Trgovina
Vaša košarica

Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk

Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk
Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk
Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk vsebuje paracetamol, analgetik, ki lajša bolečine in znižuje povišano telesno te..
Izbrano pakiranje:
20 vrečk
Proizvajalec: Lek
Naročite lahko le 3 izdelke.
15.89€
Brez DDV: 14.51€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika vrečke/zrnca
Mesto uporabe glava, nos, telo
Simptom/Problem zobobol, artritis, gripa, vročina, revma, glavobol, vnetje, prehlad, bolečina
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženske, otroci
Ključne beside gripa, prehlad, bolečina, glavobol, vročina, analgetik, zdravilo

Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk vsebuje paracetamol, analgetik, ki lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo, ter fenilefrin, dekongestiv, ki lajša zamašenost nosu.

Zdravilo Lekadol Combo se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let.

Zdravilo Lekadol Combo uporabljajte samo, če imate prehlad ali gripo, ki ju spremlja zamašen nos. Če nimate zamašenega nosu, je bolj priporočljivo uporabiti enokomponentna zdravila, ki vsebujejo samo paracetamol.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom.

Priporočeni odmerek je:

Starost

Koliko

Kako pogosto

Odrasli in otroci, starejši od 16 let

ena vrečka

Odmerek lahko ponovite na vsakih 4 do 6 ur. V 24 urah ne smete vzeti več kot 4 vrečke.

Upoštevajte, da večji odmerki od priporočenih lahko povečajo nevarnost za zelo hudo jetrno okvaro.

Način uporabe: Peroralno dajanje po raztapljanju v vodi. Vsebino vrečke raztopite v majhni skodelici (125 ml) tople, a ne vrele vode. Na kratko pomešajte, da se raztopi, in brezbarvno raztopino z okusom limone popijte.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Zdravilo LEKADOL COMBO ni priporočeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 16 let.

Starejši:Ne kaže, da bi bilo treba starejšim odmerek spremeniti. Če se simptomi v 3 dneh ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.
Kaj vsebuje zdravilo Lekadol Combo
 • Učinkovini sta paracetamol in fenilefrinijev klorid.
 • Ena vrečka vsebuje 500 mg paracetamola in 12,2 mg fenilefrinijevega klorida (kar ustreza 10,0 mg fenilefrina).
 • Druge sestavine zdravila so: askorbinska kislina, saharoza, aspartam (E951), aroma limone (ki vsebuje: naravna olja limone in naravnim enake aromatične snovi, maltodekstrin, manitol (E 421), glukonolakton, arabski gumi, sorbitol (E420), brezvodni koloidni silicijev dioksid, α-tokoferol (E 307)), natrijev saharinat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, citronska kislina in natrijev citrat.
Ne jemljite zdravila Lekadol Combo:
 • če ste alergični na paracetamol ali fenilefrinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če imate hudo koronarno srčno bolezen (stanje, povezano z oslabljenim delovanjem srca);
 • če imate visok krvni tlak;
 • če imate glavkom (očesno bolezen, ki je pogosto povezana s povišanim tlakom tekočine  v očesu);
 • če imate prekomerno aktivno žlezo ščitnico (hipertiroidizem);
 • če jemljete zaviralce monoaminooksidaze ali če jemljete triciklične antidepresive (za zdravljenje depresije) ali ste jih jemali v zadnjih 14 dneh;
 • če imate hudo jetrno bolezen (hudo jetrno insuficienco);
 • če imate akutno vnetje jeter (akutni hepatitis);
 • če uživate čezmerne količine alkohola.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila LEKADOL COMBO se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom

 •  če imate Raynaudov fenomen, stanje, ki ga povzroča slab krvni obtok v prstih na rokah in nogah.
 • če imate sladkorno bolezen, stanje, povezano z visokimi koncentracijami sladkorja v krvi.
 • če imate zmerno ali hudo ledvično insuficienco.
 • če imate motnje v delovanju jeter: blago do zmerno hepatocelularno insuficienco (vključno z Gilbertovim sindromom), hudo jetrno insuficienco (Child-Pugh > 9), akutni hepatitis ali se sočasno zdravite z zdravili, ki vplivajo na delovanje jeter.
 • če imate hemolitično anemijo (zmanjšanje števila rdečih krvničk, kar povzroča bledo rumeno barvo kože in šibkost ali zasoplost).
 • če ste dehidrirani.
 • če čezmerno uživate alkohol.
 • če ste kronično podhranjeni.
 • če imate pomanjkanje glutationa zaradi presnovnih pomanjkljivosti.
 • če imate astmo in ste preobčutljivi na acetilsalicilno kislino (za lajšanje bolečin ali redčenje krvi). Lahko ste preobčutljivi tudi na zdravilo Lekadol Combo.
 • če imate povečano prostato.
 • če imate tumor na nadledvični žlezi (imenovan feokromocitom).

Pomembno:

To zdravilo vsebuje paracetamol. Ne jemljite ga sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Nikoli ne vzemite več zdravila Lekadol Combo, kot je priporočeno. Odmerki, večji od priporočenih, ne povečajo protibolečinskega učinka, lahko pa povzročijo zelo hudo jetrno okvaro. Simptomi poškodbe jeter se običajno pojavijo šele po nekaj dneh. Zelo pomembno je, da po prevelikem odmerku čim prej poiščete zdravniško pomoč, tudi če se počutite dobro. Ne jemljite sočasno z drugimi zdravili proti gripi, prehladu ali drugimi dekongestivi.

Otroci in mladostniki

Zdravilo Lekadol Combo je namenjeno za uporabo pri odraslih in otrocih, starejših od 16 let.

Druga zdravila in zdravilo Lekadol Combo

Zdravila Lekadol Combo ne uporabljajte, če jemljete zaviralce monoaminooksidaze (zaviralce MAO, kot sta moklobemid ali tranilcipromin) ali triciklične antidepresive (kot so amitriptilin, amoksapin, klomipramin, dezipramin in doksepin), ki se uporabljajo za zdravljenje depresije, ali ste jih jemali v zadnjih 14 dneh. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Lekadol Combo skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

Med jemanjem zdravila Lekadol Combo ne pijte alkohola (npr. vina, piva, žganih pijač). Paracetamol ne povečuje učinka alkohola, vendar pa alkohol povečuje toksične učinke paracetamola na jetra.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporaba zdravila Lekadol Combo med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Do sedaj ni bilo poročil o negativnem vplivu zdravila Lekadol Combo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Lekadol Combo vsebuje saharozo, sorbitol, aspartam in natrij.

To zdravilo vsebuje 17,5 mg aspartama (E951) v vsaki vrečki. Aspartam je vir fenilalanina. Lahko vam škoduje, če imate fenilketonurijo, redko genetsko bolezen, pri kateri pride do kopičenja fenilalanina, ker se ne more ustrezno odstranjevati iz telesa. To zdravilo vsebuje 1 mg sorbitola (E420) v vsaki vrečki. To zdravilo vsebuje saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. Ena vrečka vsebuje 1,8 g saharoze na odmerek. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni »brez natrija«

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje