Pharma Nord Bio-Calcium Plus K+D3, 60 tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Pharma Nord
Oblika tablete
Mesto uporabe kosti , zobje
Simptom/Problem pomanjkanje kalcija
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside zobje , vitamini

10.72 €10.72
Redna cena €0.00 Prihranek €10.72

Pharma Nord Bio-Calcium Plus K+D3, 60 tablet vsebuje pomembna hranila, ki prispevajo k ohranjanju zdravih kosti. Kalcij je najbolj zastopan mineral v človeškem telesu. Njegova najbolj izdatna naloga je ohranjanje zdravih zob in kosti. Kalcij se v črevesju vsrka s pomočjo vitamina D3. Vitamin D3 je v maščobah topen vitamin in če smo izpostavljeni dovolj veliki količini sončnih žarkov, se tvori v koži. Vendar je zlasti v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju tega vitamina praviloma premalo, zaradi česar se kalcij slabše vsrkava in s tem se povečuje tveganje zloma zaradi krhkih kosti. Tudi v otroštvu je tega vitamina pogosto premalo. Vitamin K se vsrka v tankem črevesu in prispeva k ohranjanju zdravih kosti ter sodeluje pri strjevanju krvi. Vitamin K je v dveh naravnih oblikah: K1 (filokinon) in K2 (menakinon).

Praviloma se jemlje 1 tableta dnevno, če ni drugačnega nasveta. 2 tableti dnevno za otroke do 6. Leta starosti, dojilje in osebe po 60. Letu starosti.

Sestavine: kalcijev karbonat (aktivna učinkovina), sorbitol (sladilo), polivinilpirolidon (sredstvo proti sprijemanju), ksilitol (sladilo), magnezijeve soli maščobnih kislin (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (utrjevalec), hipromeloza (sredstvo za glaziranje), pepermintov prašek (aroma), menakinon (aktivna učinkovina) ,holekalciferol (aktivna učinkovina), fitomenadion (aktivna učinkovina).

Posamična tableta vsebuje:        

Kalcij

500 m

62 % PDV/RDA

Vit. K (K1 + K2)

35 μg

46 % PDV/RDA

Vit. D3

5 μg

100 % PDV/RDA

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Previdnost je potrebna pri antikoagulantni terapiji, kljub temu, da je znano, da so odmerki vitamina K, ki so potrebni za nevtralizacijo antikoagulantne terapije od 70x do 250x višji, kot ga dobimo iz ene tablete Bio-Calcium Plus K+D3.


Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro