Trgovina
Vaša košarica

Hepan krema

Hepan krema Zdravila brez recepta
Hepan krema
Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica t..
Izbrano pakiranje:
50 g
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.38€
Brez DDV: 8.57€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakrema
Mesto uporabenoge, ožilje
Simptom/Problemoteklina, bolečina, vnetje, poškodbe, modrice
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidekri, vitamini, bolečina, vnetje, noge, ožilje, starostniki, površinski tromboflebitis
Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven). 

Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.


Pri uporabi zdravila Hepa krema natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Hepan kremo nanesite na boleče, vneto področje ven enkrat do trikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte. Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom. Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.

Zdravilni učinkovini sta natrijev heparinat in dekspantenol. 1 g kreme vsebuje 500 i.e. natrijevega heparinata in 5 mg dekspantenola.

Pomožne snovi so beli vazelin, cetil in stearilalkohol, natrijev lavrilsulfat, natrijev cetil in stearilsulfat, izopropilmiristat, lanolin (E 913), metilparahidroksibenzoat (E 218), propilparahidroksibenzoat (E 216), prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Hepan krema
- če ste preobčutljivi za (alergični na) natrijev heparinat, dekspantenol ali katerokoli sestavino zdravila Hepan krema
- pri otrocih, mlajših od 5 let.

Hepan krema se lahko uporablja le pri otrocih nad 5 let starosti.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Hepan krema
- kadar uporabljate zdravilo Hepan krema morate paziti, da zdravilo ne pride v oči, na sluznico ali na odprte rane ter na okužene predele kože.

Uporaba drugih zdravil
Ni bilo poročil o interakcijah pri lokalni uporabi drugih zdravil sočasno s Hepan kremo.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Neželenih učinkov lokalne uporabe natrijevega heparinata in dekspantenola med nosečnostjo in dojenjem niso opažali.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo ne vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Hepa krema
Metilparahidroksibenzoat (E218) in propilparahidroksibenzoat (E216) lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). Lanolin (E 913), cetil in stearilalkohol lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje