Trgovina
Vaša košarica

Isla Cassis, 30 pastil

Isla Cassis, 30 pastil Prehrana in dopolnila
Isla Cassis, 30 pastil
Isla Cassis, 30 pastil s prijetnim sadnim okusom črnega ribeza. Vsebujejo izvleček islandskega lišaja in  vitamin C. Sestavine pastil kot balzam prekr..
Izbrano pakiranje:
30 pastil
Proizvajalec: Engelhard
4.81€
Brez DDV: 4.39€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe usta, grlo, žrelo, sluznica
Simptom/Problem vnetje, bolečina, kašelj, prehlad, draženje
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, nosečnice, diabetiki
Ključne beside zelišča, vitamini, isla, cassic, islandski lišaj, vitamin C, črni ribez
Isla Cassis, 30 pastil s prijetnim sadnim okusom črnega ribeza. Vsebujejo izvleček islandskega lišaja in  vitamin C. Sestavine pastil kot balzam prekrijejo razdraženo sluznico grla in žrela ter jo s tem zavarujejo pred nadaljnjim draženjem.

Sestavine pastil kot balzam prekrijejo razdraženo sluznico grla in žrela ter jo s tem zavarujejo pred nadaljnjim draženjem. Razdražena sluznica se tako hitreje pomiri. Pastile so namenjene uporabi pri stanjih, kot so:
• draženje h kašlju in hripavost,
preobremenitev glasilk (pri govornikih in pevcih),
• dihanje suhega zraka (kadar je prostor ogrevan ali klimatiziran),
suhost ust,
• omejeno dihanje skozi nos (pri športnih dejavnostih ali zamašenem nosu).

Islandski lišaj je v ljudski medicini znan že od 17. stoletja, in sicer kot plučni mah. Najdemo ga tako na ravninskih območjih kot tudi v sredogorju in visokogorju severne, srednje in vzhodne Evrope ter Severne Amerike. Raste
na mestih z ravnimi tlemi in malo hranljivimi snovmi. Včasih so vse rastline, ki so bile na zunaj podobne mahu, poimenovali mah. Tako so nastala tudi ljudska imena islandskega lišaja, ki pa niso povsem primerna, saj rastlina v resnici ni mah. Islandski lišaj spada v družino parmelijevk (Parmeliaceae). Lišaji so sestavljeni iz dveh organizmov – gliv in alg, ki so v sožitju (simbiozi). Islandski lišaj je visok približno 10 centimetrov, grmičast in razvejan podobno kot mah – s kodrastimi, vedno tanjšimi »listi«. Zgornja stran je rjave do olivno zelene barve, spodnja pa belo siva in lisasta.

Sluzi islandskega lišaja, ki jih vsebujejo pastile isla® cassis, kot balzam prekrijejo sluznico grla in žrela. S tem jo zaščitijo pred suhim in onesnaženim zrakom. Če je sluznica že poškodovana, se na ta način hitreje pomiri in vzpostavi svojo obrambo.
Odrasli in otroci, starejši od 4 let: po potrebi večkrat dnevno počasi raztopite v ustih po 1 do 2 pastili. Pri otrocih je treba zagotoviti, da pastilo znajo raztapljati v ustih.

Nasvet za sladkorne bolnike: ena pastila vsebuje 397 mg sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,033 BU (krušnim enotam)


 
Ena pastila vsebuje 80 mg vodnega ekstrakta islandskega lišaja (0,4–0,8 : 1). Askorbinska kislina (vitamin C), sorbitol, arabski gumi, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, ekstrakt črnega ribeza, aroma črnega ribeza, redko tekoči parafin, prečiščena voda.

Pastile vsebujejo sladkorne nadomestke. V eni pastili je 112 mg sorbitola in 285 mg maltitola, kar ustreza 0,033 BU (krušnim enotam).
Kdaj jemanje pastil isla®cassis ni priporočljivo
Pastil isla®cassis ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah.

Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil isla®  cassis
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo pastil isla®  cassis posvetujte s svojim zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil isla®  cassis v času nosečnosti in dojenja. 
 
Možni neželeni učinki
Zelo redko se lahko pojavi odvajalni učinek zaradi sladkornih nadomestkov sorbitola in maltitola, ki ju vsebujejo pastile isla®  cassis. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje