Trgovina
Vaša košarica

Ibubel 125 mg svečke

Ibubel 125 mg svečke Zdravila brez recepta
Ibubel 125 mg svečke
Ibubel 125 mg svečke se uporabljajo za:  - zniževanje povišane telesne temperature,  - kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih boleč..
Izbrano pakiranje:
10 svečk
Proizvajalec: Belupo
Naročite lahko le 3 izdelke.
4.97€
Brez DDV: 4.54€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika svečke
Mesto uporabe zadnjik
Simptom/Problem vnetje, vročina, bolečina, gripa
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside svečke, bolečina, gripa, vročina, vnetje
Ibubel 125 mg svečke se uporabljajo za: 
- zniževanje povišane telesne temperature, 
- kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot so bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, lajšanje bolečin ob vnetem grlu in bolečine v ušesih, 
- lajšanje bolečine in povišane telesne temperature v povezavi s prehladom ali gripo. 
 
Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 2 let do 6 let in hkrati s telesno maso 12,5 kg ali več. 
 

Pred uporabo si operite in posušite roke. Previdno odstranite eno svečko iz dvojnega traku in jo previdno vstavite skozi zadnjično odprtino v danko. Ponovno si umijte roke. Če opazite, da so svečke zelo mehke, jih, preden pretrgate dvojni trak, dajte pod curek hladne vode ali jih pustite za kratek čas (dokler se ne strdijo) stati v hladilniku.

Zdravila Ibubel ne smete dajati otrokom, ki so stari manj kot 2 leti ali imajo telesno maso manjšo od 12,5 kg.

Odmerjanje:

 • Otroci v starosti od 2 let do 4 let (12,5 kg – 17 kg telesne mase): Uporabite eno svečko, s presledkom 6 do 8 ur med odmerki. Največji dnevni odmerek so tri svečke na dan.
 • Otroci v starosti od 4 let do 6 let (17 kg – 20,5 kg telesne mase): Uporabite eno svečko, s presledkom 6 ur med odmerki. Največji dnevni odmerek so štiri svečke na dan. 
Trajanje zdravljenja: Zdravilo Ibubel dajte otroku v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
 
Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več:
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja.
 
Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic: Če je otrok bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali ima blago ali zmerno okvaro jeter in
ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če je otrok bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali ima hudo okvaro jeter in ledvic glejte podpoglavje 'Ne jemljite zdravila Ibubel'.
 
Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, kot bi smeli: Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, se takoj posvetujte z zdravnikom ali pojdite v najbližjo
bolnišnico. S seboj ne pozabite vzeti škatle (ali dvojnega traku tega zdravila, da jo boste pokazali zdravniku.
 
Če ste otroku pozabili dati zdravilo Ibubel: Če ste otroku pozabili dati odmerek zdravila Ibubel in vročina ali bolečina še vedno vztrajata, dajte otroku naslednji odmerek. Presledek med dvema odmerkoma ne sme nikoli biti krajši od 6 ur. Otroku ne smete dati dvojnega odmerka, če ste mu pozabili dati prejšnji odmerek. 

 

Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena svečka vsebuje 125 mg ibuprofena. Pomožne snov je trda mast. 

Ne uporabljajte zdravila Ibubel:
 1. če je otrok alergičen (preobčutljiv) na ibuprofen ali katerokoli sestavino zdravila Ibubel,
 2. če je otrok mlajši od 2 let ali ima telesno maso manjšo od 12,5 kg,
 3. če je otrok preobčutljiv na salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (če so se v preteklosti pri otroku, po jemanju teh zdravil pojavili izbokli srbeči izpuščaji, otekanje obraza, ustnic in žrela ali oteženo dihanje zaradi krča sapnic, napad astme ali otekla nosna sluznica), sajobstaja možnost, da je otrok preobčutljiv tudi na ibuprofen,
 4. če ima otrok ali če domnevate, da ima otrok želodčno razjedo ali krvavitev,
 5. če se je otrok že večkrat zdravil zaradi želodčne razjede ali krvavitve,
 6. če se je kdaj po uporabi nesteroidnih protivnetnih zdravil pri otroku pojavila krvavitev iz prebavil ali predrtje prebavil,
 7. če ima otrok hudo srčno popuščanje,
 8. če ima otrok hudo okvaro jeter ali ledvic,
 9. če ima otrok bolezen krvi, in sicer motnjo v tvorbi in razvoju krvnih celic,
 10. pri možganski ali kakšni drugi krvavitvi.
Če bo zdravilo Ibubel uporabljala odrasla oseba: Ženske, ki so v tretjem trimesečju nosečnosti, zdravila Ibubel ne smejo uporabljati. 
 
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel:
Pred začetkom uporabe zdravila Ibubel se posvetujte z otrokovim zdravnikom:
 • če ima otrok astmo,
 • če je otrok že kdaj imel razjedo v prebavilih, predrtje prebavil ali krvavitev iz prebavil,
 • če otrok sočasno jemlje katero od naslednjih zdravil, ker je tveganje za pojav neželenih učinkov (razjede, krvavitev) v prebavilih večje (glejte tudi podpoglavje 'Jemanje drugih zdravil'): - druga podobna zdravila, kot je zdravilo Ibubel (nesteroidna protivnetna zdravila), - zdravila za zdravljenje astme, vnetij ali preprečevanje zavračanja presajenih organov (peroralne kortikosteroide), -zdravila za preprečevanje nastajanja krvnih strdkov (varfarin, acetilsalicilno kislino), -zdravila za zdravljenje depresije (selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • če ima otrok ali je kdaj imel bolezen prebavil (npr. ulcerozni kolitis ali Crohnovo bolezen),
 • če je otrok dehidriran (izsušen),
 • če ima otrok okvaro ledvic ali jeter,
 • če ima otrok bolezni zadnjega dela debelega črevesja (zadnjika in danke),
 • če ima otrok visok krvni tlak in/ali srčno popuščanje,
 • če otrok sočasno jemlje zdravila za odvajanje vode (diuretike) ali zdravila za zniževanje visokega krvnega tlaka (zaviralce ACE),
 • če ima otrok kakršnokoli okužbo,
 • če ima otrok avtoimunsko bolezen vezivnega tkiva (sistemski eritematozni lupus ali drugo podobno bolezen),
 • če ima otrok motnjo v strjevanju krvi.
Previdnost je potrebna pri uporabi zdravila Ibubel, če ima/je imel vaš otrok v preteklosti že bolezni zadnjika in danke.
Zdravila kot je Ibubel so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja srčne kapi (miokardnega infarkta) ali možganske kapi. Večja verjetnost morebitnega tveganja je pri visokih odmerkih in podaljšanem zdravljenju. 
 
Več podatkov o zdravilu najdete na tej povezavi.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje