Trgovina
Vaša košarica

Lamisil, DermGel

Lamisil, DermGel Zdravila brez recepta
Lamisil, DermGel
Lamisil, DermGel je zdravilo ki je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.Zdravilo Lamisil DermGel s..
Izbrano pakiranje:
15 g
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.99€
Brez DDV: 5.47€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikagel, nohti
Mesto uporaberoke, koža, noge, stopala
Simptom/Problemglivice

Lamisil, DermGel je zdravilo ki je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.

Zdravilo Lamisil DermGel se uporablja za zdravljenje:
- atletskega stopala (Tinea pedis)
- glivične okužbe kože v predelu dimelj (Tinea cruris)
- glivične okužbe kože po telesu (Tinea corporis)
- kožne bolezni z drobnimi svetlo rumeno rjavimi lisami, ki se luščijo (Pytiriasis versicolor)
Ne uporabljajte zdravila Lamisil DermGel: če ste alergični (preobčutljivi) na terbinafin ali katerokoli sestavino zdravila. Povejte svojemu zdravniku ali farmacevtu, če to velja za vas in ne uporabite zdravila Lamisil DermGel.
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Lamisil DermGel: Otroci, mlajši od 18 let ne smejo uporabljati zdravila Lamisil DermGel. Ne uporabljajte gela na obrazu ali na poškodovani ali otekli koži, saj lahko alkohol deluje
dražeče. Samo za zunanjo uporabo.
 
Uporaba drugih zdravil: Na zdravljeno kožo ne nanašajte drugih zdravil (vključno s tistimi, ki ste jih dobili brez recepta) istočasno kot zdravila Lamisil DermGel. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli
drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
 
Nosečnost in dojenje:  Če ste noseči ali mislite, da ste noseči, o tem obvestite zdravnika ali farmacevta. Zdravila Lamisil DermGel med nosečnostjo ne smete uporabljati, razen če je to nujno potrebno. Zdravila Lamisil DermGel med dojenjem ne smete uporabljati. Dojenčki ne smejo priti v stik z zdravljeno kožo, vključno s prsmi pri dojenju.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Uporaba zdravila Lamisil DermGel ne vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
 
Zdravilo vsebuje tudi butilhidroksitoluen (E321), ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr.kontaktni dermatitis) ali draženje oči in mukoznih membran.
 
- Zdravilna učinkovina je terbinafin. En gram zdravila Lamisil DermGel vsebuje 10 mg terbinafina.
- Pomožne snovi so prečiščena voda, 96 odstotni etanol, izopropilmiristat, polisorbat 20 (E432), karbomer, sorbitan lavrat, benzilalkohol (E1519), natrijev hidroksid (E524), butilhidroksitoluen (E321).
Zdravilo Lamisil DermGel nanašajte na prizadeto mesto en teden enkrat na dan, razen če vam zdravnik ne svetuje drugače.
 
Kako uporabljati zdravilo Lamisil DermGel
- Temeljito očistite in osušite prizadeto mesto in okolico na koži ter si operite roke. Odvijte zaporko in v primeru prve uporabe prebodite membrano tube z ostro konico zaporke, rahlo stisnite tubo in nanesite tanko plast na obolelo mesto in okolico. Nežno ga vtrite v kožo. Zaporko namestite nazaj na tubo. Po nanosu gela na prizadeto mesto si umijte roke, da ne prenesete okužbe na druge dele telesa ali na ostale ljudi. Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa (pod dojko, med prsti, v dimljah in med ritnicama) lahko namazano mesto, posebej ponoči, prekrijete z gazo. V takšnem primeru uporabite čisto gazo, vsakič ko nanesete gel. Z uporabo gela se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh, vendar pa lahko popolna obnova kože traja tudi do 4 tedne.
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje