Trgovina
Vaša košarica

Letizen S, filmsko obložene tablete

Letizen S, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Letizen S, filmsko obložene tablete
Letizen S, filmsko obložene tablete je zdravilo proti alergiji. Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, se zdravilo Letizen S uporablja za:..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.81€
Brez DDV: 6.22€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabekoža, nos, oči, telo, obraz
Simptom/Problemvnetje, alergija, nahod, draženje, kihanje
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidepotovanje, preventiva, antihistaminik, alergija, kihanje, vnetje
Letizen S, filmsko obložene tablete je zdravilo proti alergiji. Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, se zdravilo Letizen S uporablja za:
- lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa
- lajšanje kronične koprivnice (kronična idiopatska urtikarija)

Zdravilna učinkovina zdravila Letizen S je cetirizinijev diklorid.
Kako in kdaj jemati zdravilo Letizen S?
Upoštevajte ta navodila, razen, če vam je zdravnik dal drugačna navodila, kako jemati zdravilo Letizen S. Prosimo, upoštevajte navodila, drugače zdravilo Letizen S ne bo popolnoma učinkovito. Tablete pogoltnite s kozarcem tekočine. Samozdravljenje z zdravilom Letizen S je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Pri samozdravljenju z zdravilom Letizen S ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1 tableta (10 mg) enkrat na dan. Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri otrocih, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Bolniki z zmerno do hudo ledvično okvaro
Uporabe zdravila Letizen S ne priporočamo pri odraslih bolnikih z zmernim ali hudo okvarjenim ledvičnim delovanjem, ker filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne  prilagoditve odmerka.

Bolniki z jetrno okvaro
Pri bolnikih, ki imajo samo jetrno okvaro, odmerka ni treba prilagajati.

Bolniki z jetrno in ledvično okvaro:
Odmerek je priporočljivo prilagoditi. Posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.

Trajanje zdravljenja
Samozdravljenje lahko traja do 10 dni. Če želite zdravilo jemati dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravilna učinkovina je cetirizinijev diklorid. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 10 mg cetirizinijevega diklorida, kar ustreza 8,42 mg cetirizina.

Pomožne snovi so laktoza monohidrat, koruzni škrob, povidon (E1201) in magnezijev stearat (E572) v jedru tablete ter laktoza monohidrat, hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 3000 in triacetin (E1518) v filmski oblogi.
Ne jemljite zdravila Letizen S
- Če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino zdravila Letizen S, katerokoli pomožno snov (druge sestavine zdravila), hidroksizin ali derivate piperazina (blizu sorodne zdravilne učinkovine drugih zdravil).
- Če imate hudo ledvično okvaro z očistkom kreatinina manj kot 10 ml/min.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Letizen S
Če imate oslabljeno delovanje ledvic, se posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Filmsko obložene tablete, ki so trenutno na voljo, še ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka. Če imate epilepsijo ali če pri vas obstaja povečano tveganje za nastanek krčev, se posvetujte s svojim zdravnikom. Med cetirizinom v običajnih odmerkih in alkoholom (pri koncentraciji alkohola v krvi 0,5 promila, kar ustreza 1 kozarcu vina) niso opazili nobenega vidnejšega medsebojnega delovanja. Vendar pa se, kot pri vseh antihistaminikih, odsvetuje sočasno uživanje alkohola. Zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje alergij, vplivajo na rezultate kožnih alergijskih testov, zato morate tri dni pred testiranjem prenehati jemati zdravilo Letizen S.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Glede na lastnosti cetirizina ni pričakovati medsebojnega delovanja z drugimi zdravili. Jemanje zdravila Letizen S skupaj s hrano in pijačo Hrana ne vpliva opazno na absorpcijo cetirizina.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Uporabi zdravila Letizen S pri nosečnicah se je treba izogibati. Če po pomoti vzamete zdravilo, naj to ne bi imelo škodljivega vpliva na plod, vendar pa morate jemanje zdravila nemudoma prekiniti. Med dojenjem zdravila Letizen S ne smete jemati, ker cetirizin prehaja v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Objektivna merjenja sposobnosti za vožnjo, nagnjenosti k zaspanosti in storilnosti za tekočim trakom pri jemanju priporočenega 10-mg odmerka niso pokazala klinično pomembnih učinkov. Če nameravate voziti, se ukvarjati s potencialno nevarnimi aktivnostmi ali upravljati stroje, ne smete preseči priporočenega odmerka in morate upoštevati svoj odziv na zdravilo. Če ste občutljivi, lahko pri vas sočasno pitje alkohola ali jemanje drugih zaviralcev osrednjega
živčnega sistema dodatno zmanjša zbranost in poslabša delovno storilnost.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Letizen S
Zdravilo Letizen S vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje