Trgovina
Vaša košarica

Hepan, gel

Hepan, gel Zdravila brez recepta
Hepan, gel
Hepan, gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tr..
Izbrano pakiranje:
50 g
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.38€
Brez DDV: 8.57€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe ožilje, noge
Simptom/Problem bolečina, vnetje, modrice, oteklina, poškodba
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženske, diabetiki
Ključne beside ožilje, noge, vnetje, bolečina, oteklina, tromboflebitis
Hepan, gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).  Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.
Pri uporabi zdravila Hepan gel natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilno Hepan gel nanesite na boleče, vneto področje ven dva do štirikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte. Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom. Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.
Zdravilni učinkovini sta natrijev heparinat in dekspantenol. 1 g gela vsebuje 500 i.e. natrijevega heparinata in 5 mg dekspantenola.

Pomožne snovi so glicerol (E 422), karbomer, etanol 96 odstotni, metilparahidroksibenzoat (E 218), propilparahidroksibenzoat (E 216), propilenglikol (E 1520), trolamin, prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Hepan gel
- če ste preobčutljivi za (alergični na) natrijev heparinat, dekspantenol ali katerokoli sestavino zdravila Hepan gel
- pri otrocih, mlajših od 5 let.
Hepan gel se lahko uporablja le pri odraslih in otrocih nad 5 let starosti.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Hepan gel
- kadar uporabljate zdravilo Hepan gel morate paziti, da zdravilo ne pride v oči, na sluznico ali na odprte rane ter na okužene predele kože.

Uporaba drugih zdravil
Ni bilo poročil o interakcijah pri lokalni uporabi drugih zdravil sočasno z zdravilom Hepan gel.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Neželenih učinkov lokalne uporabe natrijevega heparinata in dekspantenola med nosečnostjo in dojenjem niso opažali.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Hepan gel nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Hepan gel
Metilparahidroksibenzoat (E218) in propilparahidroksibenzoat (E216) lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). Propilenglikol (E 1520) lahko povzroči draženje kože.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje