Trgovina
Vaša košarica

Isla Mint, 30 pastil

Isla Mint, 30 pastil Prehrana in dopolnila
Isla Mint, 30 pastil
Isla Mint, 30 pastil z izvlečkom islandskega lišaja. Pastile imajo osvežilen okus po mentolu.  Islandski lišaj je v ljudski medicini znan že od 17. st..
Izbrano pakiranje:
30 pastil
Proizvajalec: Engelhard
5.48€
Brez DDV: 5.01€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe usta, grlo, žrelo, sluznica
Simptom/Problem vnetje, bolečina, kašelj, prehlad, draženje
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, nosečnice, diabetiki
Ključne beside zelišča, vitamini, diabetes, prehlad, kašelj, boležina, neguje, vlaži, sluznica, brez sladkorja
Isla Mint, 30 pastil z izvlečkom islandskega lišaja. Pastile imajo osvežilen okus po mentolu.  Islandski lišaj je v ljudski medicini znan že od 17. stoletja, in sicer kot plučni mah. Najdemo ga tako na ravninskih območjih kot tudi v sredogorju in visokogorju severne, srednje in vzhodne Evrope ter Severne Amerike. Raste na mestih z ravnimi tlemi in malo hranljivimi snovmi. Včasih so vse rastline, ki so bile na zunaj podobne mahu, poimenovali mah. Tako so nastala tudi ljudska imena islandskega lišaja, ki pa niso povsem primerna, saj rastlina v resnici ni mah. Islandski lišaj spada v družino parmelijevk (Parmeliaceae). Lišaji so sestavljeni iz dveh organizmov – gliv in alg, ki so v sožitju (simbiozi). Islandski lišaj je visok približno 10 centimetrov, grmičast in razvejan podobno kot mah – s kodrastimi, vedno tanjšimi »listi«. Zgornja stran je rjave do olivno zelene barve, spodnja pa belo siva in lisasta.

Sluzi islandskega lišaja, ki jih vsebujejo pastile isla® mint, kot balzam prekrijejo sluznico grla in žrela. S tem jo zaščitijo pred suhim in onesnaženim zrakom. Če je sluznica že poškodovana, se na ta način hitreje pomiri in vzpostavi svojo obrambo

Sestavine pastil kot balzam prekrijejo razdraženo sluznico grla in žrela ter jo s tem zavarujejo pred nadaljnjim draženjem. Razdražena sluznica se tako hitreje pomiri. Pastile so namenjene uporabi pri stanjih, kot so:
• draženje h kašlju in hripavost,
• preobremenitev glasilk (pri govornikih in pevcih),
• dihanje suhega zraka (kadar je prostor ogrevan ali klimatiziran),
suhost ust,
• omejeno dihanje skozi nos (pri športnih dejavnostih ali zamašenem nosu).
Odrasli in otroci, starejši od 4 let: po potrebi večkrat dnevno počasi raztopite v ustih po 1  do 2 pastili. Pri otrocih je treba zagotoviti, da pastilo znajo raztapljati v ustih.

Nasvet za sladkorne bolnike: ena pastila vsebuje 392 mg sorbitola (sladkornega nadomestka), kar ustreza 0,031 BU (krušnim enotam).
Ena pastila vsebuje 80 mg vodnega ekstrakta islandskega lišaja (0,4-0,8:1).

Druge sestavine pastil isla® mint:  Arabski gumi, sorbitol, redko tekoči parafin, aspartam, bakrov kompleks s klorofilom (barvilo E141), eterično olje poprove mete, prečiščena voda. V eni pastili je 392 mg sorbitola (sladkornega nadomestka), kar ustreza 0,031 BU (krušnim enotam).
Kdaj jemanje pastil isla® mint ni priporočljivo
Pastil isla mint® ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah.

Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil isla®  mint
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo pastil isla mint® posvetujte s svojim zdravnikom. Če imate fenilketonurijo (dedno presnovno bolezen), upoštevajte, da pastile vsebujejo sladilo aspartam.

Nosečnost in dojenje
Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil isla mint®  v času nosečnosti in dojenja. 

Kako dolgo uporabljajte pastile isla® mint
Pastile lahko brez nevarnosti uporabljate dalj časa. Če se simptomi ne izboljšajo v 10 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki
Zelo redko se lahko pojavi odvajalni učinek zaradi sorbitola, ki ga vsebujejo pastile isla mint®. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje