Trgovina
Vaša košarica

Magnesol, šumeče tablete

Magnesol, šumeče tablete Zdravila brez recepta
Magnesol, šumeče tablete
Magnesol, šumeče tablete  vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivi..
Izbrano pakiranje:
20 šumečih tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.92€
Brez DDV: 6.32€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika šumeče tablete
Mesto uporabe ožilje, srce, mišice, kosti
Simptom/Problem krči, menstruacija, nosečnost, stres
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci, nosečnice
Ključne beside dopolnilo, šport, minerali, mišice, nosečnice, bolečina, stres, krči
Magnesol, šumeče tablete  vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov. Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in
brezvoljnost.

Zdravilo Magnesol priporočamo:
- pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);
- pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane);
- pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);
- za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom);
- kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;
- pri menstrualnih krčih;
- kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).

Zdravilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Pri jemanju uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Običajni odmerek za odrasle in mladostnike od 14. leta starosti je 2 do 3 šumeče tablete na dan, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 1 šumeča tableta na dan. 1 šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode. Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila Magnesol najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je magnezijev citrat. Ena šumeča tableta vsebuje 1 g magnezijevega  citrata, kar ustreza 150 mg magnezijevih ionov.

Druge sestavine zdravila so brezvodna citronska kislina, saharoza, natrijev hidrogenkarbonat, koruzni škrob, aroma pomaranče, aroma citrone, aroma grenivke, makrogol 6000, natrijev ciklamat, sončno rumeno FCF (E110).

Ne jemljite zdravila Magnesol:
- če ste alergični (preobčutljivi) na magnezijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila
- če vam je zdravnik povedal, da imate okvarjeno delovanje ledvic, motnje srčnega ritma, mišično slabost (miastenija gravis), hudo hipotenzijo (zelo nizek krvni pritisk) ali hipermagneziemijo;
- če imate drisko.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Magnesol se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Če imate bolezen srca, ožilja in ledvic, se morate, preden pričnete jemati zdravilo, posvetovati z zdravnikom. Če ste starejši od 65 let, se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni po 30 dneh ne izboljšajo, morate obiskati zdravnika. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminsko-mineralnih in mineralnih izdelkov, ki vsebujejo magnezij, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci in mladostniki
Ker odmerek magnezija v eni šumeči tableti presega dnevne potrebe otrok do 6 let, otrokom do 6. leta starosti zdravila Magnesol ne priporočamo. Otroci in mladostniki do 14. leta starosti naj zdravilo Magnesol jemljejo le po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

Druga zdravila in zdravilo Magnesol
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Magnezij upočasni absorpcijo železa, tetraciklinov in natrijevega fluorida, zato je med sočasnim jemanjem teh zdravil in zdravila Magnesol potreben triurni presledek.

Zdravilo Magnesol skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Magnesol lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, uporabe zdravila Magnesol v teh obdobjih ne priporočamo. Nosečnice in doječe matere naj zdravilo Magnesol jemljejo le po zdravnikovem nasvetu.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi zdravilo Magnesol vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Magnesol vsebuje saharozo, sončno rumeno FCF (E110) in natrij. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Saharoza lahko škoduje zobem. Ena tableta zdravila Magnesol vsebuje 1,9 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Sončno rumeno FCF (E110) lahko povzroči alergijske reakcije. To zdravilo vsebuje 238 mg natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje