Trgovina
Vaša košarica

Masmi, menstrualna skodelica - velikost M

Masmi, menstrualna skodelica - velikost M Pripomočki in zaščita
Masmi, menstrualna skodelica - velikost M
Masmi, menstrualna skodelica - velikost M  je primerna za ženske mlajše od 25 let in ženske, ki še niso rodile. Namenjena je zbiranju menstrualnega to..
Izbrano pakiranje:
1 skodelica
Proizvajalec: EKOLIFE NATURA D.O.O.
23.20€
Brez DDV: 19.02€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikamenstrualna skodelica
Mesto uporabenožnica
Simptom/Problemmenstruacija
Ciljna skupinaženske, otroci
Ključne besidemenstrualna skodelica, menstruacija, intimna nega

Masmi, menstrualna skodelica - velikost M  je primerna za ženske mlajše od 25 let in ženske, ki še niso rodile. Namenjena je zbiranju menstrualnega toka, namesti pa se podobno kot tampon.

Velikosti

Naša menstrualna skodelica je na voljo v velikostih, ki ustrezajo ženskam v različnih življenjskih obdobjih:

 • velikost M: namenjena je ženskam pred 25. letom, ki še niso rodile po naravni poti;
 • velikost L: nemenjena je ženskam po 25. letu ali tistim, ki so že rodile po naravni poti.

Kako vstaviti skodelico: Uporaba menstrualne skodelice lahko sprva predstavlja izziv, zato je pomembna potrpežljivost. Priporočjivo je najprej vaditi vstavljanje in odstranjevanje skodelice, saj boste s tem izboljšali svojo tehniko in proces bo postal hiter in udoben.

 • Pred prvo uporabo morate skodelico sterilizirati: umijte si roke in v posodo nalijte dovolj vode, da ta popolnoma prekrije skodelico; ko voda zavre, vanjo potopite menstrualno skodelico za 3–4 minute. Ko skodelico odstranite iz vode, je pripravljena za uporabo. Priporočljivo je, da ta proces ponovite tudi, ko se obdobje uporabe zaključi, in tako ohranjate skodelico popolnoma čisto.
 • Temeljito si operite roke in se udobno namestite. Priporočeni položaji so na primer čepe, sede na straniščni školjki ali stoje.
 • Skodelico lahko zgibate na dva načina: stisnite nasprotni strani skodelice, tako da se dotikata, nato pa jo zvijete v obliko črke “U”;  položite prst na zgornji rob skodelice in ga potisnite navznoter, tako da nastane trikotna oblika.
 • Medtem ko z eno roko držite zgibano skodelico, z drugo roko razprite sramne ustnice in skodelico usmerite proti trtici oziroma proti koncu hrbtenice. Optimalen položaj skodelice je nekoliko nižje, kot navadno vstavljamo tampone. Ko skodelico ustrezno namestite in izpustite, se odpre in popolnoma prilagodi steni vaše nožnice.
 • Da preverite, če je skodelica ustrezno nameščena, jo primite za dno (nad pecljem) in jo zasukajte za 360°. Pravilno nameščena skodelica z lahkoto opravi cel krog.

Skodelico morate izprazniti najmanj enkrat na 12 ur, odvisno od moči menstrualnega toka. Za odstranitev skodelice se namestite v udoben položaj (stoje, sede na straniščni školjki ali čepe). S kazalcem in palcem sezite v nožnico in poiščite pecelj ali dno skodelice. Če pri tem napnete trebušne mišice/mišice medeničnega dna, boste skodelico odstranili lažje. Nežno potegnite za pecelj, dokler ne dosežete dna skodelice in ga dobro primete. Ko skodelico popolnoma odstranite, jo še naprej držite z odprtim delom navzgor, zato da vsebina ostane v skodelici. Vsebino nato izpraznite v stranišče. Skodelico sperite s čisto vodo, po možnosti toplo, in jo tako pripravite na ponovno uporabo. Ne pozabite temeljito očistiti luknjic, namenjenih ohranjanju podtlaka. Uporabite lahko tudi blago pH nevtralno milo brez dodanih parfumov. Če nimate dostopa do čiste vode, lahko skodelico očistite s toaletnim papirjem ali robčkom, nato pa jo s čisto vodo izperete kasneje.

BREZ silikona, lateksa, BPa ftalatov Free of: silicone, latex, BPA y phthalates.

Menstrualno skodelico uporabljajte izključno v času menstruacije in v skladu s priloženimi navodili.

 • Pred spolnim odnosom skodelico odstranite in pomnite, da menstrualna skodelica ni kontracepcijsko sredstvo in da ne deluje kot zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi.
 • Menstrualna skodelica je izdelek za intimno nego in je kot taka namenjena izključno osebni uporabi.
 • Za čiščenje ne uporabljajte abrazivnih čistil ali razkužil, kot sta olje čajevca ali milo Aleppo.
 • Pri vstavljanju skodelice ne uporabljajte lubrikantov narejenih na oljni bazi.
 • Skodelice nikoli ne shranjujete v plastični vrečki ali nepredušni posodi.
 • Med potovanji za čiščenje uporabljajte pitno vodo.
 • Če se pojavi pekoč občutek, draženje, vnetje splovila ali nožnice, neugodje med uriniranjem ali drugi simptomi, ki se vam ne zdijo običajni, nemudoma odstranite skodelico in se posvetujete z zdravnikom.
 • Če opazite, da je skodelica poškodovana, jo nadomestite z novo.
 • Čez čas se skodelica lahko nekoliko obarva, kar pa ne vpliva na učinkovitost njenega delovanja.
 • Menstrualno skodelico hranite izven dosega otrok.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje