Trgovina
Vaša košarica

Ibubel 200 mg, filmsko obložene tablete

Ibubel 200 mg, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Ibubel 200 mg, filmsko obložene tablete
Ibubel 200 mg, filmsko obložene tablete vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine..
Izbrano pakiranje:
20 tablet
Proizvajalec: Belupo
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.52€
Brez DDV: 6.87€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe glava, zobje, sklepi, mišice, hrbet
Simptom/Problem bolečina, artritis, zobobol, menstruacija, gripa, vročina, vnetje, prehlad, glavobol, revma, migrena
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside mišice, potovanje, analgetik, menstruacija, bolečina, vročina, otroci, revma, migrena
Ibubel 200 mg, filmsko obložene tablete vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.

Zdravilo Ibubel se uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let in hkrati s telesno maso 20 kg ali več za:
 • kratkotrajno lajšanje blage do srednje močne boleče različnega izvora: glavobola, migrene, revmatske in mišične bolečine, pri poškodbi mehkih tkiv (npr. zvini in poškodbe mišic ali vezi zaradi prekomernega raztezanja), bolečine v križu, menstrualne in predmenstrualne bolečine, zobobola in ostre bolečine vzdolž živca (nevralgije), bolečine po manjših kirurških posegih;
 • lajšanje bolečine in težav, povezanih s prehladom ali gripo,
 • zniževanje povišane telesne temperature.
Pri jemanju zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav. Tablet ne lomite in ne žvečite.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več
Običajni odmerek je 1 tableta vsake 4 do 6 ur (tj. od 4 do 6 tablet na dan). Uporaba dnevnih odmerkov, večjih od 1200 mg (več kot 6 tablet zdravila Ibubel na dan) brez posveta z zdravnikom, ni priporočljiva.

Uporaba pri otrocih, starejših od 6 let in hkrati s telesno maso 20 kg ali več
Pri odmerjanju zdravila morate upoštevati telesno maso otroka:
 • če ima otrok med 20 do 29 kg lahko vzame 1 do največ 3 tablete na dan.
 • če ima otrok med 30 do 39 kg lahko vzame 1 do največ 4 tablete na dan.
Časovni presledek med posameznima tabletama, ki ju boste dali otroku, mora biti vsaj 6 do 8 ur.

Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja (glejte tudi podpoglavje 'Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel').

Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic
Če ste bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali imate blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če ste bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali imate hudo okvaro jeter in ledvic glejte podpoglavje 'Ne jemljite zdravila Ibubel'.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Ibubel jemljite v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 200 mg ibuprofena.

Pomožne snovi so: v jedru tablete: laktoza monohidrat, predgeliran škrob, povidon, mikrokristalna celuloza (E460), premrežen natrijev karmelozat (E468), brezvodni koloidni silicijev dioksid, smukec (E553b), magnezijev stearat (E572); v filmski oblogi: smukec (E553b), makrogol 6000, titanov dioksid (E171), hipromeloza (E464), poliakrilat 30 odstotna disperzija, barvilo azorubin - karmoizin (E 122).

Ne jemljite zdravila Ibubel:
 • če ste alergični (preobčutljivi) na ibuprofen ali katerokoli sestavino zdravila Ibubel,
 • če ste preobčutljivi na salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (v preteklosti so se pri vas
 • po jemanju teh zdravil pojavili izbokli srbeči izpuščaji, otekanje obraza, ustnic in žrela ali oteženo dihanje zaradi krča sapnic, napad astme ali otekla nosna sluznica), saj obstaja možnost, da ste
 • preobčutljivi tudi na ibuprofen,
 • če imate ali domnevate, da imate želodčno razjedo ali krvavitev,
 • če ste se že večkrat zdravili zaradi želodčne razjede ali krvavitve,
 • če se je kdaj po uporabi nesteroidnih protivnetnih zdravil pri vas pojavila krvavitev iz prebavil ali predrtje prebavil,
 • če imate hudo srčno popuščanje,
 • če imate hudo okvaro jeter ali ledvic,
 • če imate bolezen krvi, in sicer motnjo v tvorbi in razvoju krvnih celic,
 • pri možganski ali kakšni drugi krvavitvi,
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.
Zdravilo Ibubel ne smete dajati otrokom, starim manj kot 6 let ali s telesno maso manjšo od 20 kg.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel
Pred začetkom jemanja zdravila Ibubel se posvetujte z zdravnikom:
 • če ste starejša oseba, ker pri vas obstaja povečano tveganje za pojav neželenih učinkov
 • če ste že kdaj imeli razjedo v prebavilih, predrtje prebavil ali krvavitev iz prebavil,
 • če sočasno jemljete katero od naslednjih zdravil, ker je tveganje za pojav neželenih učinkov (razjede, krvavitev) v prebavilih večje (glejte tudi podpoglavje 'Jemanje drugih zdravil'): o druga podobna zdravila, kot je zdravilo Ibubel (nesteroidna protivnetna zdravila), o zdravila za zdravljenje astme, vnetij ali preprečevanje zavračanja presajenih organov (peroralne kortikosteroide), o zdravila za preprečevanje nastajanja krvnih strdkov (varfarin, acetilsalicilno kislino), o zdravila za zdravljenje depresije (selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • če imate ali ste kdaj imeli bolezen prebavil (npr. ulcerozni kolitis ali Crohnovo bolezen),
 • če ste dehidrirani (izsušeni),
 • če imate visok krvni tlak in/ali srčno popuščanje,
 • če sočasno jemljete zdravila za odvajanje vode (diuretike) ali zdravila za zniževanje visokega krvnega tlaka (zaviralce ACE),
 • če imate kakršnokoli okužbo,
 • če imate avtoimunsko bolezen vezivnega tkiva (sistemski eritematozni lupus ali drugo podobno bolezen),
 • če imate motnjo v strjevanju krvi.
Zdravila kot je Ibubel so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja srčne kapi (miokardnega infarkta) ali možganske kapi. Večja verjetnost morebitnega tveganja je pri visokih odmerkih in podaljšanem zdravljenju. Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja 3 dni. Če imate težave s srcem ali ste preboleli možgansko kap ali menite, da za vas obstaja morebitno tveganje za nastanek takih pogojev (na primer, če imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen, ali visoko vrednost holesterola v krvi, ali ste kadilec), se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri vas (ali pri otroku) pojavi karkoli od spodaj naštetega prenehajte z jemanjem oziroma dajanjem zdravila Ibubel in se posvetujte z zdravnikom: kožni izpuščaj, oteklost obraza, jezika, ust ali žrela ali katerikoli drugi znak preobčutljivosti, temnorjavo ali črno blato ali kri v blatu, bolečina v trebuhu, izguba apetita, siljenje na bruhanje, bruhanje krvi, motnje vida. To zdravilo spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek po prenehanju jemanja zdravila izgine.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Antikoagulanti, to so zdravila za preprečevanje nastajanja krvnih strdkov (npr. acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin), zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka (zaviralci ACE (kaptopril), zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, antagonisti angiotenzina II)) in celo nekatera druga zdravila lahko vplivajo na delovanje zdravila Ibubel oziroma zdravilo Ibubel vpliva nanje. Preden začnete jemati zdravilo Ibubel skupaj z drugimi zdravili se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

Druga zdravila, ki lahko vplivajo na delovanje zdravila Ibubel oziroma zdravilo Ibubel lahko vpliva nanje, so: 
 • druga podobna zdravila, kot je zdravilo Ibubel (nesteroidna protivnetna zdravila, npr. diklofenak, ketoprofen, naproksen),
 • zdravila za odvajanje vode (tiazidne diuretike, furosemid),
 • zdravila za zdravljenje astme, vnetij ali preprečevanje zavračanja presajenih organov (peroralne kortikosteroide),
 • zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb (kinolonske antibiotike, aminoglikozide),
 • zdravila za zdravljenje bolezni srca (kardiotonične glikozide),
 • zdravila za zdravljenje duševnih bolezni (litijeve pripravke, selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • zdravila za zdravljenje epilepsije (antikonvulzive, npr. fenitoin),
 • zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni (antidiabetike), ciklosporin, takrolimus (zdravili za zaviranje imunskega odziva po presaditvi organov ali zdravljenje revmatoidnega artritisa), metotreksat (zdravilo za zdravljenje nekaterih oblik raka, kožnih obolenj in revmatoidnega artritisa), mifepriston (zdravilo za prekinitev nosečnosti), ker lahko začnete z jemanjem zdravila Ibubel šele 8 do 12 dni po zadnjem odmerku mifepristona;
 • probenecid (zdravilo za zdravljenje putike oziroma protina),
 • zidovudin (zdravilo za zdravljenje okužbe z virusom HIV), pripravke rastlinskega izvora, ki vsebujejo dvokrpi ginko (Ginkgo biloba).
Jemanje zdravila Ibubel skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav (glejte tudi 4. poglavje 'Možni neželeni učinki').

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Ibubel spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko povzročijo, da ženske težje zanosijo. Po prenehanju zdravljenja ta učinek izgine. Posvetujte se z zdravnikom, če nameravate zanositi ali če imate težave z zanositvijo.

Nosečnost - V prvem ali drugem trimesečju nosečnosti jemanje zdravila Ibubel ni priporočljivo. Če poskušate zanositi, ste v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti in jemljete zdravilo Ibubel, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ne smete jemati zdravila Ibubel.
Dojenje - Podatkov o škodljivosti uporabe zdravila Ibubel v obdobju dojenja ni, zato vam ni potrebno prekiniti dojenja v času zdravljenja s tem zdravilom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri vas pojavijo omotica, zaspanost, utrujenost ali motnje vida, ne vozite in ne upravljajte s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Ibubel
To zdravilo vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco), se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje tudi barvilo azorubin - karmoizin (E122), ki lahko povzroči alergijske reakcije.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje