • NE OMEJUJE BOLNIKOVEGA ŽIVLJENJA

ANALNE FISURE Tvorijo se v vzdolžnih kapljicah analnega kanala in so lahko bodisi akutne ali kronične. Fisure so velike od nekaj milimetrov do 2-3 cm dolge in 1-1,5 cm široke. Akutne fisure so kapljice z ostrimi robovi in rožnato osnovo. Kronične kapljice imajo odebeljene robove in na spodnjem delu fisure lahko vidimo prečno potekajoča vlakna notranjega sfinktra (mišica zapiralka). Tako imenovani kontrolni polipi običajno na distalnem koncu tvorijo fisure (razpoke).

Simptomi:

 •  Rane s trajno odprto osnovo.
 • Poslabšanje pri vsakem odvajanju blata –» kapljice, krvavitve in bolečine.
 • Območje okoli fisure (razpoke) je zelo občutljivo na dotik.
 • V območju anusa je pogosto srbenje in pekoč občutek.
 • Bogata žilna struktura povzroča pogoste krvavitve.
 • Pogosto pojavljanje fisure je največkrat povezano s kroničnim zaprtjem.

Vstavite svečko v danko, po odvajanju blata in umivanju, z zaobljeno konico naprej. Odtrgajte 1 svečko s traku vzdolž perforacije, jo nežno odtrgajte, olupite ovoj in odstranite svečko.  Vstavite eno svečko z zaobljeno konico naprej globoko v danko, po možnosti v nekoliko upogibnem položaju. Dnevno uporabite eno svečko HemaGel® PROCTO, najbolje čez noč, razen če je po navodilih zdravnika drugače.

HemaGel® Procto je bela svečka v obliki torpeda, ki vsebuje navzkrižno vezane kopolimere 2-hidroksietilmetakrilat z polimerno vezjo in sterilno zaščitene amino skupine. 

Nobeni stranski učinki niso bili odkriti pri uporabi HemaGel® PROCTO. Pri preobčutljivih ljudeh je možno manjše draženje danke, kot so rahlo srbenje ali pekoč občutek, vendar to ne predstavlja ovire. Uporaba svečke ima lahko rahel odvajalni učinek. Shranjevati v originalni ovojnini na suhem mestu pri temperaturi od 15 – 25° C, ter nedosegljivo otrok. V primeru pojava stranskih učinkov, prenehajte z uporabo in se posvetujte z osebnim zdravnikom. Hranite izven dosega otrok! Ne uporabljajte po datumu uporabe, označen na ovojnini. Zaradi svoje makromolekularne structure HemaGel® PROCTO ne prodre v organizem. Zato lahko svečke uporabljajo vse starostne skupine, tudi nosečnice in doječe osebe. V vsakem primeru se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom. Bolezni danke potrebujejo posebno higieno in redno gibanje črevesja. Zato pijte ustrezno količino tekočin, jejte manj začinjeno hrano in povečajte vnos vlaknin. V kolikor težave ne izginejo ali se stanje poslabša v roku 7 dni, se obvezno posvetujte z zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje