Trgovina
Vaša košarica

Lincomplex, trde kapsule

Lincomplex, trde kapsule Prehrana in dopolnila
Lincomplex, trde kapsule
Lincomplex, trde kapsule je prehransko dopolnilo z inovativno sestavo, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG (LR GG) ter skr..
Izbrano pakiranje:
14 trdih kapsul
Proizvajalec: Lek
15.99€
Brez DDV: 14.60€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatrde kapsule
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemutrujenost, izčrpanost, oslabljen imunski sistem
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideutrujenost, izčrpanost,imunski sistem, probiotik, cink, vitamini B

Lincomplex, trde kapsule je prehransko dopolnilo z inovativno sestavo, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG (LR GG) ter skrbno izbrane vitamine B in mineral cink. Prehransko dopolnilo LinComplex je plod slovenskega znanja in izkušenj Lekovih strokovnjakov. 

  • Vsebuje mineral cink in vitamine B1 (tiamin), B2 (riboflavin) in B6, ki so pomembni za dobro počutje in delovanje našega telesa. Njihova količina se v našem telesu lahko zmanjša, če imamo pomanjkljivo prehrano, smo preobremenjeni ali če pride do velikih izgub teh mikrohranil zaradi drugih vzrokov, kot je v primeru driske.
  • Lactobacillus rhamnosus GG se v prehrani in prehranskih dopolnilih široko uporablja v svetu od leta 1990 in ima status GRAS (angl. generally- recognised-as-safe, splošno priznano kot varno). Ta sev je najbolje raziskan na svetu, njegova uporaba je podprta s  študijami, v katerih so dokazali varnost uporabe.
  • V rod Lactobacillus spadajo bakterije, ki so poleg drugih bakterij naravno prisotne v človeški črevesni mikrobioti (starejši izraz je črevesna mikroflora).
  • Vitamin B2 (riboflavin) ima vlogo pri ohranjanju zdravih sluznic. Največja sluznica v telesu je črevesna sluznica.
  • Vitamina B2 (riboflavin) in B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zato lahko njegovo pomanjkanje v telesu vpliva na imunsko odpornost. Znan je tudi kot učinkovit antioksidant, kar pomeni, da je vključen v proces zaščite celic pred oksidativnim stresom.

Ob vsakem antibiotiku je potrebno jemati tudi probiotik. Sodobnega zdravljenja bakterijskih okužb si ne znamo več predstavljati brez uporabe antibiotikov, ki velikokrat tudi rešujejo naša življenja.  Antibiotiki po zaužitju potujejo v črevesje in se od tam absorbirajo v kri. Po krvi potujejo na mesto delovanja, kjer uničijo bakterije, ki so povzročitelji bolezni. Na svoji poti do mesta delovanja pa antibiotiki v črevesju vplivajo tudi na koristne bakterije, ki so normalno prisotne v našem črevesju. Poruši se ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami v črevesju in omogoči razrast posameznih mikroorganizmov v črevesni mikrobioti. Strokovni izraz za porušenje zdrave črevesne mikrobiote je disbioza. Posledice se lahko kažejo predvsem kot driska, napenjanje, kandidoza, oslabljen imunski sistem, lahko pa tudi kot debelost, kot posledica motenj v presnavljanju. Da bi preprečili te težave in za vzpostavitev ravnovesja v črevesju je pomembno, da že prvi dan ob jemanju antibiotika pričnemo tudi z jemanjem probiotika. V Sloveniji so edini probiotiki, ki so registrirani kot zdravilo Linex, Linex Forte in Linex Linbi.  Probiotik je potrebno jemati ves čas zdravljenja z antibiotikom. Tako poskrbimo za uravnoteženost črevesne mikrobiote, ki je pomembna tudi za pravilno delovanje imunskega sistema.  Med jemanjem probiotika in antibiotika mora miniti vsaj 3 ure, saj antibiotiki, dokler so še v črevesju, lahko delujejo tudi na probiotik.

http://www.si.linex-probio.com/izdelki/lincomplex/


Otroci in odrasli, starejši od 6 let: 1 - 2 kapsuli na dan. Začnite z 1 kapsulo. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Lincomplex vsebuje: 

  • najbolj preučevan sev na svetu: Lactobacillus rhamnosus GG v kombinaciji s
  • skrbno izbrano kombinacijo cinka in vitaminov B1, B2 in B6. Količina seva Lactobacillus rhamnosus GG v eni kapsuli Lincomplexa je 10 CFU.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo. Izdelek shranjujte v originalni embalaži. Ni potrebno shranjevanje v hladilniku.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje