Trgovina
Vaša košarica

Krauterhof - polžja krema

Krauterhof - polžja krema Kozmetika
Krauterhof - polžja krema
Krauterhof - polžja krema oziroma gel iz polžje sluzi vsebuje naravni ekstrakt sluzi vrtnega polža. Polžja krema daje vaši koži mladosten in nov vi..
Izbrano pakiranje:
100 ml
Proizvajalec: Madal Bal d.o.o
14.52€
Brez DDV: 11.90€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem akne, brazgotine, suha koža
Ciljna skupina starejši, ženske, moški, otroci, nosečnice
Ključne beside polžja, krema, staranje, regeneracija kože, brazgotine, elastičnost, vlažnost

Krauterhof - polžja krema oziroma gel iz polžje sluzi vsebuje naravni ekstrakt sluzi vrtnega polža. Polžja krema daje vaši koži mladosten in nov videz, ter upočasnjuje proces staranja. Gel z nežnim vonjem zaradi vsebnosti polžje sluzi intenzivno spodbuja regeneracijo kože. Polžja krema povzroči povečanje elastičnosti kože, izboljšanje vlažnosti kože in vodi k vizualnem izboljšanju brazgotin.

O ekstraktu polžje sluzi:
Nov trend v kozmetiki prinaša v Evropo ekstrakt polžje sluzi za katerega so odkrili, da blagodejno vpliva na kožo. Delavci na farmi polžev so opazili pri ravnanju s polži, kako so njihove roke postale mehke in gladke. Že prej pa so ekstrakt polžje sluzi uporabljali pri lajšanju bolečin zaradi opeklin.  Pri procesu nabiranja ekstrakta polžje sluzi, polžem ne škodujejo na kakršenkoli način. Pri plazenju polži puščajo za seboj sluz, ki jo znanstveniki poberejo in spremenijo v prah, ki gre potem v nadaljnjo obdelavo. Ko pomislimo na polže, se nam sprožajo neprijetni občutki gnusa, a če povohate izdelek iz ekstrakta ste prijetno presenečeni, saj ne diši prav nič neprijetno. Edinstvena sestava polžjega ekstrakta vključuje 7 osnovnih sestavin, ki pomagajo koži, da ostane lepa in zdrava: alantoin, kolagen, elastin, glikolinska kislina, hialuronska kislina, vitamin E ter različni proteini. Polžjemu ekstraktu pripisujejo, da lahko pomaga pri težavah z aknami, nečisto kožo, pri izsuševanju kože ter preveliki pigmentaciji. Vsakodnevna raba izdelkov, ki vsebujejo polžji ekstrakt pomaga tudi pri zmanjšanju obsega gub in črt na koži, o čemer je poročala tudi revija Journal of Drugs and Dermatology. V članku lahko zvemo, kako so znanstveniki zbrali 25 oseb, ki so trpele za poškodbami kože zaradi sonca. Ena polovica oseb je uporabljala izdelek s polžjim ekstraktom, druga polovica pa je bila podvržena tako imenovani placeba terapiji. Opazili so precejšnje zmanjšanje števila gub in povečanje elastičnosti kože. Veliko oseb je opazilo precejšnje izboljšanje stanja kože pri težavah z aknami po uporabi kreme s polžjim ekstraktom, kar pripisujejo posebnim encimom, ki spremenijo aknasto tkivo ter pomagajo pri vizuelnem izbolšanju posledic, ki jih puščajo akne. Kar pa ločuje običajno terapijo pri aknah z uporabo kislin od terapije s polžjim ekstraktom je to, da ekstrakt polžev vlaži kožo in je ne pušča izsušene kljub učinkovitosti običajne terapije s kislinami.
 
Edinstvena formula polžje kreme Krauterhof: Edinstvena sestava kreme iz polžje sluzi vključuje 7 osnovnih sestavin, ki pomagajo koži, da ostane lepa in zdrava. 
1.) alantoin ima vlažilni učinek ter pomaga pri luščenju vrhnje plasti odmrlih celic kože. Na ta način mehča kožo, pospešuje delitev celic in spodbuja obnavljanje kože. Poleg tega tvori kompleksne spojine, ki zmanjšujejo draženje in ščitijo kožo.
2.) kolagen  je ena od dolgih vlaknatih sestavin beljakovin imenovana tudi kolagenska vlakna. Ta vlakna so najpomembnejša za zgradbo medceličnine. Značilno za kolagen je izjemna natezna trdnost, skupaj z keratinom vpliva na čvrstost in elastičnost kože. Uporablja se tudi v estetski kirurgiji in v izdelkih po prekomerni izpostavljenosti soncu.
3.) elastin je izjemno elastičen protein, ki omogoča številnim tkivom v telesu, da zavzamejo prvotno obliko po raztezanju ali krčenju.
4.) glikolna kislina lušči površino kože z odmrlimi kožnimi celicami in tako pomaga pri obnavljanju kože prizadete z aknami. Preprečuje tudi mašenje por in nastanek novih aken.
5.) hialuronska kislina je polimer glukorenske kisline, ki se že naravno nahaja v koži, kot tudi v sklepih stenah žil in nekaterih drugih delih telesa. Uporablja se v števlnih pripravkih za lajšanje in preprečevanje problemov s kožo, kot tudi za regeneracijo. 
6.) vitamin E je antioksidant, katerega glavna naloga je, da "lovi" proste radikale in tako ščiti nenasičene maščobne kisline pred uničenjem
7.) različni proteini in posebni encimi, ki spreminjajo aknasto tkivo ter pomagajo pri izboljšanju videza posledic, ki jih puščajo akne

 

Gel nanesite zjutraj in zvečer na kožo in ga z masiranjem vtrite. 

Voda, ekstrat polžje sluzi, denaturirani alkohol, propilen glikol, metilpropandiol, alantoin, etilheksil glicerin, dišava, dinatrijev-a EDTA, akrilati/C10-30, aklil akrilat, silikonski polimer, natrijev hidroksid, fenoksi etanol.Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje