Trgovina
Vaša košarica

Ibacut 200 mg, filmsko obložene tablete

Ibacut 200 mg, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Ibacut 200 mg, filmsko obložene tablete
Ibacut 200 mg, filmsko obložene tablete v zdravilu Ibacut je ibuprofen, ki spada v skupino zdravil, ki se imenujejo nesteroidna protivnetna zdravila. ..
Izbrano pakiranje:
20 tablet
Proizvajalec: Vitabalans oy
Naročite lahko le 3 izdelke.
4.33€
Brez DDV: 3.95€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe hrbet, glava, zobje, sklepi, mišice
Simptom/Problem glavobol, menstrualne bolečine, zobobol, bolečina, migrena, gripa
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside analgetik, bolečina, glavobol, menstruacija, migrena, zdravilo

Ibacut 200 mg, filmsko obložene tablete v zdravilu Ibacut je ibuprofen, ki spada v skupino zdravil, ki se imenujejo nesteroidna protivnetna zdravila. Ibuprofen ima protibolečinsko in protivnetno delovanje ter znižuje povišano telesno temperaturo.

Zdravilo Ibacut se uporablja za lajšanje bolečin kot so:

 • glavobol,
 • menstrualne bolečine,
 • zobobol,
 • simptomi gripe (povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah in kosteh, glavobol, utrujenost, suh kašelj) in prehlada (boleče grlo, izcedek iz nosu, kihanje, kašelj),
 • bolečine v mišicah,
 • revmatične bolečine,
 • bolečine v hrbtu,
 • migrena.

Zdravilo Ibacut se uporablja tudi za zniževanje povišane telesne temperature.

Pri jemanju zdravila Ibacut natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Samo za peroralno uporabo. Tableto pogoltnite s kozarcem vode.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let, ki tehtajo več kot 40 kg

Običajen odmerek je 1-2 tableti do trikrat dnevno. Zdravila ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Ne vzemite več kot 6 tablet v 24 urah.

Uporaba pri otrocih (6-12 let)

Otroci stari od 6-9 let, ki tehtajo od 20-29 kg: 1 tableta do trikrat dnevno, vendar ne več kot 3 tablete dnevno. Zdravila ne smejo jemati pogosteje kot vsake 4 ure.

Otroci stari od 10-12 let, ki tehtajo od 30-39 kg: 1 tableta do štirikrat dnevno, vendar ne več kot 4 tablete dnevno. Zdravila ne smejo jemati pogosteje kot vsake 4 ure.

Zdravila Ibacut 200 mg tablete ne smete dajati otrokom mlajšim od 6 let. Če je potrebno to zdravilo pri otrocih starejših od 6 let in mladostnikih jemati več kot 3 dni, ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom. Zdravilo je namenjeno le kratkotrajni uporabi. Jemljite najnižji možni odmerek, ki je še učinkovit za lajšanje simptomov in ga jemljite najkrajši možni čas. Če je pri odraslih to zdravilo priporočeno v primeru povišane telesne temperature za več kot 3 dni in v primeru lajšanja bolečin za več kot 4 dni, ali če se znaki vaše bolezni poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Če imate hudo jetrno ali ledvično obolenje, ali če ste starejša oseba, vam bo zdravnik povedal, kateri odmerek je pravi za vas.

Zdravilna učinkovina je ibuprofen. 200 mg v eni filmsko obloženi tableti.

Pomožne snovi so: Jedro: predgelirani škrob, hipromeloza, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev lavrilsulfat, stearinska kislina, koloidni brezvodni silicijev dioksid. Obloga: hipromeloza, makrogol 4000, polidekstroza, titanov dioksid (barvilo E 171). 

Ne jemljite zdravila Ibacut

 • če ste alergični (preobčutljivi) na ibuprofen ali katerokoli sestavino zdravila Ibacut.
 • če ste imeli kdaj alergično reakcijo (npr. vnetje sapnic (bronhijev) (astmo), vnetje nosne sluznice (rinitis), oteklino kože in sluznic (angioedem) ali kožni izpuščaj (urtikarijo)) pri jemanju nesteroidnih protivnetnih zdravil ali acetilsalicilne kisline,
 • če imate hudo okvaro ledvic, hudo okvaro jeter ali hudo srčno popuščanje,
 • če ste v preteklosti imeli krvavitve iz prebavil ali predrtje v povezavi z jemanjem nesteroidnih protivnetnih zdravil,
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
 • če imate ali ste imeli razjedo na želodcu ali krvavitev,
 • če imate ali ste imeli razjedo na želodcu ali krvavitev iz želodca,
 • če imate večjo nagnjenost h krvavitvam.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Ibacut
Vedno si prizadevajte uporabiti najmanjši možni odmerek in najkrajši možni čas zdravljenja, da boste zmanjšali tveganje za neželene učinke. Praviloma velja, da so tveganja povezana z odmerki, ki so večji od priporočenih. To tudi pomeni, da se je treba izogibati hkratni uporabi več NSAID ob istem času. Osebe, ki imajo ali so kdaj imele naslednje bolezni ali simptome, se morajo pred začetkom zdravljenja z zdravilom Ibacut posvetovati z zdravnikom: sistemski lupus eritematozus (bolezen vezivnega tkiva), okvarjeno delovanje ledvic ali jeter, blago do zmerno srčno popuščanje, astmo, vnetne bolezni črevesa, predhodno razjedo na želodcu ali večjo nagnjenost h krvavitvam. Tako kot druga protivnetna zdravila lahko tudi zdravilo Ibacut prikrije znake okužbe. To zdravilo spada v skupino zdravil (NSAID), ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Učinek po prenehanju uporabe zdravila izgine. Bolniki, ki so kdaj prej imeli težave s prebavili, še zlasti starejši bolniki, se morajo posvetovati z zdravnikom, če se jim pojavijo kakšni trebušni simptomi, še posebej, če se to zgodi na začetku zdravljenja. Pri bolnikih z mešanimi boleznimi vezivnega tkiva lahko obstaja večje tveganje za aseptični meningitis. Zdravila, kakršno je zdravilo Ibacut, so morda povezana z malenkost večjim tveganjem za srčni infarkt ali možgansko kap. To večje tveganje je verjetnejše med uporabo velikih odmerkov in med dolgotrajnim zdravljenjem. Ne prekoračite priporočenega odmerka in priporočenega čas zdravljenja. Če imate težave s srcem, ste kdaj imeli možgansko kap, ali menite, da vas ti bolezni bolj ogrožata (npr. če imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen ali visok holesterol, ali če kadite), se o zdravljenju s tem zdravilom posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. V primeru noric je priporočljivo, da tega zdravila ne uporabite. Pri dehidriranih otrocih in mladostnikih obstaja tveganje za okvaro ledvic.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Ne uporabljajte različnih vrst zdravil proti bolečinam hkrati, če vam tega ni naročil zdravnik. Zdravilo Ibacut lahko vpliva na zdravljenje z določenimi zdravili in določena zdravila lahko vplivajo na zdravljenje z zdravilom Ibacut. Med takšnimi so zdravila za zdravljenje:
- tumorjev in bolezni imunskega sistema (metotreksat),
- manično-depresivne bolezni (litij),
- nerednega bitja srca (digoksin),
- bolečin (acetilsalicilna kislina),
- krvnih strdkov (npr. dikumarol, varfarin, tiklopidin),
- depresije (zdravila, imenovana selektivni zaviralci prevzema serotonina - SSRI),
- visokega krvnega tlaka (npr. blokatorji beta, diuretiki, zaviralci ACE, zaviralci angiotenzina II),
- vnetja (kortikosteroidi),
- glivičnih okužb (protiglivična zdravila, zlasti vorikonazol ali flukonazol),
- sladkorne bolezni (derivati sulfonilsečnine),
- okužbe z virusom humane imunske pomanjkljivosti (HIV) (zidovudin). 

Jemanje zdravila Ibacut skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Ibacut se lahko jemlje z ali brez hrane. Kljub vsemu ima majhno število ljudi izkušnjo z rahlimi prebavnimi motnjami ob jemanju zdravila Ibacut. Če se vam to zgodi, bo pomagalo, če vzamete tablete z nekaj hrane ali z mlekom.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči, se pred uporabo zdravila Ibacut, posvetujte s svojim zdravnikom. Nosečnice zdravila Ibacut ne smejo jemati v zadnjih treh mesecih nosečnosti. Zdravila Ibacut naj ne uporabljajo ženske, ki načrtujejo nosečnost ali so noseče. Zdravljenje med nosečnostjo sme potekati le po zdravnikovih navodilih. Ibuprofen prehaja v materino mleko, zato njegova uporaba med obdobjem dojenja ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom, če morate zdravilo Ibacut med obdobjem dojenja uporabiti pogosteje kot le občasno. Uporaba ibuprofena lahko poslabša plodnost, zato ga ni priporočljivo uporabljati, če poskušate zanositi ali če opravljate preiskave zaradi neplodnosti.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Pri jemanju Ibacut tablet se lahko pojavijo neželeni učinki kot so vrtoglavica, omotica, utrujenost in motnje vida. Če se pri vas pojavijo, ne vozite avtomobila in ne upravljajte s stroji.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje