Trgovina
Vaša košarica

Zaščita pred soncem

Koža poleti zahteva več zaščite in nege, kot ji jo nudimo, ker je naša pozornost usmerjena drugam. Nega kože po namernem ali nenamernem izpostavljanju sončnim žarkom je pomembna, saj se tako prepreči njena izsušenost in pospeši obnavljanje. Zagotovite ji prepotrebno vlago s primerno kremo, ki ustreza tipu vaše kože, in pitjem dovolj tekočin. Olja rastlin, natančneje njihovih plodov, so nepogrešljive sestavine vsake dobre kreme, ker kožo izdatno hranijo in obnavljajo, predvsem zaradi vitamina E. Koži vračajo mehkobo, prožnost in lep sijaj.

Če vas pestijo alergične in preobčutljivostne reakcije, koži namenite še posebno skrb in pozornost z izbiro negovalnih pripravkov, ki vsebujejo čim bolj naravne sestavine in bodo trpeči koži zagotovile izboljšanje ter ji nudile dodatno ugodje. Prvenstveno taka koža potrebuje dovolj vlažnosti.

Da bi naš dober videz čim dlje ohranili ali ga pridobili, mogoče ne bo odveč vitaminsko-mineralna kura, ki bo zapolnila vrzeli v naši vsakodnevni prehrani, ko nam bo zmanjkovalo časa in energije za pripravo polnovrednega obroka.

 

ALERGIJA NA SONCE

Alergija na sonce je stanje, pri katerem sončna svetloba povzroči kožno reakcijo. Pri večini ljudi se kot znak alergije pojavita srbečica in izpuščaji na predelu kože, ki je bil izpostavljen sončnim žarkom. Pri resnejših oblikah lahko pride tudi do koprivnice, hujših izpuščajev in drugih težav, odvisno tudi od vrste alergije.

Do alergijske reakcije pride, ko ultravijolično sevanje povzroči spremembe kožnih celic. Te spremembe nato povzročijo, da imunski sistem napačno identificira beljakovine v kožnih celicah kot vsiljivce, imunski sistem pa nato sprosti protitelesa, ki napadejo celice in povzročijo nastanek simptomov.

Določena zdravila, kemikalije in zdravstvena stanja lahko naredijo kožo bolj občutljivo na svetlobo. Tako lahko na primer utrpite reakcijo, če se sončite in pred tem uporabite določen šampon za lase ali pa imate lupus. V takem primeru ne gre za pravo alergijsko reakcijo, lahko pa so simptomi izjemno podobni tistim, ki nastanejo zaradi sonca.

Prikazujem 1 do 30 od 75 (3 strani)